Stachu442 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jak dla mnie są świetne Któregoś Ci zabiorę jeśli spotkam Cię osobiście ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Już po głosowaniu, to mogę wstawić moje klonki, upsss płoteczki bardziej wyszły :silly:Jak im napakowałem ołowiu zrobiły się zbyt brzuchate... ale lotność i praca wyszła idealna jaką chciałem.Od wielu lat mój ulubiony sposób wykonywania. Materiały: drewno lipowe, drut 0,6mm, ~5g ołowiu, żywice do zespolenia wszystkiego, folia alu, poliwęglan, podmalowane oko 3D, akryle i farbki drukarskie, poliuretan. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Więcej fotek dokleję. 39mm:Na filmiku zbytnio pracy nie widać, brak doświadczenia w nakręcaniu (mój pierwszy filmik z pracy), tylko stojącą czystą wodę miałem w pobliżu, kręcone 10letnim aparatem. Jeden urywek jak kręcę się w koło... inny jak stałem kilkanaście metrów od rzucającego kumpla i wobek koło mnie przepływał... Praca mi się podoba i jestem pewien że będą łowiły.I jeszcze cała gromadka: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Czapki z głów Bardzo FAJNE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Jak struganie to naście/dziesiąta, jak rozkładam farbki na stole to na kilka dni, jak lakieruję to też z tydzień całą partię...Przy okazji robienia ostatnich wobków, z jakiś starych struganek (korpusiki kilka lat leżą w kartonie i czasem kilka wyciągam...) powstało jeszcze takie potokowate coś. Kolorki jakiś odblask dostały, w rzeczywistości mają na bokach jasne z dołu i ciemny z góry ala "grzebienie" zachodzące na siebie...I podobne kiełbikowate. Tutaj lepiej na zdjęciu wszystko widać, tylko ten na dole się rozświetlił:Wtedy zdjęcia klonków robiłem i nie rozczulałem się nad pozostałymi, tylko po takim jednym zrobiłem.Każda fotka w innym miejscu, a wszędzie jakieś porosty i mchy się zaszwędały Edytowane 10 Lutego 2015 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Upsss, usunąć Edytowane 10 Lutego 2015 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jak zwykle trzymasz poziom! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Wobków narobione, ale mało co wykończone, może jutro dam radę posiedzieć przy większych wabikach na zębate drapieżniki, dodatkowo ostatnio mam ograniczony dostęp do forum... Ta uklejeczka powstała na II turę LF2015, materiały: drwnko lipowe, ołów, drucik 0,5, podkład, folia alu, farbki i domalux. Ma jeszcze kilka siostrzyczek, podobnej wielkości i z ogonkami, ale to przy okazji sfocę. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Kilkanaście "ukrytojajowców" ~20mm. Malowanie na złotawego robaczka i na rybcie z "grubą" łuską i z drobnymi łuseczkami.Nad wodą zrobię lepsze zdjęcia, bo to takie lipne po czyszczeniu oczek pstryknięte.Sylwek, gdyby nie Twoje PW poczekał bym za lepszą fotką ;P Suszą się następne wobki, więc będzie więcej zdjęć 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Wcześniej coś wspominałem, ze przy okazji robienia w/w uklejeczki powstało całe stadko podobnych:A tu taki "produkt uboczny" robienia żaby korpusik z którego nie byłem zadowolony (do żaby zrobiłem nowy) i powstał taki smużaczek Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez *Hektor* 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ależ kurcze ładne te uklejeczki. Zdradzisz z czego wykonujesz takie fajne płetwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) A co mi szkodzi niezdradzić pewnie inni też robią z piórek.Tylko podczas schnięcia lakieru/żywicy bardzo mocno kurczą się i nie zawsze wyjdzie pożądany efekt. Przy większych przynętach lepiej robić z poliwęglanu lub jakiś PEPów. Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 W weekend, mam nadzieje że pogoda nie będzie aż tak nedzna jak zapowiadają, planuje jechać poustawiać boleniówki i inne wynalazki, jak bedzie trochę słońca to pstryknę foty.A tu taki mix większych woblerów, ostatnie co chcę zrobiś w "tym sezonie", teraz to co najbardziej czasochłonne, ofoliowanie i dłubanie łuseczek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 W weekend, mam nadzieje że pogoda nie będzie aż tak nedzna jak zapowiadają, planuje jechać poustawiać boleniówki i inne wynalazki, jak bedzie trochę słońca to pstryknę foty.To ja mam odwrotnie, wolę pstrykać jak słońce jest za chmurami, wtedy przynęty są jednakowo oświetlone i wychodzą realne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 To ja mam odwrotnie, wolę pstrykać jak słońce jest za chmurami, wtedy przynęty są jednakowo oświetlone i wychodzą realne kolory No to całkiem odwrotnie te małe okrągłe były przy słabszym świetle i zbyt wiele nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Fajne te uklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 W sumie wiele zależy też od szkła, nie wszyscy pstrykają tym samym ja jestem telefonowym amatorem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W sumie wiele zależy też od szkła, nie wszyscy pstrykają tym samym ja jestem telefonowym amatorem Ja pstrykam kilkunastu letnim Fujifilm z matrycą 5,2, nie zdziwi mnie jak ten Twój fon ma więcej To powyżej było w pochmurny dzień przy oknie, a tu masz dzisiejszą słoneczną fotkę zrobioną pod odpowiednim kątem: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Hehe to mój ma 13,2 Mpx ps. jednak miałeś rację, Twój lepiej ogarnia w słoneczne dni, świetne te maluchy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 To teraz następne których muszę mieć kilka w pudełku na specjalne okazję Lotne "mini popki" ~30~35mm. Choć nie pracują jak typowy poperwk, idzie nimi chlapną, za smużyć, przy zwijaniu machają ogonkiem pod wierzchem, prowadzone odpowiednim tempem nawet mrygają, przy podbiciu potrafią odskakiwać. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jak widać mały kaliber masz opanowany wszechstronnie.Uklejeczki po prostu majstersztyk. Jeśli nie masz łapska jak bochen chleba, to tym głębsze ukłony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Hehe to mój ma 13,2 Mpx ps. jednak miałeś rację, Twój lepiej ogarnia w słoneczne dni, świetne te maluchy Mi dzisiaj przyszedł NIKON S32, więc już Mpx te same Siostrzeńcowi zamawiałem jakiś aparat na komunie... i przy okazji wziąłem sobie taki sam Będzie czym focić i kręcić z pod wody... Jak widać mały kaliber masz opanowany wszechstronnie.Uklejeczki po prostu majstersztyk. Jeśli nie masz łapska jak bochen chleba, to tym głębsze ukłonyRaczej normalne dłonie i cienkie paluchy. Uklejeczki to takie minimum było co jestem w stanie zrobić, już trochę nerwowo się robiło przy takiej wielkości... Mniejsze, albo ładniej dopieszczone, to chyba tylko imadełko, lupa, uchwyty pod nadgarstki itd. ale ja sie nie zamierzam tak bawić 2 większe "popki" 7cm. Tak jak prawie zawsze: Lipa, pełen stelaż, folia alu, ręczne malowanko i domaluxi pod ciut innym kątem Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez *Hektor* 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 To z rozpędu leci " smużakowa " imitacja karasia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Te karasie powyżej to bardziej gabarytowe smużaki na większe drapieżniki, przez to było to " "Lipa, stelaż z drutu 1,2mm, alu itd. kotwice 1 i kółeczka 5mm, ster z poli2mm;Mają jeszcze 3 siostrzyczki z SDRami z poliwęglanu 3mmwszystkie karasice w stadku Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez *Hektor* 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Łowiłeś może na te smużaki sumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi