Skocz do zawartości

Oleix woblery jak żywe...

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji dorzucę mały wtręt.

Pewne kształty będą się powielać i tego nie da się przeskoczyć. Przy boleniowych przynętach ukleje, przy szczupakach - okonie, płocie i szczupaki. Bo przecież można napisać, że twoje są podobne do wyrobów A, B, lub C. Są podobne do uklei przede wszystkim i to jest najistotniejsze. 

Jeszcze raz, brawo. 

akurat z powielaniem kształtów i podobnych woblerach to niedawno był i jest nie powiem że niedenerwujący incydent tym bardziej że akurat dzieje się to w zasadzie w "koleżeńskim" kręgu

ale przy akurat idealnie naturalnym kształcie no to wszystkie będą takie same mimo woli...

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

http://jerkbait.pl/t...ie-konta-oleix/

Liczę na Waszą pomoc i mam nadzieje że jak pomożecie przycisnąć zarząd forum to może w końcu ruszą się i coś w tej sprawie zrobią!
Cos nowego żeby niebyło :)
M-M Mirror Minnow
post-46117-0-57380100-1389648838_thumb.jpg
i M-D
post-46117-0-33234600-1389648821_thumb.jpg

Pozdrawiam Michał Olejnik!

Szanowny kolega chyba się zapomina w swoim zachowaniu, proponuję hamować swoje wypowiedzi zwłaszcza o ruszaniu d...
Takie podejście raczej nie pomoże w rozwiązaniu problemu.

A ile k..wa można prosić WAS O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!

To jest jawna istna KPINA!!!!!!!!!!

Człowieku osoba wpadła mi na kilka kont a WY czekacie na co? mimo tylu propozycji potwierdzenia mojej wiarygodności!! Czekałem cierpliwie!!!

Edytowane przez oland

• 2 tygodnie później...

W końcu po odzyskaniu konta i troszke wolnego czasu powracam do gry :)

na pierwszy ogień woblerek M-M niewiem do który wariant najlepszy :

post-46117-0-65268900-1390503172_thumb.jpg

czy?

post-46117-0-59929400-1390503197_thumb.jpg

Jak sądzicie??

post-46117-0-80132400-1390503803_thumb.jpg

Jest jeszcze kilka pomysłów na malowanie,ale to niedługo po testach rybnych które ostatnio całkiem przyzwoicie wyszły :)

post-46117-0-43457700-1390503318_thumb.jpg

I coś klasycznego

Bubble fish 

post-46117-0-95438000-1390503409_thumb.jpg

post-46117-0-92157500-1390503442_thumb.jpg

skuteczność że tak powiem gwarantowana :)

Malutki,niesamowicie lotny i dobrze trzymający sie nurtu  i świetnie kusi wszystko od jaziorów i kleni na bolkach i nierzadko brzanach skończywszy :)

Co do kleni i jazi to jest w stanie skusić nieraz rekordowe okazy tak jak na filmie :

Edytowane przez oland
  • Like 7

No dobra panowie, to wy wspólnie robicie woblery? Pytam jedynie dlatego, że chciałbym wiedzieć który z was będzie odnosił się do pytań jakie pewnie nie raz będą padały.

Oland wstawił pierwsze zdjęcia M-M i mam pytanie. Czy to zdjęcia kolorów właściwych? Bo wydają się nienaturalne, obrobione w jakimś programie. 

Korpus bardzo fajny, na drugim zdjęciu z trzech ciekawy motyw, tylko nie wiem właśnie jakie są tam kolory.

:)

No dobra panowie, to wy wspólnie robicie woblery? Pytam jedynie dlatego, że chciałbym wiedzieć który z was będzie odnosił się do pytań jakie pewnie nie raz będą padały.

Oland wstawił pierwsze zdjęcia M-M i mam pytanie. Czy to zdjęcia kolorów właściwych? Bo wydają się nienaturalne, obrobione w jakimś programie. 

Korpus bardzo fajny, na drugim zdjęciu z trzech ciekawy motyw, tylko nie wiem właśnie jakie są tam kolory.

:)

postaram się wytłumaczyć , oland - moje konto ,które  użyczyłem synowi oleixowi w chwili problemu z logowaniem .Ponieważ akurat wstawiał zdjęcia z mojego komputera nie zauważył ,że jest zalogowany na moim koncie i tyle :)

ps . fotki nie obrabiane w żadnym programie - , kolorystyka bardzo ciekawa , taki próbka w innym sposobie malowania.  

Joker nie nie nic nie obrabiałem nie mam takich zdolności i programu :) jedynie przycięte zdjęcia...

Zapewne chodzi Ci o ostrość tych niebieskich plamek na bokach ? można takie coś wyciagnąć bez problemu poprzez odpowiednie skupienie wiązki sprayu A ilość kolorów to tylko 3 sztuki :) zółty met.,ciemno zielony met., i jeden kolor którego nazwy nie pamiętam  w kazdym razie ten niebieski

M-M 7 w 3 wariancie malowania ale to jeszcze nie wszystko... :) strzebelki muszą być idealne...

post-46112-0-63035300-1390585629_thumb.jpg

i M-M 5

post-46112-0-13000000-1390585831_thumb.jpg

• Like 2