PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam wszystkich kolegów co lubią podłubać przy przynętach, jak i tych co czasem lubią zajrzeć w takie tematy Pierwsze woblery wystrugałem w 1999r, w jakiejś gazecie znalazłem artykuł jak się za to zabrać i się zaczęło. Były to przynęty zrobione z gałęzi, malowane plakatówkami, utwardzane pierwszym lepszym lakierem... od tamtego czasu co zima strugałem kilka przynęt.Nie miałem dostępu do internetu, więc latami sam musiałem kombinować, podpytywać, eksperymentować i coś sobie udoskonalać... od kilku lat z 3-4 razy rocznie zaglądałem do takich wątków, w tamtym roku zacząłem częściej czytać i coś wstawiać na jednym z forów. Woblery, które wystrugałem tej zimy powoli zaczynam wykańczać, ale na początek wstawię coś z minionego roku Warsztacik Uploaded with ImageShack.us Ustawianie Uploaded with ImageShack.us Ukleja Uploaded with ImageShack.us PozdrawiamPiotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witamy i czekamy na więcej . Może też więcej zbliżeń Twoich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witaj Piotrku na tym forum Myślę, że tutaj będzie wiecej okazji do kontaktu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Dawaj lepsze foty bo uklejka zapowiada atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witaj Piotrek!! Ja tą uklejkę gdzieś już widziałem, w realu.. No tak , to było w tamtym roku na Roszkowie..Ładny warsztacik, przypomniały mi się moje początki ze struganiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Po nicku i tytule wątku myślałem że będzie to wątek autorski Pawła Grzecznika... Niemniej jednak czekam na rozwinięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ukleja daje rade, niejeden ładny bolek już na nią wyjechał. Mi niestety tylko szczupak się uwiesił <_< (ale lowiłem nia ok 1godz).Ma potencjał i zaporowe bolasy ja uwielbiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Coś tam jeszcze znajdę za fotki z kolekcji 2011 ale uprzedzam, że fotograf ze mnie marny i sprzęcik też nie najlepszy. Podobne uklejki do tej wyżej Uploaded with ImageShack.us Ukleja 550łusek na tle Warty Uploaded with ImageShack.us Poperki Uploaded with ImageShack.us Klonek Uploaded with ImageShack.us I takie robaczki, co zaprojektował pięciolatek... Uploaded with ImageShack.us Dobra, to tyle historii, jutro wstawię coś zrobione tej zimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 @Wędkaż87, jeszcze z 3-4lata temu sygnowałem P.G.nie miałem pojęcia że już ktoś tak robi... jak kumple mnie uświadomili to się wściekłem że ktoś sygnuje tak samo... ale poszedłem do siorki i w sieci czytałem o przynętach Pawła Grzecznika... skontaktowałem się z nim i powiedziałem że od tej pory będę sygnował PGr. Ale Paweł uświadomił mnie, że ja jestem czwartą osobą która sygnuje P.G. i on niema nic przeciwko...To są moje inicjały i mogłem to mieć w D, ale zmieniłem.Teraz to już chyba wszystko z historii A, jeszcze kiedyś jakiegoś gościa co handlował na allegro swoimi P.G. uświadomiłem że jest już taki jeden co robi P.G. i gostek też zmienił.I w tytule wątku lepiej dodam imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jeżeli uklejka pracuje tak samo ciekawie jak wygląda to gratuluję zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 @strzałka, tą Twoja(co testowałeś) gdzieś się pozbyłem, ale kilka jeszcze takich mi zostało to pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja stawiam na najmniejszego popperka. Połowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jeżeli uklejka pracuje tak samo ciekawie jak wygląda to gratuluję zdolności.Większości osób jej praca nie przypasi... może się okazać za lekka i za mocno pracująca... ale mi się sprawdziła, ważne że przy wolnym prowadzeniu w przejrzystej wodzie bolesie się nabierają <_< tylko szkoda że równie często wpada w oko szczupakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja stawiam na najmniejszego popperka. Połowi.Z popperków akurat najwiekszy połowił <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 fajne wobki a ja chciałbym zobaczyć te miodowe z pierwszego zdjęcia w całej okazałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 fajne wobki a ja chciałbym zobaczyć te miodowe z pierwszego zdjęcia w całej okazałościEspecially for You Uploaded with ImageShack.us Od jutra jadę z tymi co szykuję sobie na sezon 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 szczerze to na tym zdjęciu u góry wyglądają bardziej kusząco chodzi mi o kolor oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Do góry fotka bez tych odblasków Dla mnie kolorek jest fajny, ale one są trudne do okiełznania(ustawienia) i od roku nie mam do nich cierpliwości, czasem któregoś założę na chwile, czasem szczupaczek się uwiesi, ale nie jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 PRZYNĘTY 2012 Na początek 3 rybki po 3 cm Wykonane z: drewna lipowego, ołów, kwaśny drut, poliwęglan, folia aluminiowa, farby drukarskie (biała, czarna, srebrny metalik), poxipol, żywica. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Papilio machaon,gąsienica najpiękniejszego z naszych motyli Materiały jak wyżej, tylko doszedł drucik na odnóża i aparat gębowy, zamiast foli podkład akrylowy, oczywiście gama kolorów większa. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzisiaj zdjąłem ze sznurka 2 nowe wobki, 21mm i 25mm, tym razem oklejane folią i stylizowane na robale. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dziś sfotografowałem rybcie z tej samej partii co wczorajsze robale. Długość od 19mm do 31mm.Jeden, całkiem przypadkowo wygląda jak nasz rodzimy karaś Dosychają następne małe korpusiki, oklejane tkaniną... tylko tu jeszcze chyba papier wodny pójdzie w ruch i z 2warstwy lakieru się przydadzą... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 kurcze te male cukiereczki wygladaja na prawde czadersko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 kurcze te male cukiereczki wygladaja na prawde czadersko Dzięki,mam nadzieje że osłodzą mi sezon Dzisiaj znów reanimowałem 2 śmiecio-korpusy boleniowe, z niczego wyszły nawet 2 ładne bezsterowce na razie nie wstawiam fot bo nieskończone, czekam aż uzbiera się minimum z 10przynet do lakierowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Dzisiaj wobki naprawione po przygodach z lakierem... długość od 20mm do 27mm.@bobesku nie szukaj swoich muszelek (widzę, że dzisiaj wstawiłeś bez nich) pożyczyłem je 4 złoto-grafitowe robale Uploaded with ImageShack.us 2 żuczki z bokami czerwono-brązowo-złotymi i reszta w odcieniach grafitu Uploaded with ImageShack.us i2 zielonkawo-grafitowe owady Uploaded with ImageShack.us Zostało jeszcze do wykończenia trochę małych woblerków, ale już powoli myślę o kilku boleniówkach No i po głowie wciąż mi loto ta świtezianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi