Skocz do zawartości

Oleix woblery jak żywe...

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę czasu mnie tu nie było bo poprostu nie ma czasu na wrzucanie nowinek z mojego warsztatu,ale póki co moge wrzucić fotkę mojej nowej twitchingowej MM II jak narazie jeszcze podczas testów,ale niedługo zastąpi starszy model.Bedzie dostępna w 4 wagach aby dobrać się do każdych pstrągów oraz w 5 kolorach(pstrąg,strzebla,złoty,srebrny,czarny).

post-46112-0-00702700-1486665091_thumb.jpg

post-46112-0-21282400-1486665102_thumb.jpg

Mam nadzieję że wkońcu w miare czasu będe tu wrzucał troszke nowych pomysłów  :P

• Like 10

Przednie oczko i tylne oczko - podobna zasada. Do góry - akcja spokojniejsza, na dół - żwawsza. Tylne oczko w sporo mniejszym zakresie, im mniejszy wobler, tym bardziej dostrzegalna jest zmiana akcji.

W powyższym przypadku jednak sądzę, iż zabieg miał na celu zmniejszenie szansy na spinanie się kotwiczek. Kiedyś wypraktykowane, na innym wzorze, spodobało (sprawdziło) się, więc jest nadal praktykowane. Mam rację?

:)

• Like 3

Dokładnie tak jak pisze Janusz przy Twitchu moim zdaniem to ważne żeby podczas luzu i wariacji kotwiczka nie zahaczyła przypadkowo o żyłkę lub o siebie nawzajem więc trzeba je było odsunąć i ograniczyć,oraz umożliwia to założenie wiekszych kotwic(ważne przy moim łowieniu tak aby wykorzystać jak największą liczbę brań) ,daje moim zdaniem też troszke większą niestabilność przez co nie równą pracę .

• Like 1

Bardzo ciekawe rozwiązanie. Muszę przyznać, ze wcześniej z tym patentem się nie spotkałem. Widać, że konstrukcje przemyślane i nie przypadkowe. Graty.

Nie no Adam, ale mnie zaskoczyłeś. Rozwiązanie to zostało już pokazane w WP w roku 2003, niejaki Aleksander Krówka z Bogatyni to stosował w wobkach małych nomen omen też do połowu pstrąga.

Poza tym, a fuj niedokładnie czytałeś mój artykuł:

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/usprawnienia-wykonywania-woblerów-cz3-stelaż-r361

Wstyd Panie, wstyd  ;)  :lol: .

• Like 1

Niestety na giełdzie sie pewnie nie pojawią bo poprostu nie zdążą  :P wszystko schodzi od ręki  ^_^

Spinermann u mnie tylko takie konstrukcje jak napisałeś maja prawo bytu  ;) jak kotwiczki mogą sie plątać to mogą(stonki,bubble kto łowił na nie ten wie :) ),ale jak nie mają do tego prawa to za chiny nie mogą sie plątać B)

• Like 1

Kolejne twitchowe wypociny...

Ślizik 5,5 cm i minóg 6,5 cm przy wolnym prowadzeniu chodzą mmmmm bajka piękne lusterkowanie boczkami plus łamane częsci i folia holo...  :wub: praca wymuszona sterem raczej drobna ale wymusza troszeczke mocniejsze poruszanie sie każdej części,a twitch... hmmm ciul wie co to robi w każdym kierunku jak wijący się węgorz....  :lol: jeszcze chwila aż mróz odpuści choćby do 1 na plusie i będzie test nad wodą...

Jedyny minus przy tylu częsciach to czepiające sie kotwiczki niestety nie jest to sztywny korpus i kotwiczki miotaja sie wszędzie... :mellow:

post-46112-0-43062100-1486858070_thumb.jpg

Edytowane przez Oleix
  • Like 3

Witam, ostatnio wpadło mi z rynku wtórnego kilka wobków.

I mam tutaj pytanie, czym się różnią poniższe pary. A dokładniej, czy przeznaczenie jest takie samo, a tylko kształt lekko się zmieniał w czasie, czy jednak są pewne różnice w optymalnym zastosowaniu.

Ciemniejszy krąpik jest wyraźnie grubszy, trochę lżejszy oraz ma szpiczasty dziubek.

Ciemniejsza uklejka jest mniej wygrzbiecona, bardziej szpiczasty dziubek oraz również lżejsza.

A czy ta ciemniejsza ukleja nie jest czasem bardziej grubsza okrąglejsza od tej jaśniejszej ?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy wobek którego zaznaczyłem to tez Twoja robota? 

tak to moja stonka xl :)

Michale jeszcze jedno pytanie, czy masz w planach uzupełnić braki w predator-fishing czy można u Ciebie bezpośrednio składać zamówienie?

Zapraszam bezpośrednio do mnie chwilowo Predator musi poczekać bo mam tyle zamówień że nie wyrabiam  <_<

A co do przynęt to nie samymi woblerkami człowiek łowi  :D

Gumiaczki jakies też sie znajdą ;) pstrągowe oczywiście

chruścik i gąsienica a jeszcze kilka mam w zanadrzu...  ^_^

post-46112-0-71633100-1490218853_thumb.jpg

• Like 5

Witam proszę o info.

Trudno w to uwierzyć,ale znalazłem takiego wpiėtego w koszulę(kupiony pewnie w używanych zestawach)

I jak tu w cuda nie wierzyć?!????????

Edytowane przez darek1

• 1 miesiąc temu...