Luke Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczoraj szczupaczek 50cm na ?źabkę Spro. Jedno branie i rybka wyjęta. Nieźle bo dotychczas skuteczność była o wiele ni?źsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zdjęcia są już w temacie '' Dziwne konstrukcje ..........'' ale kolega Makamba przypomniał mi ten temat, o którym zupełnie zapomniałem. Mam nadzieję że do wiosny uda mi się coś podobnego wystrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Przeglądam różne modele żab dostępne za oceanem i powiem szczerze,że ciężko byłoby na coś się zdecydować. Ktoś używał żab firm takich jak Panther Martin,Koppers ,Scum Frog,Snagproof,Spro czy Booyah ? Które są godne polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielos24 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Mi najbardziej spodobały się R2S no i koppers. Już od dawna zastanawiałem się czy sobie tego troszkę nie ściągnąć ale widzę że chyba warto popróbować u nas tym pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brygiel Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 W amazonie jest trochę dziwnych przynęt.http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_pg_1?rh=n%3A318949011%2Ck%3Afishing+frog+lure&keywords=fishing+frog+lure&ie=UTF8&qid=1361642158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Przeglądam różne modele żab dostępne za oceanem i powiem szczerze,że ciężko byłoby na coś się zdecydować. Ktoś używał żab firm takich jak Panther Martin,Koppers ,Scum Frog,Snagproof,Spro czy Booyah ? Które są godne polecenia ?Panther Martin będzie targać chwasty.Scum Frog może być ciekawa w wersji Litlle Big Foot.Reszta praktycznie taka sama - dobra.Chcesz poszaleć to załatw sobie (mi też ) stare zabki Renosky , zwłaszcza biało pomarańczowe,biało czarne i biało zielone.Rewelacyjne są.Moje już zmasakrowane i na emeryturze. Najlepiej takie ze "spódniczkami".W komplecie sprzedawali z dwoma.Ten kolor masakra.http://www.renosky.com/p/107/chartreuse-greenhttp://www.renosky.com/p/97/white-camo Ale i te z nóżkami mogą być ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 A to ci niespodzianka.Znalazłem dziś w jednym z lokalnych sklepów małą żabkę powierzchniową 4,5cm o wadze 6,8gr i to nie żadnej egzotycznej firmy z końca świata , ale firmy ...Robinson ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Groty w tej żabce dosłownie przyklejone do przynęty, na ile korpus jest miękki? Jest szansa na skuteczne zacięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jak przełknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Korpus jest mięciutki.Żabka jest pusta w środku.Generalnie wygląda jak dokładna,zmniejszona kopia Spro Bronzeye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Liczymy sekundy i z nadgarstka wbijamy kotwy w ścianki zwieracza.Prawie jak w żywcu. Szukam przynęt, które bezzaczepowo przemykają nad roślinnością, między kapelonami, muszą być nieduże, takie łowisko, niestety ciągłe wahania stanu wody zmuszają mnie do kombinowania i łowienia na stojącej. Trzeba będzie przeszukać stołeczne sklepy, skoro Robinsona żaba, to może trafię. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mam od roku River2Sea Diver Frog. W poprzednim sezonie rzuciłem kilka razy, ale jakoś nie miałem przekonania,W poprzedni weekend trafiłem na zarośnięty fragment wody i mi się żaba przypomniała, czas ją umyć po zimie. Przy którymś tam rzucie miał atak szczupaka, cielsko jak się patrzy, prawie jak moje udo - nie trafił, albo ja za szybko ją prowadziłem.Wrażenia - bezcenne, przez ładnych kilka chwil dochodziłem do siebie, więcej nie powtórzył. Był jeszcze atak malucha jakiegoś ale również nie trafił, albo moja wina. Bynajmniej to działa panowie, już nie będę omijał zielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Bartas, ale fajna fota! Apetyt rośnie zawsze jak czytam ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 ...Ale i te z nóżkami mogą być ciekawe.Wow, macha nogami jak prawdziwe żabsko. @Makamba masz coś takiego u siebie na składzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tych Renosky z nóżkami nie mam.Zostały mi tylko 2 sztuki , pokiereszowanych już żabek Renosky , ale tych z wymiennymi "spódniczkami".Uważam je za najlepsze żabki na jakie łowiłem. http://www.renosky.com/p/183/black-chartreuse http://www.renosky.com/p/101/black-camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Napisze tak.Chwała Wam Panowie za ten wątek.Wczoraj opróżniając basen dzieciaka zauważyłem w nim kilka małych żabek. Przypomniały mi się od razu Wasze wpisy. Jako, że nie posadałem żadnych z wyżej wymienionych żab. Decyzja była prosta i po 20 minutach pobytu w warsztacie powstała, bardzo nieudolna zresztą, imitacją tego płaza. Mam w okolicy bardzo płytkie i trudne jezioro dlatego na wczorajsze testy wybrałem sobie zalewik z dużą ilością grążeli. Nie spodziewałem sie sukcesów bo tamtejsze szczupaki nawet gumy trącają nosem od niechcenia. Wynik 40 minutowych testów to 6 ataków, z czego 5 zaciętych i tylko jedna ryba dojechała do brzegu. Przegrałem z nimi ze względu na źle dobrany sprzęt, za miękki i długi kij, no i całość ogólnie za deliktana na hol w tych roślinach (a i kotwiczka w żabce malutka bo obawiałem sie dużej ilości zaczepów). Do meritum jednak. Łowie szczupaki już ładnych parę latek, jednak wczorajsze brania na powierzchniową żabe były tak widowiskowe, że śmiało napiszę, iż dołaczy ona na stałe do mojego arsenału przynęt.Swoją konstrukcję musze nieco dopieścić. Szczególnie muszę pomyśleć o jakimś rozwiązaniu z antyzaczepem, bo trochę mi się ta żąbka czepiała zielska mimo tylko 2 grotów.Wypatrzyłem sobie już żabki Mannsa w całkiem przystępnej cenie. Natrafiłem też na jeszcze tansze Robinsony. Czy ktoś z szanownego grona tym łowił i zechce wyrazić swoją opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Mam robinsona w mniejszej wersji.Wygląda identycznie jak żabki Spro.Identycznie też zachowuje się w wodzie.Dzisiaj byłem ze starszym synem pomachać kilka minut nad kanałem koło domu.Machaliśmy żabką Renoskyego.Trafił się jeden mały szczupaczek ale podczas holu zaatakował go większy i obgryzł go z kilu łusek. Żabka przestawiła się z haka aż przed przypon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Mam robinsona w mniejszej wersji.Wygląda identycznie jak żabki Spro.Identycznie też zachowuje się w wodzie.Wielkie dzieki. W takim razie sobie kilka sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 ja dzisiaj wymieklem. szczupaki staly na plytkiej wodzie (tzn woda moze i miala 1m+, ale zielsko do powierzchni na duzych obszarach). jedyna przyneta jaka sie sprawdzala to "zaba" (znaczy sie szczurek, ale konstrukcja jak zaba - podwojna kotwica etc). 7 spadow w kilka godzin. conajmniej 5 ryb zacietych i docietych sztywna wedka (abu veritas medium heavy) w tym 2 po dodaniu stingera z real eel'a. kazda rybe mialem na kiju kilka sekund (niektore nawet z 5-10) wszystkie spadly dopiero jak poszlem na troszke glebsza wode polowilem na twistera. skutecznosc jak przynety 100%, ale tyle spadow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Trza przed zacięciem do 3 odliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tutaj ( w Hiszpani ) jak lapia na zabe czy cos podobnego to mowia do kogos takiego jak Ja ( uczeñ ) zebym nie patrzyl na przynete ! Tylko zacinal jak poczuje rybe na wedce !" bo na widok to sie tylko spie...li branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 No do 3 to za duze nerwy ale ryba docieta po sekundzie walki i spad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ale gumki tam nie poprowadzisz gdze żabke poślesz. Zamiast żabki polecam niewysokiego twistera/rippera z bardzo mięciutkiego materiału i hak offsetowy z wysokim łukiem kolankowym. Czasem to pociesznie wyglada, ale działa.Duże śruciny na dół haka w miarę potrzeb. Dobrze zacisnąć i dla pewności ciut kropelki wpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Co prawda to prawda i zaba mimo ze plywa to leci po horyzont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi