Marcin1991 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 One wydają się płytkę ale sporo wchodzi. Ja w lato go sobie wezmę pod sandacze i okonie na grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Kuba, ta Tatula co miałeś (150hl) była idealna do tych jerków. By nie było odstrzałów, to wystarczy magnetyk ustawić na 10, plecionka PE4.0 i trochę praktyki i nic nie powinno się wydarzyć, nawet w czasie rzutu pod wiatr. Gdzieś czytałem, że niby Curado DC bazuje na konstrukcji K. Jeśli tak jest, to moim zdaniem 80g to może być za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 No właśnie z Tatula radziłem sobie w miarę ok, choć zdarzały się brody i odstrzały. Wtedy jednak łowiłem trochę więcej castem i ta „praktyka” była większa. Teraz sporadycznie sięgam po multiki, stad szukam czegoś „idiotoobslugowego”... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Wczoraj rozmawiałem z Robertem BOB o moim nocnym "sumowaniu" używając Tatuli 200 i potwierdzam Wasze opinie. Wszystko zależy od regulacji kołowrotka. Łowiłem przynętą Salmo Boxer o wadze 26g i nie doświadczyłem żadnych splątań, czy odsatrzałów, rzuty również były na całkiem przyzwoitą odległość.PozdrawiamLaik castingu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 panowie czy curado dc występuje w jednym rozmiarze?? chciałbym wybrać coś pod gumy do maks 70gram ,,średnio 30-50, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Tylko jeden rozmiar akurat pod 30-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Mnie tylko ciekawi do ilu maks można zejść na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 8-10gr komfort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 No To w lato łykne go do sandaczowki:) mniej niż główka 10g nie będzie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mufjar Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 U mnie Dc 151 HG startuje od 7g komfort do 80g stosowałem bez problemu od stycznia nim operuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Witam, widzę , że albo sprzęt jest ok , albo ludziska nie kupują tego , bo już dawno byłoby sporo tego do sprzedaży gdyby był fuj i tylko marketingowy .Sam nyślę o wymianie za scorpiona 1001 bo lżej jak 10g nie rzucam , a przy 40 scorpiona szkoda ( jak kolega wyżej wspomniał , że od 7gr komfort i w górę można polecieć) to się chyba skuszę , no i ten dżwięk przy rzucie "bezcenny" Edytowane 8 Listopada 2019 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Ja postawiłem na zwykłą wersję curado czyli K201HG(7:4). Bardzo przyjemna konstrukcja,wygodna,łatwa w regulacji,kręci miękko płynnie. Przynęty obecnie jakie najczęściej stosuje to 14-50g w tym zakresie dobry komfort rzutowy jak i prowadzenia.Założyłem raz z ciekawości woblera ważącego 6g i powiem tak idź Pan w ch*j :D muszę przetestować minimalna gramaturę rzutową ale przypuszczam 10g przy tym kiju którym rzucam(15-60g) może i by dało się zejść do 8g ale kij by musiał się ładować. DC miałem zamiar kupić i być może kupię tylko nieco później(ale pewnie to będzie antares lub bantam:)).Czytałem ogólnie pochlebne recenzje tego multika. Edytowane 8 Listopada 2019 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Jak to w castingu. Byłem 10 lat temu w szoku gdy do lżejszego st croix 2,60 z abu c4 5601 i 10g spinerbait leciał w kosmos. Kciuk wypolerowany A ten abu w sumie jerkowo trollingowy Edytowane 8 Listopada 2019 przez bassy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Spytam może tu ...Czy ktoś łowi tym shimano slx?Myśłę o nim pod sandacza 10-20g.Podoła? ???? Edytowane 9 Listopada 2019 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Łowilem i tym DC i zwykłym curado K. Nie widzę sensu dopłacać do DC. Jak chcesz to i na jednym i na drugim zrobisz brodę. Nie wygląda to jak na filmach, że rzucasz w ścianę, a system działa i wybiera linkę... I jeszcze ten dźwięk... świst przez całe łowienie, wolę zwyklaka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Panowie może mi ktoś wyjaśnić czym różni cię model 150 od 151? Rozmiarem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dla prawo/leworęcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dla prawo/leworęcznych. Odwrotnie- cyfra "1" na końcu oznacza model leworęczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ahhhhhh ok, wielkie dzieki[emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Obydwaj macie rację. Markowi chodziło o to, że praworęczny wędkarz kręci korbkę lewą ręką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dokładnie Piotrze:Wersja z "0" na końcu - kij w lewej łapce, kręcisz prawą. Wersja z "1" na końcu - kij w prawej łapce, kręcisz lewą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Panowie, jak z nowego Curado 151 DC latają przynęty 3-6gram brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Raczej słabo... Ten multik jest do cięższych przynęt lepszy.Wręcz bym odradzał do takich gramatur. Do takich zastosowań: Aldebaran BFS,curado 71,Alphas SV 105ABU Garcia LT, LTX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Panowie, jak z nowego Curado 151 DC latają przynęty 3-6gram brutto?http://jerkbait.pl/topic/117261-shimano-curado-dc/?p=2601497 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Czli można przyjąć, że Salmo slider 5cm będzie dla niego takim minimum, gdzie niżej już lepiej nie schodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi