Skocz do zawartości

Nowe Jerki ze Swinoujscia

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzis spotkalem na Allegro jerki, ktorych wczesniej nie znalem:

http://www.allegro.pl/item143935884_pearlbaits_romper_10_pn. html

Z tego co kojarze to Lassobajt mial ruszyc z produkcja.

Czy to jego wyroby ?

Ma ktos jakies doswiadczenia z perelkami ?

Guzu

Czy udało się kolegom otworzyć stronę www.pearlbaits.com ......?

Słyszałem na wiosnę o planowanym rozpoczęciu masowej produkcji przynęt, jednakże jeżeli coś takiego powstało - to raczej w domowym zaciszu. Musze zaciągnąc jezyka w lokalnych sklepach wedkarskich, dam znać Guzu jak mój wywiad zadziała !

Witam,

Dzis spotkalem na Allegro jerki, ktorych wczesniej nie znalem:

http://www.allegro.pl/item143935884_pearlbaits_romper_10_pn. html

Z tego co kojarze to Lassobajt mial ruszyc z produkcja.

Czy to jego wyroby ?Guzu

Zakupiłem kiedyś od @Lassobait jerki i musze powiedzieć że sa albo bardzo podobne albo nawet takie same jak te te prezentowane również przez tego sprzedawcę.

zamker bo to są te same jerki. Co prawda sprzedający to (chyba) nie jest nasz lasso ale jerki te same...

Masz rację Mifku są to te same jerki. :mellow: Ciekaw jestem co porabia Lasso bo z tego co pamiętam zapowiadał wypust świeżynki. Może to i sa te wyroby właśnie ??.

A jak z opiniami ? probowane ? rzucane ? SKUTECZNE ?

p.s. wygladaja mocno inaczej, niz te ktorych dotychczas z uzywam

A no i inaczej aczkolwiek ten jerk z mojego linku jest chyba taki sam jak mój zakupiony wiosną od @Lasso. Szczerze powiem ,że nic na niego nie złowiłem ale i prawdę mówiąc niezbyt czesto bo tylko kilka razy gościł na końcu zestawu. :mellow: :mellow: Z pracą raczej kiepskawo ale zostałem uprzedzony przez @Lasso że jest to raczej egzemplarz testowy niż finalny wyrób.

Dostałem wiosną od LASSO kilka pierwszych,jeszcze mało udanych egzemplarzy.Jednak drobna korekta wagowa i efekty szokujące.Trzy ostatnie wyprawy przyniosły 33 wyjęte szczupaki/od 40 do 67 cm/,i około 15 zerwanych.Rewelacja,choć wielkość ryb mało imponująca to zabawa przednia.

Acha,stosuję do nich lepsze kotwice,głównie OWNERA NR4.

Dostałem wiosną od LASSO kilka pierwszych,jeszcze mało udanych egzemplarzy.Jednak drobna korekta wagowa i efekty szokujące.

Na czym polega ta korekta?? Jak możesz to bardzo proszę o radę bo szkoda żeby moje zostawały w domu kiedy ja jadę na ryby. :mellow:

zamker,poprostu je dociążam.Mam w kolekcji nawet tak ciężki że tonie jak kamień,ale na wodę głębszą niż 3 m. jest nieoceniony.Oczywiście traci przy tym część walorów naturalnej pracy,jednak techniką prowadzenia mogę je trochę poprawić.Jeśli masz ich kilka, to dociążaj je tak, żeby tonęły każdy w innym tempie,oraz zostaw sobie jakiś pływający.Do dociążeń wykorzystuję ołowiane pałeczki tyrolskie,wiertło grubości pałeczek,klej distal,lakier, a do testu wiadro wody.Jeśli miałbyś jakieś dodatkowe pytania to pisz na priv.