Skocz do zawartości

zimowa dłubanina Piotra PGr

PGr1

Rekomendowane odpowiedzi

Całe info techniczne przekazałem zaraz po nagrodzeniu, chwilkę przed chwila dla paparazzich ;)

W oficjalnej relacji nawet jest fota jak szczupaczek jest wręczany. Ktoś wtedy z tłumu ze zdziwieniem "tym się łowi" :D

Pytałem admina, ale na razie nie mam odp. najwyżej usunąć ;)

Link do relacji z zawodów:

http://www.pplspin.republika.pl/index.d2013.html

• 2 tygodnie później...

Dzięki Panowie, za rok też zrobimy coś podobnego ;)

Sam wcześniej muszę pomysleć o czymś na tablicę, bo w tym roku jak mi się urodził taki pomysł to dla mnie już był czas łowienia nie strugania i zbytnio nie było z czego wybierać...

Edytowane przez PGr1

• 7 miesięcy temu...

Ale dawno nie odświeżałem :rolleyes:

Że maj się zbliża, to tegoroczna zimowa dłubanina też się kończy, po lakierowaniu zrobię jakieś fotki wobków co uszykowałem se na 2014r.

Ostatnio kombinowałem z bardzo grubym ALU i przez przypadek wyszła płaskorzeźba  :D 

17tqvk.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

W dyngusa zamiast lać wodą, wreszcie wylądowałem nad wodą (ostatnio 3 tygodnie temu). Ale nie ganiałem za rybkami tylko bawiłem się wobkami, końcowe etapy zimowej dłubaniny :) ustawianie
fa52m8.jpg
Było tego wiec czasu trochę zeszło, nawet zbytnio zdjęć nie robiłem. Te bardziej "upierdliwe" dopracuje w niedzielę. Jeszcze dzisiaj podczas fotografowania pomieszałem te ustawione, z tymi co muszę dopracować :angry: ale w niedziele spróbuję okiełznać wszystko ;)
23senhh.jpg

Te kleniuweczki akurat były proste do ustawiania...
28jhaf6.jpg
Teraz znikam...jak zdążę to później zgram i dodam dzisiejsze fotki.

Pozdrawiam

Piotrek

• Like 6

Jakubie, nie każdy ma tyle czasu jak Ty :) W minionym sezonie miałem foty z nad wody na bieżąco wstawiać, ale jakoś tylko w maju nie zapominałem se temacik odświeżyć...

Te już widziałeś kiedyś na innym forum, ale miały być lepsze fotki...

Przy okazji LF2014, Marek coś mnie zapytał i zainspirował żeby równolegle do konkursu, zrobić swoje imitacje pływaka żółtobrzeżka...

To były jedyne przynęty w tym sezonie, co zmusiły mnie do godzin przed monitorem podczas tworzenia.

6edrw1.jpg

Było założenie, że mają być pływające, z odwłokiem wystającym jak owad nabierający powietrza...

Samczyki bardziej z zielonkawym odblaskiem, samiczki w brązowawej tonacji.

Wiosna, więc parka w tańcu godowym ;)

15dqvd4.jpg

Wykonane tak jak większość moich wobków, tylko tu z góry ALU, a od spodu już same akryle

192hp3.jpg

Żeby nie wszystko od razu, jutro reszta poleci.

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 9

Zdecydowanie powinieneś mieć więcej czasu na struganie. Na łowienie pewnie też ( ;) ), ale co do strugania jestem pewny. Zgłaszam formalny wniosek, by Ci przydzielić dodatkowy dzień w tygodniu. Jak tylko będzie przegłosowane, Twój tydzień będzie miał 8 dni. Kto jest za?

• Like 2

Dzięki Pany.

Zdecydowanie powinieneś mieć więcej czasu na struganie. Na łowienie pewnie też ( ;) ), ale co do strugania jestem pewny. Zgłaszam formalny wniosek, by Ci przydzielić dodatkowy dzień w tygodniu. Jak tylko będzie przegłosowane, Twój tydzień będzie miał 8 dni. Kto jest za?

Ja jestem za :P

Z przyjemnością ten 8dzień mógł bym wykończać przynęty, mimo ze plecy by bolały, ale w głowie relaks jak podczas wędkowania ;) Niektóre wobki mozna by dłużej i lepiej popędzlować, no i przy dziennym świetle, czasem do 2w nocy "ciapałem", ale to nie to...

Kuba, ta nerka to chyba ta z łososiowatych, strugasz takie wielkie, chyba na orki :D pędrak był taki normalny, do łowienia ;)

Edytowane przez *Hektor*

Żółtobrzeżki już widziałem, ale te poprzednie Świetne są. Wrzuć więcej/większe fotki bo słabo widać :)

Spokojnie, większość sfociłem, więc polecą następne ;)

Takie spore uklejki, nie mierzyłem ale na oko ~10cm z ogonkiem. Miały mieć wszystkie płetwy, ale po testach z samym ogonem (mocno wklejony żywicą, "zbrojony" drucikiem i pomiędzy drutami z tylnego oczka) tak mi się praca spodobała, że zrezygnowałem z reszty płetw, poza tym były by zbyt delikatne...

34xroe9.jpg

10qxxmb.jpg

Cięższe maluszki ~22mm "jajowato-kiełżowate" :D

2rrqx5w.jpg

• Like 16

I jeszcze kilka uklejowatych

30ju0s5.jpg

Ten przypadkowo wyszedł podobny do produkcyjnego :rolleyes: ze sterem lubię bananiaste, chciałem zrobić pływającego i jak go zrobiłem grubaska to... ;)

33w4i2p.jpg

Ten z przed kilku lat, poobijał się na kamieniach, przy okazji dostał ubranko jak powyższe, tylko na foto jakiś dziwny odblask się zrobił...

iw3guh.jpg

• Like 7

Jakubie, nie każdy ma tyle czasu jak Ty :) W minionym sezonie miałem foty z nad wody na bieżąco wstawiać, ale jakoś tylko w maju nie zapominałem se temacik odświeżyć...

Te już widziałeś kiedyś na innym forum, ale miały być lepsze fotki...

Przy okazji LF2014, Marek coś mnie zapytał i zainspirował żeby równolegle do konkursu, zrobić swoje imitacje pływaka żółtobrzeżka...

To były jedyne przynęty w tym sezonie, co zmusiły mnie do godzin przed monitorem podczas tworzenia.

6edrw1.jpg

Było założenie, że mają być pływające, z odwłokiem wystającym jak owad nabierający powietrza...

Samczyki bardziej z zielonkawym odblaskiem, samiczki w brązowawej tonacji.

Wiosna, więc parka w tańcu godowym ;)

15dqvd4.jpg

Wykonane tak jak większość moich wobków, tylko tu z góry ALU, a od spodu już same akryle

192hp3.jpg

Żeby nie wszystko od razu, jutro reszta poleci.

z tymi to pojechałeś nieźle

• Like 4