Skocz do zawartości

Shimano Curado 70/71

marcin1741

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie znalazłem oddzielnego wątku dotyczącego tego modelu, dlatego pozwoliłem sobie zapoczątkować. Od niedawna jestem użytkownikiem i szukam wszelkich uwag, praktycznych informacji dotyczących tego modelu. Użytkowników, lecz również osoby posiadające informacje zapraszam do dzielenia się wiedzą.

Trochę z przypadku stałem się posiadaczem tej maszynki, a teraz potrzebuję ją właściwie zastosować. Bywa ;)

Testowałem cw.od 4 g. - trudno mi było uzyskać dystans pow.10m. Komfort zaczynał się przy cw.8-10 g. i powyżej oczywiście, lecz więcej niż 20g nie założyłem. Jak sądzicie jakie maksymalne obciążenie można do niego zastosować? A jakie będzie optymalne? Gdzie można dokupić zapasową szpulkę?

Pozdrawiam,

Marcin

• 1 rok później...

Czy curado 71 ogarnie łowienie na obrotówki 4 i 5 , Twitche 10-13cm i gumki 4" na główkach 8-20g ?? Będzie to prawdopodobnie mój pierwszy multik i się zastanawiam czy da radę przy kijku do 3/4oz i przynętach stawiających dosc duzy opór jak obrotówki?

• 5 miesięcy temu...

Przekopałem troche internety i nie moge znaleść nic poza Availem za 100 dolców https://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/shimano/tug0000204.html. Kiedys słyszałem o szpulkach z Ray`s studio dedykowanych do Curado 71 moze ktoś ma jakies namiary ?

Na stronie Shimano jest już opis / parametry: http://fish.shimano.com/content/fish/northamerica/us/en/homepage/Shimano_Product_Page.P-CURADO_MGL_70_K.html

W amerykańskich sklepach jest w ofercie. Pod koniec lipca będzie można kupić. Multik był prezentowany na targach ICAST2020, a cena ok 230$ ????

Edytowane przez ms80
  • Like 2

• 4 tygodnie później...