woblery z Bielska Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Na kolanie? No to grat... Chciałem napisać - nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Na kolanie? No to grat... Chciałem napisać - nieźle Dokładniej to na brzuchu bardziej Nie mam żadnych imadełek, nawijarek i tych wszystkich gratów... ale chyba czas pomyśleć. Pomysł zimą się zrodził, jak znajomy na wyspach kupił jakieś tuby. Dziwiłem się że tyle zabulił, a sam nie spróbował...Wczoraj spotkałem się z innym znajomym, co sporo kręci i zagadałem o trochę włosia (sorki, ale nazwy mi obce...) pod ukleję (białe,czarne,błękit, żółty i świecidełka), uszykował nawet więcej kolorów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Mały kiełbik -=40mm powstał z miesiąc temu.Mimo że nie wystartowałem w LF2016, ten temat zrobiłem poza konkurencją. WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ wszystkim zaglądającym do wątku! 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Do maja coraz bliżej, to i kilka uklejeczek sobie wykończyłemTradycyjnie po mojemu, strugane z lipy, stelaż z 0,8, ręcznie zdobione 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Zaległe mini ukleje ~37mm, coś w rodzaju jak przed rokiem i do wcześniejszych podobne; mały lotny uniwersał (przeważnie okonie, bolusie i klenie), do średniego tępaJak wyżej, tylko malowanie takie "wielo-rybie"Coś następnego ostatnio ustawiałem ("oczka" i chrabąszcze), ale taki z...b że nawet czasu fotek nie było zrobić Ze sterowymi boleniówkami nie zdążyłem na majówkę, ale myślę że za 2 tygodnie dam radę "AŻ" 10 skończyć 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Kilka rybek z majówki, a później postaram się nadrobić zaległości z wobkami Wczoraj najpierw koledze podrostek zjada cykadowego od głowyPóźniej na szybciej prowadzony wylęg ja zaliczam średniaczkaPod wieczór denerwuje mnie jakiś bolo, który specjalnie nie pokazawył swojej obecności, ale raz kij chciał z ręki wyrwać, a drugim razem do uklejki bezsterowej wyszedł...Daje mu odpocząć i idę se zapalić, popatrzeć jak Kolegę inny Wk...iA;Po powrocie cichutko zachodzę, pierwszy rzut "starym wylęgiem", strzał i odjazd w p...u, myślałem że nie dam rady go zatrzymać kijem do 15g, mozolnie odzyskałem dystans,w końcu wchodzę do wody i jest:Życiówka wyrównana, ale tym razem nie zaporowy, tylko do rzecznego PB dołożone 4cm Aktualne 76 W tygodniu inny kolega z klubu życióweczkę klenia ustanowił, 52cm, na "oczko" w kolorach osy:Ostatnimi dniami radochę robiły jeszcze inne kluchy i bolusie, moje i kolegów Edytowane 8 Maja 2016 przez *Hektor* 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Kilka fotek z zaległymi:Wczorajsze przed łowieniem ustawianie boleniówek sterowych"Dodatkowo kilka "oczek" miało być na osę pomalowane (kolega tak chciał), tylko zaczęło mnie ponosić wyszły 2 cieniowane osy i 2 rybkowate akrylowe ciapańcewcześniej oczka" opanowały winorośla chrabąszcze brzoskwinie 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Świetne jak zawsze. Możesz zdradzić jak pracują oczka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Możesz zdradzić jak pracują oczka?Dałeś mi trudne pytanie filmu nie mam zamiaru kręcić, na X Y Z S V mało się znam ale myślę że to średnie "x" z przesunięciem w "y" bez lustra, a jak już to tylko minimalnie lusterkuje bdb reaguje na ustawienia przedniego oczka, można szybko zmienić pracę góra/dół - drobniejsze drganie/ szerszą wolniejszą.Balast stanowi stelaż z drutu 6/7mm, wklejony do połowy korpusu z kotwicami. Dodatkowo poziomo za przednim oczkiem, płytko wciśnięte w nacięcie (pod wierzchem) ~0,5cm cyny 1mm.Szybko startuje, z kijem w górze praca tuż pod powierzchnią, max schodzi na 0,5m 0,7m. Dość stabilny żeby w bystrzach sprowadzać wachlarzem.Oczywiście to "pływaki", czasem zbierane w dryfie Edytowane 9 Maja 2016 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Dzięki za odpowiedź 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Dzięki za odpowiedź Wyżej błąd się wkradł, cyna nie za przednim, tylko za brzusznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Przejrzałem sobie Twój wątek - fantastyczne przynęty! Szkoda że zginęły zdjęcia z początkowych stron wątku (@!#!@#y Imageshack). Dzięki za dokładną informację - byłem ciekawy charakteru pracy, bo widać po zdjęciach że Oczka koszą fajne klenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Dzięki @peekol Sam żałuję, że jakiś czas po tym jak Image stało się płatne zdjęcia poznikały. To taki fajny kawałek historii mojej zabawy z przynętami, mimo że większość hobbystycznych Twórców przestała prowadzić wątki, ja staram się to ciągnąć. Jak kiedyś pojawi się możliwość edycji to uzupełnię te zdjęcia co jeszcze mam. Na początku wątku jak go zaczynałem była folia i próby grawerowania w niej tego co do teraz dopieszczam.Oklejane brokatową szmatą się pojawiało, co jakiś czas robiłem pojedyncze imitacje (gąsienica paź królowej, samiec świtezianki błyszczącej, osy, pierwsze moje zabawy w kiełbie itd.)... "Oczko" nazwał Kolega, któremu przypominały ludzkie oko (akurat były na alu z niebieskawym odblaskiem) i tak zostało wśród znajomych, wcześniej nazywałem je normalnie pestki.Na ustawianie tych powyższych nie brałem z sobą żadnych przynęt, tylko kubeczek "oczek" i czterdziestaczek zawiesił się w dziewiczym rzucie A tu największy z dzisiejszej trójcy Edytowane 10 Maja 2016 przez *Hektor* 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 fajne rybki i woblerki tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (: ta świtezianka którą wykonałeś -!!!- to było jakieś karkołomne przedsięwzięcie. Efekt szczegółów powalający. Natura tak by nie wykombinowała Masz ją jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (: ta świtezianka którą wykonałeś -!!!- to było jakieś karkołomne przedsięwzięcie. Efekt szczegółów powalający. Natura tak by nie wykombinowała Masz ją jeszcze?Dobra, zobaczysz ten "eksponat" na żywo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 !Holenderjasny... - dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Przeglądnąłem cały wątek od pierwszej strony... Nie wiem co powiedzieć. Szacun! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Kleniowo z ostatnich dni uzupełnię jazio się przyłowiłz wobkami też coś staram się robić, ale czas wolny lepiej nad wodą spędzać jak wykończę wstawię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Stu lat nad rybnymi wodami, Piotrze!I chętnych pomocników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Stówencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wszystkiego NAJ NAJ NAJ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Sto lat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 100 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi