Skocz do zawartości

Z żabą na szczupaka...

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Michał @Oleix wstawił sw?łj produkt, łącznie z filmikiem ilustrującym pracę Jego ?źabki, jak dla mnie rewelacja. Ale w wątku typowo po polsku, co tam taki Michał, dalej pokazujemy wyroby r?ł?źnych światowych marek. A ja Wam powiem tak, to co pokazujecie i czego sam u?źywam/u?źywałem do pięt nie dorasta temu co pokazał Michał. ;) <_<

Michał @Oleix wstawił sw?łj produkt, łącznie z filmikiem ilustrującym pracę Jego ?źabki, jak dla mnie rewelacja. Ale w wątku typowo po polsku, co tam taki Michał, dalej pokazujemy wyroby r?ł?źnych światowych marek. A ja Wam powiem tak, to co pokazujecie i czego sam u?źywam/u?źywałem do pięt nie dorasta temu co pokazał Michał. ;) <_<

Janusz,zgadzam się ,?źe ?źaba kolegi Michała wygląda rewelacyjnie i cieszę się bardzo,?źe zechciał ją pokazać w tym wątku bo po to jest ten watek by ka?źdy m?łgł w nim wstawić jakiekolwiek foto ?źabki jakie tylko chce.

R?łwnie?ź po to by na temat łowienia na owe ?źaby wymieniać doświadczenia.

Mam te?ź nadzieję ,?źe kolega Michał coś nam jeszcze napisze po testach swojej ?źabki w warunkach bojowych.

Sam jestem bardzo ciekaw jak wypadła by w por?łwnaniu do podobnej konstrukcyjnie Diver Frog River2Sea.

Ja wstawiam te ?źaby na kt?łre łowię i na kt?łrych temat jestem w stanie ju?ź coś powiedzieć .

Nie rozumiem więc po co w tym temacie pojawia się ten Tw?łj post z wtryskiem patriotycznego,nieuzasadnionego niezadowolenia.

Jeśli przeszkadza Ci to ,?źe producentami wstawionych przeze mnie są firmy z zagranicy to napisz jakiś ciekawy temat o naszych rodzimych produktach wędkarskich jak Jaxon,York lub innych.

Jeśli temat ten dra?źni Twe uczucia mo?źesz go te?ź omijać.

Takie bowiem wpisy jak Tw?łj powodują tylko,?źe traci się chęć do pisania czegokolwiek związanego tematycznie z wędkarstwem i udzielania się jedynie w dziele Cafe.

@Makamba, nie masz jakiejś nadwy?źki tych ?źab?

Ta polska ?źabka super, ale po pierwsze nigdzie jej nie kupie a po drugie na szczupaka przymała i za lekka

Andrzej,w nadmiarze mam tylko te z ostatniego foto ale to ju?ź tematy na priv bo ju?ź raz dostałem opierdziel za podobne posty. ;)

Janusz,zgadzam się ,?źe ?źaba kolegi Michała wygląda rewelacyjnie i cieszę się bardzo,?źe zechciał ją pokazać w tym wątku bo po to jest ten watek by ka?źdy m?łgł w nim wstawić jakiekolwiek foto ?źabki jakie tylko chce.

R?łwnie?ź po to by na temat łowienia na owe ?źaby wymieniać doświadczenia.

Mam te?ź nadzieję ,?źe kolega Michał coś nam jeszcze napisze po testach swojej ?źabki w warunkach bojowych.

Sam jestem bardzo ciekaw jak wypadła by w por?łwnaniu do podobnej konstrukcyjnie Diver Frog River2Sea.

Ja wstawiam te ?źaby na kt?łre łowię i na kt?łrych temat jestem w stanie ju?ź coś powiedzieć .

Nie rozumiem więc po co w tym temacie pojawia się ten Tw?łj post z wtryskiem patriotycznego,nieuzasadnionego niezadowolenia.

Jeśli przeszkadza Ci to ,?źe producentami wstawionych przeze mnie są firmy z zagranicy to napisz jakiś ciekawy temat o naszych rodzimych produktach wędkarskich jak Jaxon,York lub innych.

Jeśli temat ten dra?źni Twe uczucia mo?źesz go te?ź omijać.

Takie bowiem wpisy jak Tw?łj powodują tylko,?źe traci się chęć do pisania czegokolwiek związanego tematycznie z wędkarstwem i udzielania się jedynie w dziele Cafe.

Witam serdecznie.

To co chciałem uzyskać swoim postem, uzyskałem. B)

Natomiast co do reszty Twojej wypowiedzi, pozostawiam to bez komentarza. ;) B)

Pozdrawiam

To uderzam na tackle.... . Tylko tam czesto nie podają masy i długości. A chodzi mi właśnie o taką mocno wystającą nad powierzchnię wody z miękkiego materiału i mocno schowanymi kotwicami . Tak, ?źeby po ataku szczupaka materiał ugiął się ukazując haki. Długość korpusu około 4-6 cm i waga jak największa 15-30 g co by mo?źna było daleko to podrzucić.

Chodzi o to by bez problemu przechodziła przez ten zielony ko?źuch/szlam taki jak na tym filmie.

Masz jakąś propozycję?

Pytanie nie do mnie, ale widziałem kiedyś taki pomponik z gumek - mn?łstwo gumek ściśniętych w środku w kt?łrych schowana była kotwica. Przechodziło to przez wszelkie zaczepy i podobno łowiło bardzo skutecznie. Szczupaki gryzą r?ł?źne dziwne rzeczy i od dawna mnie korci, ?źeby takiego pompona sobie zrobić.

To uderzam na tackle.... . Tylko tam czesto nie podają masy i długości. A chodzi mi właśnie o taką mocno wystającą nad powierzchnię wody z miękkiego materiału i mocno schowanymi kotwicami . Tak, ?źeby po ataku szczupaka materiał ugiął się ukazując haki. Długość korpusu około 4-6 cm i waga jak największa 15-30 g co by mo?źna było daleko to podrzucić.

Chodzi o to by bez problemu przechodziła przez ten zielony ko?źuch/szlam taki jak na tym filmie.

Masz jakąś propozycję?

Wagowo to nie problem bo taka powierzchniowa ?źabina leci zadowalająco daleko.

Żaby Spro Bronzeye maja 6cm nie licząc odn?ł?źy.

Wa?źy 7gr.

Mo?źna docią?źać ale myślę ,?źe nie ma sensu.

Haki tak schowane ,?źe mo?źna taką ?źabę pezeciągać bez zaczepu po własnych włosach.

Lepsze są Renosky Turbo Frog ale to ju?ź biały kruk.

Z-man robi gołe ?źaby do zbrojenia ofsetem ale to ju?ź 10cm.

Nie, ale to były dosłownie pomponiki z gumek. Nie umiem tego lepiej opisać. Widziałem kiedyś - ktoś wkleił chyba na jakimś portalu wędkarskim. Na pewno banalne do wykonania.

Cholera,nic mi do głowy nie przychodzi co to mogłoby być.

Takie małe pomponiki robi Gamakatsu ale na specjalnych gł?łwkach do Wacky Rig tyle,?źe to napewno nie działa tak jak opisałeś.

Fajne kolekcje tych ?źabek macie, ale zawsze się zastanawiam po co te fantazyjne wzorki na wierzchu . Przecie?ź to przynęty powierzchniowe i szczupak ogląda je tylko z dołu. No, chyba ?źe jakiś ciekawski wyskoczy sobie obejrzeć plecki i dupki ?źabek.

Wiem, wiem ze to dla zadowolenia wedkarza , a nie ryby. I przy okazji wyciągnięcie paru groszy...

Ja chyba wezmę te:

Tylko wie ktoś mo?źe jak cię?źkie i długie sa te Manns-y Super Frog??

.

post-3131-1348916502,105_thumb.jpg

post-3131-1348916502,1802_thumb.jpg

Godski,te ?źabki są jak Spro i PML.

Daj znać jak ju?ź będziesz je mieć.

Mo?źesz zam?łwić po 1 sztuce dla mnie.

Ja właśnie sobie przypomniałem ,?źe ostatnio dostałem w Szczecinie najmniejsze poppersowe ?źabki i to za jakieś śmieszne pieniądze.

Mają 4cm plus gumkon?ł?źki kotwiczką.

.

post-5652-1348916502,3098_thumb.jpg

Roch - fajna kolekcja.

Dawaj jakieś nazwy .

LASSOjbait - a masz jakieś foto?

Te dwa podłu?źne, nie-?źabie stworzenia to Snag Proof Weed Demon'y. (21 g., 11 cm)

Żaby:

1. Mann's Super Frog (te z kr?łtkimi nogami) 6,5 cm korpus / 10 cm z nogami, około 14 g

2. Booyah Pad Crasher'y (z długimi) 6 cm korpus / 14 cm z nogami, 14 g

Roch - fajna kolekcja.

Dawaj jakieś nazwy .

LASSOjbait - a masz jakieś foto?

Te dwa podłu?źne, nie-?źabie stworzenia to Snag Proof Weed Demon'y.

Żaby to Mann's Super Frog (te z długimi nogami) oraz Booyah Pad Crasher'y (z kr?łtkimi)

Roch - dzięki.

Porozglądam sie za nimi na nadchodzących targach w Rotterdamie.

Wyglądają ciekawie.

Mann's ju?ź chyba tych swoich nie robi.