Stachu442 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Piotrze i tak Cię to nie minie;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Robali też muszę kilka dorobić Nad jednym pobawiłem się właśnie pilniczkami i papierem: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Jest z tym dłubania jak z dobrym obiadem, a potem chaps i nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) ...a potem chaps i nie ma Oczywiście o dobrym obiedzie piszesz Chrabąszcze na szczęście nie smakowały szczupłym, z czterech robali jednego straciłem na gałęzi, a pozostałe 3 strasznie wymęczone ciężkim dla nich sezonem. Klenie to nie tylko jako dobry obiad je traktowały, na śniadanie i kolacje również smakowały na podwieczorek i nocne przekąski było "oczko" Edytowane 13 Lutego 2016 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Najpierw gruby wiór, potem lekki pyłek... tak powstają kleniobijce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dzisiaj wyczyściłem oczka, juto powinny przyjść kotwice, w tygodniu zbrojenie, to weekend ustawianie Lipowo-olchowy mix rybkowatych (w większości kiełbiowte) 70~75mm Przy ustawianiu postaram się coś lepszego pstryknąć. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Nawet kózki są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Wreszcie coś wykończyłeś wyglądają super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Świetne malowanie,czapki z głów.Dopieszczone w każdym calu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Piękna gromadka. Fajnie wyglądają te sdr z giętym sterem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Fajnie że się podobają, dzięki za polubienia i wpisy Nawet kózki są Ostatnio czytałem o tych rybkach przez moje zainteresowania małą ichtiofaunom (coś tam Ci wspominałem w jakiejś rozmowie na FB...) i tak mnie naszło że se kilka wymaluję na tych korpusikach Świetne malowanie,czapki z głów.Dopieszczone w każdym calu.Z tym dopieszczeniem nie do końca tak jest, ale mi się podobają małe niedociągnięcia, retusze itp. to w końcu ma wyglądać jak ręczna robota nie masówka Wreszcie coś wykończyłeś wyglądają super Zaraz zabieram się za cienie na następnych, jak zdążę do wieczora, to jeszcze dzisiaj dostaną pierwszą warstwę lakieru powierzchniowego Piękna gromadka. Fajnie wyglądają te sdr z giętym sterem.Ster taki, bo jest mniej upierdliwy przy ustawianiu w klasycznym coś wyjdzie minimalnie nie tak do osi woblera (stelaż, ster, dociążenie, czy nawet kształt korpusu) i już trudno odratować... Edytowane 15 Marca 2016 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dzisiaj wypad nad wodę i zabawa z ustawianiemZ SDRów jestem zadowolonyTylko jeden kiełb był "trudniejszy"Wcześniej na sterze zaznaczałem sposób dociążenia...Wyszły 2 rodzaje, szerokie wymiatacze i drobne naturalneTe z oczkiem w korpusie, w 50 % ustawione, pozostałe wiem co boli i mała poprawka potrzebna... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Smakowicie Piotrze to wyglada. Co musisz poprawic w pozostalych 50%? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Super - bardzo mi się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Smakowicie Piotrze to wyglada. Co musisz poprawic w pozostalych 50%? Przednie oczka ...Tak sądze na pierwszy rzut oka...jakieś koślawe wyszły (duże,długie i krzywe) i dziwne ustawione...dlatego są problemy?"Popracuj nad drutem" bo wygląda jakbyś pierwszy raz woblery robił.. heheh,ale będzie teraz obrażony :P :D bankowo na Fb będzie mi pisał wieczorem o drucie,,, ta fotka ładnie przedstawia moją teorię,,, Edytowane 20 Marca 2016 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Co musisz poprawic w pozostalych 50%? U tej połowie z oczkiem w korpusie (czyli 1/4), co odwrotnie na piance wbięte, trochę brutalniej podejść do oczka i zabezpieczyć lakierem zanim znów je zwoduję... Edytowane 20 Marca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Przednie oczka ...Tak sądze na pierwszy rzut oka...jakieś koślawe wyszły (duże,długie i krzywe) i dziwne ustawione...dlatego są problemy?"Popracuj nad drutem" bo wygląda jakbyś pierwszy raz woblery robił.. heheh,ale będzie teraz obrażony :P :D bankowo na Fb będzie mi pisał wieczorem o drucie,,, ta fotka ładnie przedstawia moją teorię,,, piotresku.jpg dobrze że dłuższe, bo łatwiej było ustawić i ten jest bardzo zadowalający głęboko schodzący, szybko drgający mrygacz Edytowane 20 Marca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Ja zimą zepsułem 50 wobków...Chciałem być mądrzejszy od fizyki i korpusy źle zrobiłem...z 50 sztuk uratowałem z 4-5 wobków....Do dziś mnie to boli ,bo się narobiłem jak dzik....a wszystko do kosza ....jednak zdobyłem rzecz której nie kupisz -doświadczenie,..już jestem mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Ja zimą zepsułem 50 wobków...Chciałem być mądrzejszy od fizyki i korpusy źle zrobiłem...z 50 sztuk uratowałem z 4-5 wobków....Do dziś mnie to boli ,bo się narobiłem jak dzik....a wszystko do kosza ....jednak zdobyłem rzecz której nie kupisz -doświadczenie,..już jestem mądrzejszy To teraz jesteś "Mądrala" powiedz że nie próbowałeś ich naprawić? Twój siostrzeniec miał 50 zabawek W jakimś pudle mam ~20, 4,5cm z przed lat, które mi się nie podobały bo S'owały, zdarza się że wezmę z 2-3 i "podreperuje" na szybko do łowienia w gałęziach...Czasem tak jest, ale lepiej, żeby to te pojedyncze sztuki były "mniej udane". Może pamiętasz uklejki z płetwami co zrobiłem przed laty, miały górne oczko (wtedy ukryłem to na fotach...) w takim wyżłobieniu "zbierającym wodę"... mimo że złowiłem bolka 65 na zawodach, praca była znośna, to denerwowały że robił helikopter w locie i też poszły w odstawkę. Tu chciałem oczko wyżej... tylko cały stelaż znalazł się wyżej w korpusie... sytuacja pod kontrolą i tak będą łowić w sezonie Edytowane 20 Marca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Gdzieś tam wyżej na zdjęciu grupowym widać te "cykadki", to lepsze foto wkleję Nie mierzone (przy okazji sprawdzę), ~40~45mm. Lotne i nie "kręcą śmigła" co czasem jest przypadłością podobnych Praca mi się podoba, ale jak zwykle ryby zweryfikują. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Wyglądają świetnie. Super malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Cykady fajne, jaka waga ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Cykady fajne, jaka waga ?Ciężkie jak na swoją długość raz tylko zważyłem boleniową "armatę", bo wydawało się że przeciążam kij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Super te cykadki wypracowałeś barwy idealne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Pierwszy kręciuch, debiut to coś większych rozmiarów Na kolanie robione, bez żadnych gratów... żywica na łepku jeszcze lepiąca i brak wprawy z formowaniem Edytowane 25 Marca 2016 przez *Hektor* 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi