godski Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 @Roch, cena zabija. Mam ju?ź trochę ?źabek pustych z gumy i boję się co się stanie z przynętą po ataku szczupaka. 1 atak i 10 usd w plecy. Bassy takich zęb?łw nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 @Roch, cena zabija. Mam ju?ź trochę ?źabek pustych z gumy i boję się co się stanie z przynętą po ataku szczupaka. 1 atak i 10 usd w plecy. Bassy takich zęb?łw nie mają. Godski,a ile wyjdzie Ci cena za paczkę razem z kosztem przesyłki tych Zman'?łw?Te?ź mam kilka ?źab pustych i zero uszkodzeń jak do tej pory.Trzeba tylko uwa?źać ?źeby korka nie zgubić.(z tych co go mają)Jakbyś kiedyś się pokusił na sprowadzanie ?źabek Renosky'ego to ja bym się chętnie na nie zapisał. Te te?ź wyglądają ciekawie tylko hak z dołu mają ale chyba małe są. http://www.amazon.com/gp/product/images/B003U65SW6/ref=dp_im age_z_0?ie=UTF8&n=3375251&s=sporting-goods A co do haka , kt?łry podałeś w linku.Jest on dedykowany specyficznie do ?źab Zmana.Jednak jeśli chcesz Hard Leg Frogz'a u?źywać powierzchniowo to bierz te bez cię?źarka na haku.Te z cię?źarkiem u?źywam tylko jak obławiam ?źabką przeciągając ją przy dnie.Mo?źna te?ź bezzaczepowo (i to jest te?ź świetna zabawa) rzucać ?źabkę wzdłu?ź pasa wody gdzie co jakiś czas wyrastają unoszące się na wodzie lilie wodne.Wciągasz wtedy ?źabę na liścia,zeskakujesz nią do wody,do dna i wciągasz na następnego liścia na drodze i tak cały czas.Tylko linkę trzeba mieć napiętą bo szczupak potrafi śledzić przynętę i czekać pod liściem a?ź spadnie.Brania często następują zaraz po zejsciu z liścia. Wadą tych hak?łw Zmana jest jednak to ,?źe czasem ?źabka spada tyłem do przodu bo agrafka ślizga się na haku po całej jego długości.Zazwyczaj wystarczy kilka szarpnięć i wraca na miejsce ale czasem bywa to irytujące.Ja zawsze stosuję gumowy stoper albo zderzak od bombardy montując go na haku i dociskając nim agrafkę do miejsca gdzie frontowy grot haka wbity jest w pyszczek ?źabska. Wcześniej , na kt?łrejś stronie wstawiłem chyba foty tych Zman'?łw na hakach Zman'a i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Nie wytrzymałem i te?ź sobie ?źabkę kupiłem , ciekawe czy narwiańskim szczupakom się spodoba... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Fajna ,ale nie na zarośnięte łowiska raczej.A jakiej długości jest ? Kilka os?łb z forum szuka mniejszych ?źabek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Sama przesyłka to 7 lub 12,5 USD. A za około 40 USD towaru. Aby 50,00 USD nie przekroczyć.Czyli do ceny w USD nale?źy doliczyć około 30 %. A te puste ?źabki w środku prze?źyły ju?ź parę atak?łw zębaczy? Bo mo?źe moje obawy co do ich trawałości są bezzasadne. Szkoda, ?źe nie mo?źna kupić samych pustych korpus?łw. Żabki z kotwicą na dole odpadają na moich łowiskach.Ta zielona jest piękna, ale to wobler uzbrojony w dolną kotwicę a ja szukam bezzaczepowych. A mniejszych (8-9 gram) i pustch w środku te?ź trochę zakupiłem. Jak przyjdą to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 6cm długości , piszą na opakowaniu ?źe schodzi na głębokość 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No dobra , przyznam się kupiłem dwie , ta będzie ciut lepsza na zielsko. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No to 5 euro w Holandii to mi się bardziej opłacało jednak.Myślałem ,?źe jak się zam?łwi więcej to taniej będzie. Te puste ju?ź sporo przeszły i nic im nie jest.Ani po zębach ani po ostrych trzcinach.Czasem gumki się urywają z tyłka jak się zaplączą gdzieś. Te są te?ź ciekawe ale jeszcze ich nie miałem okazji przetestować. http://www.protacklesolutions.com/servlet/the-4772/REACTION- STRIKE-STAGGERING-GOMEZ/Detail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Artur - a ta druga ?źabka tonąca czy pływająca?Ze stronki jakiejś zamawiałeś cza lokalny sprzedawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Druga ?źabka jest tonąca ma 6 gram (obie ?źabki kupiłem w sklepie , nie jestem w PL teraz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 a ja dzis sobie przypomnialem ze znalazlem takie o cudo... lamane - 6cm, plywa... nawet pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 To Ci podpowiem ,?źe to jest Kendik Jointed Frog. Amerykaniec o ile się orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 To Ci podpowiem ,?źe to jest Kendik Jointed Frog. Amerykaniec o ile się orientuję. no skoro tak mowisz... poki co zdecydowalem sie z nimi rozstac i figuruja w dziale sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Wszyscy się zbroją to i ja wystawię sw?łj ostatni nabytek.18cm w całej rozpiętości - na grubą rybę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Wszyscy się zbroją to i ja wystawię sw?łj ostatni nabytek.18cm w całej rozpiętości - na grubą rybę. . 18cm na gruba rybe? Wprawdzie jestem lekko znieczulony, ale ZTCP na 19cm soft4play zlapalem okolo 10 szczupaczych oseskow (<40cm) Ps kilka dni temu testowalem zaby na kanale (preferujesz ekkie szarpniecia czy powolne jednostajne zwijanie z przerwami? ja robilem raz tak raz tak + dlugie kilkunastosekundowe zatrzymania przy kazdej bzdzinie plywajacej na powierzchni - zaba by tak robila) soft4play=3 szczupaki (40/60/70 + 3 spady ciezko ocenic jakie bo tylko blysk pod woda uzmyslowial chybione branie) zaba=o zainteresowania....zaobaczymy co bedzie jak grazele wystartuja (wtedy 99% kanalu jest zarosniete az po powierzchnie) a to juz wkrotce bo widzialem nowe paki a to dziadostwo rosnie jak na drozdzach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Najlepiej łowi mi się wykonując ?źabką kr?łtkie , posuwiste ruchy ok 20-30 cm .Raczej unikam stałego zwijania.Często u?źywam do tego multika z twitchin bar'em.Idealnie da się tym patentem prowadzić ?źabkę.Czasem zatrzymuję ?źabę w miejscu i podszarpuję lekko trzymając szczyt?łwkę wędki wysoko w g?łrze.Co ciekawe - zauwa?źyłem,?źe w przypadku nietrafionego ataku szczupaka lub w przypadku widocznego zainteresowania ryby przynętą (śledzenia) lepsze efekty daje dalsze prowadzenie jej ni?ź zatrzymanie.Jak po nietrafionym ataku zatrzymywałem ?źabkę w miejscu to ryba sobie odpuszczała a jak spokojnie prowadziłem ją dalej to częściej powtarzała atak.Raz nawet trafiłem okonia,kt?łry uparcie przeganiał i uderzał ?źabę a?ź dociągnąłem ją do samego brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Co ciekawe - zauwa?źyłem,?źe w przypadku nietrafionego ataku szczupaka lub w przypadku widocznego zainteresowania ryby przynętą (śledzenia) lepsze efekty daje dalsze prowadzenie jej ni?ź zatrzymanie. - ju?ź w czasopismach z lat 60tych ubiegłego wieku zaprzestawanie ściągania topwatera uznawane było za karygodny błąd. Często jak mamy nieodpowiednie odruchy to zapominamy ?źe tą przynętą trzeba uciekać wolniej lub szybciej ale po ataku zawsze wabik powinien spieprzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 W latach 60 to mnie jeszcze w planach nie było. Faktycznie,cię?źko pozbyć się nawyku zostawiania przynęty w bezruchu w nadzieji na kolejny atak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Co chciałem to i mam. Dziś wreszcie zdobyte. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 ...widziałem te ?źaby wczoraj na Visma 2012 - pracują jak ?źywe czyli esoxy zwariują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 ...widziałem te ?źaby wczoraj na Visma 2012 - pracują jak ?źywe czyli esoxy zwariują! Właśnie z Visma wr?łciłem. Szkoda,?źe się nie zgadaliśmy.Właśnie miałem się zabrać za relację ale padam na pysk po wycieczce.Za tydzień wystawa w Groningen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 ano szkoda... Mo?źe w przyszłym roku się dogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 o kur... ale jazda dobre sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 o kur... ale jazda dobre sa. Noooooo ..... - kurde fajna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 @makamba, jaki sympatyczny awatar A co do ?źabek, to te?ź jak @mifek, wstawiłem na sprzeda?ź dwie ?źabki rebella, one raczej pstrągowe są, choć wcale nie małe. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi