Guzu Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam Tak zatytulowana zapowiedz nowego Shimaniaka na USA dostalem na maila.Nie bylo mozliwosci, musialem zobaczy kto jest VADEREM To nowy Sustain (FG) : Belkotu marketingowego co nie miara, co rzuca sie w oczy to cena: 330 USD Witamy w kategorii cenowej za uzywane Stelle 98. Ktos wybierze Sustaina (bo z gwarancja)? ...i ze Vader ? Niech Moc bedzie z krecacymi korba Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jak ju?ź nie raz pisałem, ten nowy sprzęt jest tak produkowany jak nowe samochody <_< Byle do końca gwarancji wytrzymał, ja tam wolę swoje stare czarnuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Wizaualnie Stella `98 bije go na głowę...wytrzymałością zapewne te?ź. Co model to bardziej paskudny, nudzą się panowie design`erzy z Szi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Pewnie jeszcze jest zrobiony z magicznego plastiku CI4 i ma wybite na stopce made in malezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 ...a tak BTW, smierdzi bardziej czajnizną niz modelem na juesej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Pewnie jeszcze jest zrobiony z magicznego plastiku CI4 i ma wybite na stopce made in malezja Z tego co pisza (sie tym chwala) to tak. Magic plastik fantastic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Widzę wierną grupę wielbicieli nowoczesności.... :lol: Ja tam te?ź jakoś oszałamiających sukces?łw tej czarnej bestii nie wr?ł?źę... C?łś mi się nie widzi... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 mała opinia o kręcku C14 jest a jak http://saltyshores.com/wordpress/2011/11/11/reviews/gear-rev iew-2012-shimano-sustain-fg/ ale plusa maja za 2BB na pinionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Przeczytane... Sam z siebie na pewno nie kupię, a i o otrzymaniu w prezencie te?ź chyba marzył nie będę... <_< :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 i o otrzymaniu w prezencie te?ź chyba marzył nie będę... <_< :lol: Zawsze mo?źna sprzedać i doło?źyć do Stelli Aaa przecie?ź kolega nie gustuje w shimanowskiej technologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Podobny do Excense,tyle ?źe trochę mniej wykwintny. Ja z tych CI4 i Zaion?łw śmiać się zacznę dopiero jak zobaczę na własne oczy ?źe faktycznie jest z czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 uprzedzając ewentualne pytania <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Raczej wszystko na USA i Europę opr?łcz Stelli będzie malezyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Pozostaje zaopatrywać się chyba w Japonii, ale od czego jest ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A co macie przeciwko PRC, Malezia, Vietnam, czy innym krajom. Ja jestem z pokolenia, kiedy w latach 70-tych pojawiły się na ryku europejskim i amerykańskim kalkulatorki japońskie. P?łźniej był Taiwan. Następnie Korea. Dzisiaj PRC i ..... długo by wymieniać. Mały przykład - Xzoga. House of Hardy. I inni producenci. Jeśli producent choć trochę kontroluje proces technologiczny wytwarzanych produkt?łw, to za kilka lat Oni będą robić rzeczy, o kt?łrych nam się nie śniło. Czy będzie to dobre - zobaczymy.Proszę nie potępiajcie w czambuł kraju pochodzenia, raczej sp?łjrzcie na zało?źenia producenta. Rynek wędkarski to mld. dolar?łw. Nie wszyscy potrzebują RR (te?ź sprzedany). A wyroby markowych producent?łw będą spełniać oczekiwania nabywc?łw. Niska cena, niezawodność, bycie nad wodą 2 razy w roku. I kto tu pisze historię zapotrzebowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A co macie przeciwko PRC, Malezia, Vietnam, czy innym krajom. Ja jestem z pokolenia, kiedy w latach 70-tych pojawiły się na ryku europejskim i amerykańskim kalkulatorki japońskie. P?łźniej był Taiwan. Następnie Korea. Dzisiaj PRC i ..... długo by wymieniać. Mały przykład - Xzoga. House of Hardy. I inni producenci. Jeśli producent choć trochę kontroluje proces technologiczny wytwarzanych produkt?łw, to za kilka lat Oni będą robić rzeczy, o kt?łrych nam się nie śniło. Czy będzie to dobre - zobaczymy.Proszę nie potępiajcie w czambuł kraju pochodzenia, raczej sp?łjrzcie na zało?źenia producenta. Rynek wędkarski to mld. dolar?łw. Nie wszyscy potrzebują RR (te?ź sprzedany). A wyroby markowych producent?łw będą spełniać oczekiwania nabywc?łw. Niska cena, niezawodność, bycie nad wodą 2 razy w roku. I kto tu pisze historię zapotrzebowania? Dokładnie.Sam miałem okazje zamawiać kontenery z dobrem w Chinach. Dosłownie wszystko zale?źy od zamawiającego. Zam?łwisz przysłowiową Stellę, to ci Stellę zrobią. I moim zdaniem Stella robiona jest w Japonii tylko dlatego, ?źeby miała Japan na stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A co macie przeciwko PRC, Malezia, Vietnam, czy innym krajom. Ja jestem z pokolenia, kiedy w latach 70-tych pojawiły się na ryku europejskim i amerykańskim kalkulatorki japońskie. P?łźniej był Taiwan. Następnie Korea. Dzisiaj PRC i ..... długo by wymieniać. Mały przykład - Xzoga. House of Hardy. I inni producenci. Jeśli producent choć trochę kontroluje proces technologiczny wytwarzanych produkt?łw, to za kilka lat Oni będą robić rzeczy, o kt?łrych nam się nie śniło. Czy będzie to dobre - zobaczymy.Proszę nie potępiajcie w czambuł kraju pochodzenia, raczej sp?łjrzcie na zało?źenia producenta. Rynek wędkarski to mld. dolar?łw. Nie wszyscy potrzebują RR (te?ź sprzedany). A wyroby markowych producent?łw będą spełniać oczekiwania nabywc?łw. Niska cena, niezawodność, bycie nad wodą 2 razy w roku. I kto tu pisze historię zapotrzebowania? Dokładnie.Sam miałem okazje zamawiać kontenery z dobrem w Chinach. Dosłownie wszystko zale?źy od zamawiającego. Zam?łwisz przysłowiową Stellę, to ci Stellę zrobią. I moim zdaniem Stella robiona jest w Japonii tylko dlatego, ?źeby miała Japan na stopce. Wcale nie potępiamy wszystkiego ze względu na kraj pochodzenia, a bardziej sie pewnie czepiamy jakości powodowanej czynnikiem ludzkim bądź czystą ekonomiką... <_< W sumie połowa Świata zabija się (i to w pełni skutecznie) AK-47 trzepanym w Chinach ale kudy tam Chinolkom do przedwojennego radomskiego Mausera... A co do tej Stelki, kt?łra robiona jest w Japonii tylko dlatego, ?źeby miała Japan na stopce, to troszkę prawda bo kto przy zdrowych zmysłach zapłaciłby tyle pieniędzy za napis Made in China na stopce..? A spojrzawszy na to z jeszcze innej strony, to kupiłbyś Pan wietnamskiego Rolsika czy Bentleya...? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie, nie kupiłbym. Cały m?łj wyw?łd dotyczy tylko i wyłącznie naszego zachwytu i jedynej opcji - JDM. Oczywiście, przy sprzeda?źy JDM robi wra?źenie, i nie powoduje utraty zbytniej wartości, lecz .... wędkarstwo, to nie Stella i Steez. Najlepiej sprzedający się sprzęt, to klony sprzedawane w du?źych sklepach sieciowych i internetowych. To coś, co nie istnieje w PL. Wędkarstwo w wydaniu rekreacyjnym (w Ameryce), to 30-50 $ za kombo z ?źyłką + kilka przynęt. I tego nikt nie zmieni. Poczytajcie ich fora dotryczące łowienia poszczeg?łlnych gatunk?łw ryb, lub zadajcie pytanie odnośnie sprzętu. Odpowiedzi uczą pokory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie, nie kupiłbym. Cały m?łj wyw?łd dotyczy tylko i wyłącznie naszego zachwytu i jedynej opcji - JDM. Oczywiście, przy sprzeda?źy JDM robi wra?źenie, i nie powoduje utraty zbytniej wartości, lecz .... wędkarstwo, to nie Stella i Steez. Najlepiej sprzedający się sprzęt, to klony sprzedawane w du?źych sklepach sieciowych i internetowych. To coś, co nie istnieje w PL. Wędkarstwo w wydaniu rekreacyjnym (w Ameryce), to 30-50 $ za kombo z ?źyłką + kilka przynęt. I tego nikt nie zmieni. Poczytajcie ich fora dotryczące łowienia poszczeg?łlnych gatunk?łw ryb, lub zadajcie pytanie odnośnie sprzętu. Odpowiedzi uczą pokory. Kryst racja ale u nas to zawodowstwo nie amatorka i combo za 50us nas nie interesuje tylko dobry niezawodny kołowrotek a nie badziew niezale?źnie gdzie jest robiony.Bardziej istotne chyba z czego jest robiony, bo jak kiepski materiał to i nawet marsjanie cud?łw nie zrobią Je?źeli w chinach dobrego CD-ka robią to i w Malezji potrafią dobry kołowrotek zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A co macie przeciwko PRC, Malezia, Vietnam, czy innym krajom. Ja jestem z pokolenia, kiedy w latach 70-tych pojawiły się na ryku europejskim i amerykańskim kalkulatorki japońskie. P?łźniej był Taiwan. Następnie Korea. Dzisiaj PRC i ..... długo by wymieniać. Mały przykład - Xzoga. House of Hardy. I inni producenci. Jeśli producent choć trochę kontroluje proces technologiczny wytwarzanych produkt?łw, to za kilka lat Oni będą robić rzeczy, o kt?łrych nam się nie śniło. Czy będzie to dobre - zobaczymy.Proszę nie potępiajcie w czambuł kraju pochodzenia, raczej sp?łjrzcie na zało?źenia producenta. Rynek wędkarski to mld. dolar?łw. Nie wszyscy potrzebują RR (te?ź sprzedany). A wyroby markowych producent?łw będą spełniać oczekiwania nabywc?łw. Niska cena, niezawodność, bycie nad wodą 2 razy w roku. I kto tu pisze historię zapotrzebowania? Dokładnie.Sam miałem okazje zamawiać kontenery z dobrem w Chinach. Dosłownie wszystko zale?źy od zamawiającego. Zam?łwisz przysłowiową Stellę, to ci Stellę zrobią. I moim zdaniem Stella robiona jest w Japonii tylko dlatego, ?źeby miała Japan na stopce. Wcale nie potępiamy wszystkiego ze względu na kraj pochodzenia, a bardziej sie pewnie czepiamy jakości powodowanej czynnikiem ludzkim bądź czystą ekonomiką... <_< W sumie połowa Świata zabija się (i to w pełni skutecznie) AK-47 trzepanym w Chinach ale kudy tam Chinolkom do przedwojennego radomskiego Mausera... A co do tej Stelki, kt?łra robiona jest w Japonii tylko dlatego, ?źeby miała Japan na stopce, to troszkę prawda bo kto przy zdrowych zmysłach zapłaciłby tyle pieniędzy za napis Made in China na stopce..? A spojrzawszy na to z jeszcze innej strony, to kupiłbyś Pan wietnamskiego Rolsika czy Bentleya...? :lol: Panie Tomaszu, ta jakość to czysta ekonomika. Zamawiający określa cenę, a producent się do niej dopasowuje. AK z Chin to jaki procent ceny radomskiego? Zał?ł?źmy, ?źe Shimano rezygnuje z produkcji w Japonii w og?łle. Oferuje Stelle o identycznej jakości, ale z Malezji. Koszt wytworzenia spadnie im o pewnie jakieś 40-50%. Cenę opuszczą o 10-15% bo nie Japan. Nadal będzie to świetny kołowrotek, a klient jak będzie chciał ten świetny kołowrotek to go kupić będzie musiał. Zrobiło się ze Stelli dobro luksusowe i takim (nieracjonalnymi) regułami się jej rynek kieruje. Panie Tomaszu, Bentlej lub Rolsik to nie ta liga luksusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Z tego co czytam na zagranicznych forach wychodzi tak-?źe jeśli coś ma być z CHINA itd ,to jawnie miało to obni?źyć cenę.tak więc niech cena będzie ni?źsza,bo chyba nie jakość jeśli tylko o ekonomi mowa.Tak samo jest z Van staalem o kt?łrym pisałem gdzieś na forum,ludzie płacili po 800$ za USA made, ale ju?ź im się nie spodobało płacić tyle samo za China.I kręćki za grube miliony $ wracały do VS własnie z powodu produkcji dobra narodowego jakim jest VS w chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ten sustain wyglada jakby szedl na pogrzeb Stylistycnzie to trudno chyba bardziej skrzywdzic kolowrotek..Co do materialu C14 to tez mam mieszane uczucia, zwlaszcza jesli idzie o modele w rozmiarach 3000-4000 Ciekawe czy ten plastik jest tanszy w produkcji od chocby stopow magnezu ? pewnie taak..Te wszystkie nowe modele czy daiwy czy shimano, wizualnie i technicznie chyba najlepsze lata maja za soba.. eeh.Az strach pomyslec czy shimano nie skrzywdzi stelli.. ..2013 Super nowoczesna shimano stella. Wykonana w 100 % z najnowszego plastiku.. a mimo to ekologiczna !! Dzieki recyklingowi plastikowych kubkow po smietanie i psich kup(zbieranych tylko latem) rozmiar 4000 wazy zaledwie 200gr. niesamowite !!I haslo typu nawet nie poczujesz, ze wedkujesz te argumenty do mnie nie przemowia - ja dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 C14?......chyba Ci4.Armstrong miał rower z tegoplasiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Wiem wiem, mam nawet taki jeden kreciek, tylko ze na nim jest dokladnie CI i liczba 4 jakby miala za zadanie podniesienie symbolu CI do 4 potegi ?Jeszcze w ramach uzupelnienia, zeby nie bylo.. ze ja nieswiadomie 1 kliklem zamias I - gdyz ta rzekoma literka i bardziej przypomina owa 1 niz duze i I.Ani na pudelku ani na kolowrotku nie mam zadnej iOd tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A ja nie mam Mam niemal same stare kolowrotki... Najnowszy (rocznikowo) posiadany przeze mnie kolowrotek to ...Daiwa Whisker Bo kupiony nowy ze sklepu w tym roku Nastepny bedzie Avet SX. Takze w najblizszej przyszlosci Ci4 czy inne C14 uda mi sie obejsc szeeeeerokim lukiem Ale na C17 pewnie sie zalapie Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi