marcin1741 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Witam,nie znalazłem oddzielnego wątku dotyczącego tego modelu, dlatego pozwoliłem sobie zapoczątkować. Od niedawna jestem użytkownikiem i szukam wszelkich uwag, praktycznych informacji dotyczących tego modelu. Użytkowników, lecz również osoby posiadające informacje zapraszam do dzielenia się wiedzą.Trochę z przypadku stałem się posiadaczem tej maszynki, a teraz potrzebuję ją właściwie zastosować. Bywa Testowałem cw.od 4 g. - trudno mi było uzyskać dystans pow.10m. Komfort zaczynał się przy cw.8-10 g. i powyżej oczywiście, lecz więcej niż 20g nie założyłem. Jak sądzicie jakie maksymalne obciążenie można do niego zastosować? A jakie będzie optymalne? Gdzie można dokupić zapasową szpulkę? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Szpulke tuningową możesz kupić na aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Szpulke tuningową możesz kupić na aliexpress.Ray's Studio, dedykowany cw.1,5-15 g. dzięki. tak lekko raczej nie będę potrzebował, lecz dobrze wiedzieć. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Czy curado 71 ogarnie łowienie na obrotówki 4 i 5 , Twitche 10-13cm i gumki 4" na główkach 8-20g ?? Będzie to prawdopodobnie mój pierwszy multik i się zastanawiam czy da radę przy kijku do 3/4oz i przynętach stawiających dosc duzy opór jak obrotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) ... to raczej postaw pytanie, czy kij da radę przy wymienionych przez Ciebie przynętach? Edytowane 2 Lutego 2020 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Curado K na pewno da radę. 71 jest do lżejszych zastosowań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Przekopałem troche internety i nie moge znaleść nic poza Availem za 100 dolców https://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/shimano/tug0000204.html. Kiedys słyszałem o szpulkach z Ray`s studio dedykowanych do Curado 71 moze ktoś ma jakies namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Były lekkie szpulki na aliexpress, ale od jakiegoś czasu już niedostępne. To Curado też praktycznie jest niedostępne, gdyż ma się pojawić nowy generacja (70/71) ze szpulką mgl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Skąd info ze ma sie pojawic nowy model ? Wiesz cos wiecej na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Na stronie Shimano jest już opis / parametry: http://fish.shimano.com/content/fish/northamerica/us/en/homepage/Shimano_Product_Page.P-CURADO_MGL_70_K.htmlW amerykańskich sklepach jest w ofercie. Pod koniec lipca będzie można kupić. Multik był prezentowany na targach ICAST2020, a cena ok 230$ ???? Edytowane 18 Lipca 2020 przez ms80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 jak bedzie good price od razu go wciągnę:)Ciekaw jestem jak będzie rzutowo w stosunku do scorpiona BFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi