makamba Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 U mnie na wodach jeszcze zielska nie ma i woda jakaś taka mało klarowna.Opanowałem ju?ź za to prowadzenie tej River2sea. <_< Chodzi teraz jak ?źywa.Miałem dzisiaj jednego absztyfikanta ale za mało zdecydowanego.Opływał,obwąchiwał,odprowadził po sam brzeg i ...uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 No własnie w tej mikrozapor?łwce zielska jest jak w lecie normalnie i to zielonego nie zgniłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja w og?łle nie mam szczęścia do łowienia na przynęty powierzchniowe/pracujące minimalnie pod jej powierzchnią. Złowiłem w ten spos?łb tylko jednego szczupaka. Na przykład na SK 10 i 12 prowadzone pod powierzchnią miałem bardzo du?źo brań, ale tylko raz szczupak trafił... natomiast gdy prowdziłem głębiej (choćby 0.5m) było ok (inne łowiska). Na poppery i walk the dogi nawet brań nie miałem. Chyba na ten sezon kupię jakieś ?źabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Mo?źe to kwestia łowiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja w og?łle nie mam szczęścia do łowienia na przynęty powierzchniowe/pracujące minimalnie pod jej powierzchnią. Złowiłem w ten spos?łb tylko jednego szczupaka. Na przykład na SK 10 i 12 prowadzone pod powierzchnią miałem bardzo du?źo brań, ale tylko raz szczupak trafił... natomiast gdy prowdziłem głębiej (choćby 0.5m) było ok (inne łowiska). Na poppery i walk the dogi nawet brań nie miałem. Chyba na ten sezon kupię jakieś ?źabki mam to samo. nawet jak przytrzymywalem np poppera na powierzchni przez 10 sekund to branie bylo w 11 - zaraz po tym jak go szarpnalem..... co do zab to tutaj skrzek zlozony widzialem juz w polowie lutego a szczupaki stanowczo odmawiaja brania na zaby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Mam dwa takie łowiska, zarośnięte, przybrze?źne strefy, w niekt?łrych przynęte da się prowadzić jedynie bezpośrednio pod powierzchnią.... na takiej wodzie ataki na woblera wyglądają świetnie i nic więcej (z prowadzeniem ju?ź się nakombinowałem)... dlatego staram się szukać miejsc w kt?łrych mo?źna przynęte poprowadzić głębiej, na nich nie mam problemu z zacięciem (kilka gum 4' na lekkich gł?łwkach, SK 10, slider 7 wystarczają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja unikam z ?źabami (top water) większych rzek , zwłaszcza z silnym prądem.Unikam te?ź wody głębokiej.Dobrze jest te?ź pohałasować ?źabką wzdłu?ź pasa trzcin.Jak znajdę jakieś fotki z moich łowisk to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Niekt?łre z moich ?źabowych teren?łw. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Przypomina mi się Amsterdam, gdzie nie p?łjdziesz tam woda i ryby. Nawet jak robią zjazd z autostrady to w środku pętli kopią stawy.No i te stada kr?łlik?łw koło hotelu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misi3k Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Bylem w zeszlym roky w holandi w hadze piekne miasto ale tyle kanalow co tam widzialem w rejonie to nigdzie jeszcze nie widzialem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.Tylko ryb coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.Tylko ryb coraz mniej... Za du?źo Polak?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tad85 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 podłączę się do wątku....czy wiecie koledzy gdzie mo?źna dostać ?źaby river2sea lub coś w ich stylu? byłby ktoś w stanie ściągnąć takowe przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 podłączę się do wątku....czy wiecie koledzy gdzie mo?źna dostać ?źaby river2sea lub coś w ich stylu? byłby ktoś w stanie ściągnąć takowe przynęty? A ile sztuk potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.Tylko ryb coraz mniej... Za du?źo Polak?łw? Tak mawiają Holendrzy ale to bzdura.Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.Są całe gangi składające się z lokalnych kłusoli , kt?łrym ten proceder przynosi fortunę.Mam znajomych w policji wodnej to wiem coś na ten temat.Znam te?ź holendr?łw , kt?łrych twarze widnieją w lokalnych magazynach wędkarskich , a i ci maja nie jedno za kołnierzem.To ,?źe złapali gdzieś 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklam?łwce to tylko pretekst do oskar?źania nas o wszelkie zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam. Kupilem dzisiaj takie:bo bylo tanie (2 euro) i wygladalo jak to z filmiku (obie nogi sie prostuja jak u prawdziwej rzaby) + zachecilo mnie zlapanie (coprawda nie na zabe, ale podobnie)szczur na szczura: walil 3 razy niemal wyskakujac z wody za 3cim razem sie zapial (oczywiscie wieksze wychodzily do hairy killera, ale nie atakowaly.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ja z mysla o tego typu lowiskach kupilem rzaby: juz widac jak zielsko wychodzi - za kilka miesiecy wody nie bedzie widac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gooral - to Cormoran o ile dobrze pamiętam.A masz do nich protezy z kulkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 A ja sądziłem ?źe tam miejscowych kłusoli brak i ?źe całe zło to Polacy W Holandii podobno są bardzo wysokie kary, przepadek mienia itp. i to nie dość skutecznie odstrasza złodziei??? Bo kłusol to przecie?ź zwykły złodziej. Zawsze myślałem ?źe horrendalnie wysokie kary + częste kontrole wystarczą aby zlikwidować ten proceder. Gooral, te ?źaby to pływają po uzbrojeniu w hak offsetowy toną ? Są puste w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.Tylko ryb coraz mniej... Za du?źo Polak?łw? Tak mawiają Holendrzy ale to bzdura.Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.Są całe gangi składające się z lokalnych kłusoli , kt?łrym ten proceder przynosi fortunę.Mam znajomych w policji wodnej to wiem coś na ten temat.Znam te?ź holendr?łw , kt?łrych twarze widnieją w lokalnych magazynach wędkarskich , a i ci maja nie jedno za kołnierzem.To ,?źe złapali gdzieś 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklam?łwce to tylko pretekst do oskar?źania nas o wszelkie zło. Ech... Niestety tam gdzie są pieniądze tam jest nadmierne odławianie. Swoją drogą to znam przypadki honorowych członk?łw PZW ze wszystkim mo?źliwymi odznakami, kt?łrzy kłusowali, więc wnioski mo?źna wyciągnąć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gooral - to Cormoran o ile dobrze pamiętam.A masz do nich protezy z kulkami? Tak to cormorany CORA Z nie mam rzadnych dodatkow ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gooral, te ?źaby to pływają po uzbrojeniu w hak offsetowy toną ? Są puste w środku? wygladaja na neutralnie plywajace, wiec moze byc kiepsko (potestuje jutro - w wannie bez haka plywaja, ale tona przy najlzejszym dotknieciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tad85 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 wyglądają dosyć ciekawie te ?źaby cormorana - ciekawe jak praca i og?łlnie praca w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 wyglądają dosyć ciekawie te ?źaby cormorana - ciekawe jak praca i og?łlnie praca w wodzie postaram sie grzmotnac filmik jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi