Skocz do zawartości

Z żabą na szczupaka...

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Gooral - do tych ?źabek jest taka proteza :

http://www.rybi-ogon.pl/Systemik-Cormoran---coraZ-POWER-ON-p -663.html

Kulki wymienia się do osiągnięcia odpowiedniej prędkości opadania.

Ka?źda ma inną wagę.

Są to ?źaby do łapania z opadu.

Dosyć dobre ale bardzo delikatne.

Jak szukasz mocniejszych ?źab do opadu to polecam Sizmic Toad.

O myszach i łowieniu na nie ju?ź kiedyś pisałem na innym forum.

Mo?źe jak znajdę czas to wkleję do tego tematu o ?źabkach bo dosyć wszystko podobne.

Dochodzą natomiast pod mysz inne łowiska , czasem takie gdzie ?źab nie ma zupełnie. :D

A ja sądziłem ?źe tam miejscowych kłusoli brak i ?źe całe zło to Polacy Embarassed

W Holandii podobno są bardzo wysokie kary, przepadek mienia itp. i to nie dość skutecznie odstrasza złodziei??? Bo kłusol to przecie?ź zwykły złodziej.

Zawsze myślałem ?źe horrendalnie wysokie kary + częste kontrole wystarczą aby zlikwidować ten proceder.

Gooral, te ?źaby to pływają po uzbrojeniu w hak offsetowy toną ? Są puste w środku?

Chyba 60 euro przy jednej nielegalnej rybie.

Co do sposobu przeprowadzania kontroli to bywałem ju?ź świadkiem gdy złapany bez karty Polak zapewniał ,?źe ma kartę ale zapomniał zabrać ją z domu i na tym się kontrola zakończyła. :lol:

Dochodzą natomiast pod mysz inne łowiska , czasem takie gdzie ?źab nie ma zupełnie. :D

hihi mysalem, ze to tylko do ripperow jest wynalazek...

Co do szczura to probowalem nim w centrum dublina (w nocy strach sie bac przy kanale tyle szczurow i innych lisow), ale tylko male (5cm) ripperki byly zasysane przez szczupaczki (3 blizniacze 60taki przy szoku przechodniow;)

hihi mysalem, ze to tylko do ripperow jest wynalazek...

Co do szczura to probowalem nim w centrum dublina (w nocy strach sie bac przy kanale tyle szczurow i innych lisow), ale tylko male (5cm) ripperki byly zasysane przez szczupaczki (3 blizniacze 60taki przy szoku przechodniow;)

I bardzo dobry wyb?łr z tym centrum.

Ciągaj szczura a najlepiej mysz max 10cm ale nie w środku rzeczki a wzdłu?ź brzegu.

Jak brzeg betonowy i wysoki to te?ź dobrze.

Mo?źesz udawać mysz , kt?łra co jakiś czas pr?łbuje się wspiąc na ścianę.

Uderzaj o beton i zatrzymuj przynętę tak by dotykała betonu.

Dobre efekty w centrum miast są przy starych fabrykach,spichlerzach a ideałem są oczyszczalnie ściek?łw.

W terenach po za miastem super są wszelkie wody w sąsiedztwie upraw rolnych ,zwłaszcza zbo?źowych .

Da sie z tej zaby wycisnac wiecej (jakby ktos mi ja filmowal to moglbym szarpac i nawijac linke naraz...), ale mz i tak chodzi gorzej od hairy killera abu garci.

Ps na kanale narazie odpuszczam szczupakom - wlasnie sie tra..

Ps2 widzialem juz wyklute male kijanki...

Do river2sea troche jej brakuje niestety. :D

Mo?źesz dokupić do niej tą protezę i łapać w opadzie ale strasznie się haczy o zielsko.

Mo?źe na docią?źanym offsecie będzie lepiej.

Mo?źesz dokupić do niej tą protezę i łapać w opadzie ale strasznie się haczy o zielsko.

generalnie zaba wedruje do pudelka inne syfy, ktore to pudelko lezy na stale w szafie ;P mz jako zwyklej przynety praca jest kiepska a jako antyzaczepowka tez jest taka sobie bo tonie...

generalnie zaba wedruje do pudelka inne syfy, ktore to pudelko lezy na stale w szafie ;P mz jako zwyklej przynety praca jest kiepska a jako antyzaczepowka tez jest taka sobie bo tonie...

Dobra zabawka dla dzieciak?łw do wanny.

Dobra zabawka dla dzieciak?łw do wanny.

a nie mam dzieciakow.

b trzeba by wyjac kotwice , chyba, ze bym bachorow nienawidzil to dozbrojke dolozyc

ps co do przynet w watku o nietypowych przynetach zapomnialem zrobic fotki szczura z drewna (ogon z rzemyka) wielkosc gryzonia jak zacisnieta piesc....

Ło cholera !Ale cena... :huh:

Faktycznie, trzeba by naszym strugaczom temat podrzucić, zrobiliby za 1/3 ceny jak nie lepiej. ;) B)

niestety tutaj wiekszosc cen to masakra (Irlandia to maly rynek sporo rzeczy kupuja w detalu w UK i dokladaja marze wlasna, wiec tanio byc nie moze.....)

• 2 tygodnie później...