Skocz do zawartości

Shimano Curado DC

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, totalnie wypadłem z obiegu w temacie multików...Od ponad 10 lat mam ciągle te same Curado D i CC DC ;)

Jednak ostatnio moją uwagę przykuł Curado DC. Uwielbiam DC w mojej CC, a tu dostaję to wszystko w niskim profilu. Ktoś już go używał? Do jakich przynęt będzie się nadawał?

https://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Curado-DC-151-XG-Linkshand-Low-Profile-Baitcast-Angelrolle-100m-0-33mm/332853212762?hash=item4d7f98f65a:m:mZzGgI6lKsKFWHeKkTkL38Q:rk:7:pf:0

Trochę o Curado DC (także testów) jest na kanale yt: THE REEL TEST. Polecam obejrzeć. Niestety ile max pociągnie tego nie wiem

BTW: W Mortiz od 2.11 będzie wyprzedaż Metanium DC za 299E...

Zaciekawiłeś mnie tym Metanium - podasz link bo jakoś nie mogę znaleźć tego sklepu..

Sklep raczej stacjonarny, ale co jakiś czas któryś z forumowiczów tam jedzie na zakupy. Odpowiedni wątek na temat zakupów w tym sklepie znajduje się w dziale Cafe. Link do oferty promocyjnej https://www.moritz-bb.de/angebote/aktuelle-angebote-ab-dem-02-11-2018/

Edytowane przez pointman
  • Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Kolego, nie, jak bym testował to bym konkretnie napisał.

Wiem natomiast iż pierwszy shimano exence mimo dc jest mocno przeciętny, gdyby nie odsunięty daleko od szpuli wodzik to była by kicha. Polowiłem sezon i sprzedałem brody były codziennością, mi nie odpowiadał. Na filmach wszystko też ogarniał.

Kupiłem ziliona R z napisem JAPAN na stopce i macha o niebo lepiej bez dc i bez bród.

Wiem natomiast iż pierwszy shimano exence mimo dc jest mocno przeciętny, gdyby nie odsunięty daleko od szpuli wodzik to była by kicha. Polowiłem sezon i sprzedałem brody były codziennością, mi nie odpowiadał. Na filmach wszystko też ogarniał.

Kupiłem ziliona R z napisem JAPAN na stopce i macha o niebo lepiej bez dc i bez bród.[/quote

Pierwszy exsence dc to bardzo dobry multik, nie jest to konstrukcja do bicia rekordow odleglosci ale o brode to naprawde trzeba sie mocno postarac, lub miec dwie lewe rece.

• Like 1

Kupiłem ziliona R z napisem JAPAN na stopce i macha o niebo lepiej bez dc i bez bród.[/quote

Pierwszy exsence dc to bardzo dobry multik, nie jest to konstrukcja do bicia rekordow odleglosci ale o brode to naprawde trzeba sie mocno postarac, lub miec dwie lewe rece.

Potwierdzam, ja jestem z niego zadowolony i po dwóch latach nie uważam go za ''przeciętny''. To całkiem udana konstrukcja.

Jeśli ''brody były codziennością'' to albo zestaw był słabo dobrany, albo operator nie ten teges...  ;)

• 2 miesiące temu...