godski Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ju?ź moje ?źabki zam?łwione. Foty będa jak dojdą. Makamba - Mann's robi je cały czas: http://www.tacklewarehouse.com/Manns_Super_Frog/descpage-MSF R.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 W temacie ?źabim, acz nie King Size. Raczej kleniowo - pstrągowo, m?łj zestaw: . Rebel, gumowy Mann's i 2 hand-made. Czekam na pierwsze ciepłe dni w marcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Haki do ?źab powierzchniowych i wolnoopadających. . jak mocujesz zestawy do zylki? mowa srodkowym z gornej fotki i wszystkich z dolnej - mam taki jak na srodku u gory i rzadna agrawka nei chce sie zmiescic w oczko haka- bo tam juz oczko od tego szpikulca plastikowego...a jako, ze mialem na mysli szczupaki to teoretycznie mam wyjscie od mocowania jej na stale na przyponie stalowym albo na zylce zwyklym wezlem i modlic sie przed kazdym rzutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A co sądzicie o tego typu hakach - akurat mają wyprzeda?ź ale są tylko 3/0 4/0 i 5/0: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja jak bym mial takie kotwiczki(Haczyki)ale bym pieknie uzbroil gumki na Sandaly !!!Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 ja mam pytanie do Oleixa. Z czego ta Twoja ?źabencja?To drewienko jak wobek,czy raczej jakaś masa.A i jak mo?źna wiedzieć,to jaki konkurs?Bo napisane,ze ?źaba jest konkursowa... Dla mnie zajebioza,no kozak jak ?źywy i m?łwisz,ze tylko niecałe 4 centy ma długości.Bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A co sądzicie o tego typu hakach - akurat mają wyprzeda?ź ale są tylko 3/0 4/0 i 5/0: . Godski,na ?źabę poppersa te haczyki idealne.R?łwnie?ź te mozna brac pod uwagę : http://www.tacklewarehouse.com/Frog_Hooks/catpage-TTFH.htmlTylko zale?źy do jakiej ?źaby.Jak do ?źaby z opadu to moze być nawet zwykła gł?łwka jigowa.Do powierzchniowych lepsze sa te podw?łjne , kt?łrych groty chowają się po bokach ?źabki.Dobrze sprawdzaja się te?ź ofsety z grotem chowanym w grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 z ciekawostke w TW odmowili mi kiedys sprzedazy (chcialem placic polska kk a wysylka na adres irlandzki - oferowalem im zdjecia karty i prawa jazdy + mojego + jakis irlandzkich dokumentow typu faktury za komorke jako dowodu na to, ze mieszkam pod innym adresem niz ten z kk i odmowili...) A co do haczykow w FM (nie mam nic wspolnego z tym sklepem;)mieli takie, ktore w zalozeniu chyba sa dozbrojkami do gum (podwojne barwione na czerwono), ale do rzab wydaja mi sie idealne (az strach linka dawac ;PPs ew moze tak zwane lososiowe haczyki podwojne by sie nadaly?nigdy w rekach nei mialem, ale ZTCP na fotkach to byly by w sam raz. MAKAMBA odpowiedz jak doczepiasz te haczyki do reszty zestawu... Ps. panowie prosze sie nie obrazac za dowcipasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Na Polsat Play właśnie leci program wędkarski i pokazują jak łapać sumy na ?źabę...prawdziwą. (od razu zaznaczam ,?źe nie jest to reklama Polsatu i Solo?ź mi nie płaci) Gooral - o kt?łre konkretnie haki Ci chodzi bo nie wiem?Mam je na kt?łrymś z foto? Właśnie doczytałem Tw?łj wcześniejszy post. Chodzi Ci chyba o to? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Haki z poprzedniej fotki gwarantują ,?źe zarzucona ?źabka spadnie do wody brzuszkiem do dołu.Mo?źna te?ź stosować haki podw?łjne (te są najpewniejsze i najłatwiejsze do zacięcia) , kt?łre przewlekamy przez całą długość ?źabki.W skrajnych sytuacjach mo?źna improwizować dwoma osobnymi hakami a nawet jednym,długim.Niestety stosowanie tak i podw?łjnego,pojedyńczego i dw?łch pojedyńczych hak?łw nie daje nam gwarancji,?źe ?źaba wpadnie do wody we właściwej pozycji.Trzeba czasem pokombinować z docią?źeniem ale tak by nie straciła pływalności i nie tonęła.Hak musi stanowić najni?źej poło?źony punkt cię?źkości. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Na Polsat Play właśnie leci program wędkarski i pokazują jak łapać sumy na ?źabę...prawdziwą. (od razu zaznaczam ,?źe nie jest to reklama Polsatu i Solo?ź mi nie płaci) Ja cię przejrzałem, placa ci hodowcy ?źab 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Właśnie doczytałem Tw?łj wcześniejszy post. Chodzi Ci chyba o to? ad1: kurde w moich sie agrawka nei miesci (mam dosyc duze/najwieksze?)spinwale. a co do dolnego nie boisz sie, ze caly ten interes spadnie z agrafki jak cos innego jak 20cm okon siadzie na haku? tam nie ma rzadnego oczka wystarczy jak ryba szarpnie za gume (by ja zdjac z krotkiego grotu) a pozniej poplynie w twoim kierunku/zanurkuje pionowo i cale to talatajstwo zleci z przyponu.... edyta: tak na moj gust to jakby haki byly od dolu to chyba by bylo latwiej rybe zaciac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Na Polsat Play właśnie leci program wędkarski i pokazują jak łapać sumy na ?źabę...prawdziwą. (od razu zaznaczam ,?źe nie jest to reklama Polsatu i Solo?ź mi nie płaci) Ja cię przejrzałem, placa ci hodowcy ?źab Jak ju?ź mam się szczerze do czegoś przyznać , to mogę powiedzieć ,?źe mam w ogrodzie pal z bocianim gniazdem.(powa?źnie)W lecie zazwyczaj wypełnione bocianami ale więcej mam przez nie w ogr?łdku zdechłych zaskrońc?łw ni?ź ?źab.O białych plackach na samochodach naewt nie wspominam. Gooral - spr?łbuj zamontować k?łłko łącznikowe w oczku haka i agrafkę zapinaj na k?łłku.Postaraj się te?ź pokombinować z agrafkami.Najlepsze są te bez zakrzywienia na końcu drucika. Bardzo rzadko zda?źało mi się ?źeby ryba zrywała ?źabę z haka.Nawet jeśli to zazwyczaj ?źabka za moment gdzieś wypływała na powierzchnię.Straciłem za to kilka hak?łw , kt?łre spadają z agrafki jak ?źabka spadnie z haka.Dlatego czasem zabezpieczam agrafkę przed zsunięciem przez zastosowanie 1 lub 2 gumowych kulek (stoper?łw) u?źywanych zazwyczaj jako zderzaki do sbirulino. Te haki z samego dołu rzeczywiście zapewniają udane zacięcie.Niestety łapią sporo zaczep?łw.Cię?źko te?ź odpowiednio zbalansować ?źabę gdy chcesz ją u?źywać na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Bardzo ?źadko zda?źało mi się ?źeby ryba zrywała ?źabę z haka Popraw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Bardzo ?źadko zda?źało mi się ?źeby ryba zrywała ?źabę z haka Popraw się. Normalnie boję się tu pisać Ale cytowany kolega ma rację, trzeba się poprawić http://zapytaj.onet.pl/Category/002,010/2,8435175,Jak_sie_pi sze_Rzadko_czy_zadko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Tak to czytam i bez obrazy Panowie ale...Widać, ?źe zima i chłopy za du?źo siedzą w domu przed kompem <_< Pozdrawiam i ?źycze rychłego wypadu nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Bardzo ?źadko zda?źało mi się ?źeby ryba zrywała ?źabę z haka Popraw się. Panowie,jak ju?ź tak lubicie zwracać uwagę na poprawną pisownię to proszę - stosujcie te wymogi nie tylko do mnie ale i do innych piszących.Chyba,?źe jest coś ,co wam na to nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 No co zrobić, -12 za oknem w dzień...Nawet pies jak go biorę na spacer spogląda na mnie jak na niemieckiego oprawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 No co zrobić, -12 za oknem w dzień...Nawet pies jak go biorę na spacer spogląda na mnie jak na niemieckiego oprawcę Kuba dobrze prawi, i nie ma się co dziwić, w związku z TYM, ?źe nam odbija. I wyła?źą wszelkie frustracje i inne takie. Dlatego proszę bierzmy te nasze posty z lekkim przymru?źeniem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie obra?źaj się. To zdanie akurat bardzo mną wstrząsneło. Ma taki sw?łj rytm ?źadko-zda?źało-?źaba-zrywała.Oby częściej zdarzało się, ?źeby ?źaby zrywane były przez rzadko ?źerujące zarąbiście ?źarłoczne zębacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie obra?źaj się. To zdanie akurat bardzo mną wstrząsneło. Ma taki sw?łj rytm ?źadko-zda?źało-?źaba-zrywała.Oby częściej zdarzało się, ?źeby ?źaby zrywane były przez rzadko ?źerujące zarąbiście ?źarłoczne zębacze. Nie obra?źam się.Te?ź jestem wstrząśnięty takim błędem.Ale co robić...człowiek nie maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 W temacie ?źab i pstrąg?łw polecam ten artykuł: http://muskie.home.pl/index.php?option=com_content&task= view&id=100&Itemid=99999999 kompendium sposob?łw prowadzenia ?źabich przynęt. Cześć.To dobry pomysł aby przywołać wcześniejsze teksty!Ten akurat-J?ł?źwiaka-świadczy o znajomości tematu i swietnie się go czyta. Kolego @makamba-tak?źe Tw?łj artykuł mnie zaciekawił-moje muchy szczupakowe będę sie starał lekko u?źabići zdam sprawę .Fajne w stosowaniu przynęt powierzchniowych jest to,ze odbieramy branie wieloma zmysłami-plusk-ucho,bełt-oko,no i szarpnięcie typowe w klasycznym spinningu .pzdr-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 W temacie ?źab i pstrąg?łw polecam ten artykuł: http://muskie.home.pl/index.php?option=com_content&task= view&id=100&Itemid=99999999 kompendium sposob?łw prowadzenia ?źabich przynęt. Cześć.To dobry pomysł aby przywołać wcześniejsze teksty!Ten akurat-J?ł?źwiaka-świadczy o znajomości tematu i swietnie się go czyta. Kolego @makamba-tak?źe Tw?łj artykuł mnie zaciekawił-moje muchy szczupakowe będę sie starał lekko u?źabići zdam sprawę .Fajne w stosowaniu przynęt powierzchniowych jest to,ze odbieramy branie wieloma zmysłami-plusk-ucho,bełt-oko,no i szarpnięcie typowe w klasycznym spinningu .pzdr-kardi Część Kardi.Dobrze,?źe przypomniałeś mi o ?źabach muchowych bo zdaje się ,?źe mam coś takiego co mo?źnaby za taką mucho?źabę uznać. Niestety nie widzę dla niej szans przetrwania w spotkaniu ze szczupakiem.Le?źy więc w pudełku i czeka na inne rybsko. . W łapaniu takimi powierzchniowymi przynętami piękne jest te?ź to ,?źe mo?źna czasem ,gdy woda jest wystarczająco czysta podglądać szczupaka,kt?łry często płynie za ?źabką i ją obserwuje.Czasem wygląda to jakby dziwił się ?źe coś o tak dziwnym wyglądzie ośmiela się pływać po jego rewirze i śledzi ją pod same nogi wędkarza a czasem podpływa sobie powoli , na luzie i zasysą ?źabkę nie podejrzewając ,?źe tym razem ?źabka jest na smyczy. Co jednak podoba mi się najbardziej to to,?źe brania szczupak?łw na ?źabę zdecydowanie częście niz z innymi przynętami trafiają się z pierwszego rzutu.Zwłaszcza gdy ?źaba spadnie na jakieś czyste oczko wody ulokowane między gąszczem lilii wodnych,grą?źeli i innego zielska.Nie ka?źdą te?ź przynętę mo?źna zarzucić na przeciwny brzeg rzeczki czy kanału i bezpiecznie zjechać z nią z brzegu do wody. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tutaj mo?źna pooglądać jak dobrze to działa. super ten filmik,a przynęta rewela.Mi to przypomina sztuczną mysz,jaką kiedyś widziałem gdzieś w gazecie,z doczepionym twisterem.Ciekawe jakiej firmy ta myszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tutaj mo?źna pooglądać jak dobrze to działa. super ten filmik,a przynęta rewela.Mi to przypomina sztuczną mysz,jaką kiedyś widziałem gdzieś w gazecie,z doczepionym twisterem.Ciekawe jakiej firmy ta myszka. Mo?źe chodzi Ci o Fox Micro Mouse ? http://www.foxint.pl/catalogues-products.php?catalogue=3& ;section=64&product=699Dostępna w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi