Skocz do zawartości

Z żabą na szczupaka...

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na wodach jeszcze zielska nie ma i woda jakaś taka mało klarowna.

Opanowałem ju?ź za to prowadzenie tej River2sea. <_<

Chodzi teraz jak ?źywa.

Miałem dzisiaj jednego absztyfikanta ale za mało zdecydowanego.

Opływał,obwąchiwał,odprowadził po sam brzeg i ...uciekł.

Ja w og?łle nie mam szczęścia do łowienia na przynęty powierzchniowe/pracujące minimalnie pod jej powierzchnią. Złowiłem w ten spos?łb tylko jednego szczupaka. Na przykład na SK 10 i 12 prowadzone pod powierzchnią miałem bardzo du?źo brań, ale tylko raz szczupak trafił... natomiast gdy prowdziłem głębiej (choćby 0.5m) było ok (inne łowiska). Na poppery i walk the dogi nawet brań nie miałem. Chyba na ten sezon kupię jakieś ?źabki :mellow:

Ja w og?łle nie mam szczęścia do łowienia na przynęty powierzchniowe/pracujące minimalnie pod jej powierzchnią. Złowiłem w ten spos?łb tylko jednego szczupaka. Na przykład na SK 10 i 12 prowadzone pod powierzchnią miałem bardzo du?źo brań, ale tylko raz szczupak trafił... natomiast gdy prowdziłem głębiej (choćby 0.5m) było ok (inne łowiska). Na poppery i walk the dogi nawet brań nie miałem. Chyba na ten sezon kupię jakieś ?źabki :mellow:

mam to samo. nawet jak przytrzymywalem np poppera na powierzchni przez 10 sekund to branie bylo w 11 - zaraz po tym jak go szarpnalem..... co do zab to tutaj skrzek zlozony widzialem juz w polowie lutego a szczupaki stanowczo odmawiaja brania na zaby...

Mam dwa takie łowiska, zarośnięte, przybrze?źne strefy, w niekt?łrych przynęte da się prowadzić jedynie bezpośrednio pod powierzchnią.... na takiej wodzie ataki na woblera wyglądają świetnie i nic więcej (z prowadzeniem ju?ź się nakombinowałem)... dlatego staram się szukać miejsc w kt?łrych mo?źna przynęte poprowadzić głębiej, na nich nie mam problemu z zacięciem (kilka gum 4' na lekkich gł?łwkach, SK 10, slider 7 wystarczają ;) )

Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. :lol:

Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.

Tylko ryb coraz mniej... :(

Za du?źo Polak?łw? :mellow:

Tak mawiają Holendrzy ale to bzdura.

Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.

Są całe gangi składające się z lokalnych kłusoli , kt?łrym ten proceder przynosi fortunę.

Mam znajomych w policji wodnej to wiem coś na ten temat.

Znam te?ź holendr?łw , kt?łrych twarze widnieją w lokalnych magazynach wędkarskich , a i ci maja nie jedno za kołnierzem.

To ,?źe złapali gdzieś 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklam?łwce to tylko pretekst do oskar?źania nas o wszelkie zło.

Witam.

Kupilem dzisiaj takie:

https://lh3.googleusercontent.com/-QyJ_qzL2Bck/T3YFdPtQDqI/AAAAAAAAAdY/hG7Z9fXBRjI/s576/Image0446.jpg

bo bylo tanie (2 euro) i wygladalo jak to z filmiku (obie nogi sie prostuja jak u prawdziwej rzaby) + zachecilo mnie zlapanie (coprawda nie na zabe, ale podobnie)

szczur na szczura:

https://lh5.googleusercontent.com/-wbyWzS5cvWs/T3YGW8ivXeI/AAAAAAAAAdw/JP75TuUUGbQ/s576/P1000513.JPG

walil 3 razy niemal wyskakujac z wody za 3cim razem sie zapial (oczywiscie wieksze wychodzily do hairy killera, ale nie atakowaly..

A ja sądziłem ?źe tam miejscowych kłusoli brak i ?źe całe zło to Polacy Embarassed

W Holandii podobno są bardzo wysokie kary, przepadek mienia itp. i to nie dość skutecznie odstrasza złodziei??? Bo kłusol to przecie?ź zwykły złodziej.

Zawsze myślałem ?źe horrendalnie wysokie kary + częste kontrole wystarczą aby zlikwidować ten proceder.

Gooral, te ?źaby to pływają po uzbrojeniu w hak offsetowy toną ? Są puste w środku?

Gdzieniegdzie mo?źna nawet siningować przez okno. :lol:

Faktycznie wody to tu mają w nadmiarze.

Tylko ryb coraz mniej... :(

Za du?źo Polak?łw? :mellow:

Tak mawiają Holendrzy ale to bzdura.

Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.

Są całe gangi składające się z lokalnych kłusoli , kt?łrym ten proceder przynosi fortunę.

Mam znajomych w policji wodnej to wiem coś na ten temat.

Znam te?ź holendr?łw , kt?łrych twarze widnieją w lokalnych magazynach wędkarskich , a i ci maja nie jedno za kołnierzem.

To ,?źe złapali gdzieś 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklam?łwce to tylko pretekst do oskar?źania nas o wszelkie zło.

Ech... Niestety tam gdzie są pieniądze tam jest nadmierne odławianie. Swoją drogą to znam przypadki honorowych członk?łw PZW ze wszystkim mo?źliwymi odznakami, kt?łrzy kłusowali, więc wnioski mo?źna wyciągnąć samemu. :o