Marcin1991 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Nie przesadzaj, są w sieci jeszcze oferty aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koruss89 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Pokaż choć jedna z przełożeniem HG Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Są jeszcze dostępne, ale już w nie każdym sklepie. Czym jest ta sytuacja spowodowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Są jeszcze dostępne, ale już w nie każdym sklepie. Czym jest ta sytuacja spowodowana?Ciężko powiedzieć....Ale może dlatego, że wszyscy (w Japonii również) siedzą w domach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Też tak sobie próbowałem tę sytuację tłumaczyć, bo jeszcze po nowym roku można go było kupić w każdym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Pokaż choć jedna z przełożeniem HG Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaNie musze ci nic pokazywać bo tu nie o to chodzi. Po piewsze nie wstawia sie na forum sklepów a po drugie jak ktoś bardzo chce to znjadzie a znalazłem to w ciągu jednej minuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koruss89 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Spoko luz. Po prostu ja szukalem pare dni i niby na.sklepie sa ale jak dzwonilem po sklepach to brak . Nawet w magazynach shimano nie maja z przelozeniem HG Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) To kup zwykłe 201K HG i po problemie.Przynajmniej świstu gwizdu przy rzucie takiego nie będzie. Zadzwoń tutaj.https://barduta.pl/product-pol-18491-Multiplikator-Shimano-Curado-DC-151-HG-lewa-reka.html Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mnie ten swist gwizd się nawet podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, akceptacja dźwięków hamulców rzutowych jest chyba sprawą indywidualną ale obiektywnie DigtalControl ma stosunkowo dużą bezwładność własną i przez to nie radzi sobie z dolnym cw tak dobrze jak centryfugowy oraz magnetyczny z ruchomym induktorem. Poza tym jest super.ABU chyba w szczególny sposób zaakcentowała znaczenie CastCotrol. Zwykle zaślepką łożyska szpuli jest podkładka z miedzi ale w latach 1940-1957 wykonywano ją dla Record Modell A z rubinu i szafiru. Wypolerowany, super twardy minerał wewnętrzną tarczą dociskał ośkę szpuli z nierdzewnej stali a zewnętrzną stroną zdobił boczne panele. Niklowany czy chromowany multik z grawerką nazwy modelu i logo firmy oraz kolorowymi kamieniami szlachetnymi miał wygląd niemal jubilerski. W trakcie II wojny światowej AB Urfabriken, w neutralnej Szwecji nakupiła rubinów i szafirów zapas i tak dużo, że produkowała Record dla dużych domów towarowych już pod ich nazwą i z ich logiem dodając tylko do rubinów i szafirów więcej grawery.Poniżej kapiący rubinami Record dla kramu Pebeco Pozdrawiam Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Kolego King to byl chyba pierwszy Twoj ktory przeczytalem z latwoscia i wiem co chciales przekazac???? fajna ciekawostka. Oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Po Twojej pozytywnej recenzji wpisu kolegi Kinga i ja odważyłem się przeczytać (normalnie jest w grupie ignorowanych) Z radością muszę stwierdzić, że ciekawostka o której piszesz to fakt, do którego przekonywałem intensywnie Kinga dobry rok temu w innym wątku, podając przykłady konkretnych multików z mojej kolekcji w tym unikatowy Record Model A ...chyba dotarło Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Dorzucę jeszcze obrazek różnych "łożysk ślizgowych" w ABU Record. Różne rodzaje kamieni szlachetnych i półszlachetnych a więc różne ich kolory. Czym szlachetniejszy kamień tym mniej wyprodukowanych egzemplarzy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witam, działanie steel pivot w old multiplierach, kamieni półszlachetnych i szlachetnych w Record Moodell A, podkładki z miedzi w Record Modell C czy digital control w Currado 150 DC można sprowadzić do zasady Tarcia. Z tego powodu każdy multik działa identycznie, to oczywista oczywistość Z tego powodu nie są wyjątkowe a każdy pospolity 'Unikatowość record model a' trzeba umieć udowodnić Czasami okazuje się ona iluzoryczna tak, że 'kopara opada' Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) ...a jeszcze ktoś tutaj (tzn na forum w innym wątku), niedawno twierdził , że to tylko efekciarskie, wręcz tandetne kamyki podnoszące atrakcyjność towaru dla konsumenta Ale człowiek to nie krowa, która podobno nigdy zdania nie zmienia Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Zawsze w curado można sobie na boczku dokleić preciose. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez woblery L.E. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Jak mnie zmeczy dzwiek Curado DC, zawsze moge w akcie pokuty zapiąć starą dobrą i sprawdzoną Daiwę Advantage 153HSTLA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witam, supertuned Advantage HSTA to całkiem zgrabna forma pokuty Hamowanie szpuli tarciem zależy np. od siły. Docisk rubinem w Record A, w porównaniu np. z miedzią w Record C czy z DC w Curado, musi być brutalny z uwagi na wyjątkowe ślizganie się ośki na kamieniu. Każda epoka ma swoje precjoza. Dzisiaj w baitcastingu to chyba micro moduł i digital control ale w czasach odleglejszych od Record A czy C przekładnie na mostkach i steel pivot.Poniżej przekładnia custom multipliera z 1875 rokuPatent mostka jest z listopada 1867 roku. Pierwsze maszynowe wykonanie projektu przekładni było ok 1850. Użyte do wykonania multipliera materiały metalurgiczne to srebrzanka, brąz, mosiądz, miedz i stal. Żeby się zorientować w castingowym czasie to zminiaturyzowane przekładnie kieszonkowego zegarka Telur ABUrfabriken wykonała ok 70 lat później a za pół roku ABU będzie obchodziła 100 - lecie fundacji firmy.Ok 170 lat temu były chyba całkiem fajne multiki No i nie tylko abu i dzapaan Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Koledzy które przełożenie brać do Jerków i czasem woblerów. Zwykłe 6.2.1 66cm czy HG 7.4.1 79cmBędzie pracować na kiju do 80gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Do jerków wolę szybszy. Do woblerów i gum wolniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Jakbyś powiedział do jerków i gum to proponował bym wyższe. Woby jednak stawiają większy opór. Ech, może kiedyś wymyślą multiki z regulacją przełożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 morskie maja haha Osobiście wybieram szybsze pod jerki, jeżli kasa nie pozwala na kupienie obu to lepiej chyba wybrac szybszy. Przy gumach zawsze możesz wolniej skrecać. A wolniejszym przy jerkach zakrecisz sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 No tak, ale jak mają być jeszcze woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 No dlatego najlepiej kupić dwa przełożenia. Niestety nie da się za bardzo tego pogodzić. Chyba że szukać coś pośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Do gum mam abu revo beast. Woblerami czasem łowie, czasami pójdzie duża obrotówka czy spinerbait. Wiadomo, jak słabo bierze to zaczyna się kombinować. Jerkami też jakoś w boleniowym tempie nie łowię. Abu revo beast ma zwijanie 68cm i moim zdaniem jest ok. Tatula 71cm więc chyba skuszę się jednak na wersję najwolniejszą 66cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi