Remicki Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wszystkiego Naj! i 100lat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Najlepszych bran i samych udanych holi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki za życzenia, zdrówko (...) Panowie A żeby było tematycznie w wątku; zaległości, które przy chwili czasu podłubię w drewnie i w łuskach Kilka klasycznych pływających korpusików, bez dodatkowego wyważenia:Mniejsze miały wszystkie dostać papierosowe oklejenie i typowy kolor:Ale nie wytrzymałem, w jednym po swojemu podziargałem i kolorek powcierałem:Większe to międzywarstwowe pacianie alla kiełb:dwa na sesję się nie załapały... Edytowane 14 Czerwca 2016 przez *Hektor* 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Przeglądam galerię i takie ukleje zrobiłem miesiąc temu, było 8, połowa ze steremZimą wystrugałem popkowe ślizgacze, wiosną dostały stelaż i balast, a miesiąc temu zmieniłem kształt korpusu na uklejowaty i wykończyłemMoje rybki i branka pozaliczały2 bezstery co są u kumpli też2sterowe, za tydzień się dowiem co u nich słychać Edytowane 26 Czerwca 2016 przez *Hektor* 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Kurde przez polprzezroczysty dekiel pudelka na przynety przebija sie nieziemski arsenał. Az usiadlem z wrażenia. Miodzio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Fakt. Niedawno miałem okazję pooglądać ten arsenał... na żywo miazga! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Fakt. Niedawno miałem okazję pooglądać ten arsenał... na żywo miazga!Wtedy za mało czasu było na pogaduchy, my za później przyjechaliśmy, a Wy wcześniej wracaliście Te 2 bolaski na foto (mój i Darka) z tamtego wypadu nad Odrę. Stałem na skarpie i próbowałem klenie łowić na upatrzonego... obserwowałem jak co jakiś czas po płyciźnie patrolowały i poganiały bolenie w różnych rocznikach. W końcu założyłem uklejkę i czekam, drobnica w brzeg, po chwili widzę napływającego bolenia który przyczaja się w małym zagłębieniu (10-20cm różnicy i namułek już się tam gromadził), mimo że ryba nieruchomo obserwowała linię brzegową, wolno przeprowadzam za nim od strony otwartej wody, nawrotka i strzał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ziom ta Twoja ukleja zmiażdżyla wszystkie inne uklejki na jerkbait. Nie tylko moim zdaniem zdecydowany nr 1. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) @Sebait, nie przesadzaj fajnie wyszła, ale i kiedyś Irek i Tomasz (miał epizod co chciało mu się w drewnie i alu bawić ) i pewnie jeszcze niejeden z Nas robił równie świetne wizualnie. Dzięki za takie "posłodzenie" Po godzinie, trochę większy i mocno nabity bolo, w tym samym miejscu patrolował. Tym razem sterową posłałem, z impetem wystartował i nie trafił w pierwszym strzale, dospieszyłem zdrowo, a on przez 10m cały czas z pyskiem przy woblerku (z 10-15cm) raz z lewej, raz z prawej przeskakiwał co chwile, przyglądał się uklei i coś mu nie pasowało... Nie mam pojęcia czy kotwice tak oglądał, czy żyłka odstraszała, ale dla niego jeszcze coś było za mało naturalne. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ale śliczna partia boleniówek..... Jak żywe .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Z potrzeby na szybko zrobione powierzchniowce: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Piotrek jaka długość tych cacuszek masz parkę na zbyciu ? Edytowane 30 Czerwca 2016 przez maro zebaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Piotrek jaka długość tych cacuszek masz parkę na zbyciu ? Markuraczej nie o takie coś Ci chodziło to "smużaki" pod mój kilogramowy zestaw spinningowy. Taki lino-karpik wyszedł Drut 1,0, kółka 29kg, kotwice RH 2 i RH 1/0. Od jakiegoś czasu czekały na wykończenie, nawet miały kolor podkładowy (w alu nie chciałem się bawić) przykryty kilkoma warstwami poliuretanu, zostało je pocieniować i dać następne warstwy lakieru (wczoraj), dzisiaj dostały stery i kotwy. Najpierw jedna testówka i sprawdzałem co to wyjdzie... W ten weekend brak czasu, ale chciałem żeby koledzy mogli zwodować jutro wieczorem i coś więcej powiedzieć. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Piotrze, kiedy drapieżnik Warty w tym roku? ;] Pozdrawiam,Kamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Piotrze, kiedy drapieżnik Warty w tym roku? ;] Pozdrawiam,KamilA chciałeś coś przysłać na tablicę, czy przyjechać?Niestety w tym roku nie będzie jeśli chciałeś wystartować to A jeśli o tablicę chodzi, to szkoda mi czegoś co sobie wymyśliłem dzięki JB (przed kilkoma laty wygrane wobki w wątku Marka rozpoczęły) i chciał bym drewnianą tradycję podtrzymać sąsiedzi z za miedzy, mają na jesień zrobić po raz pierwszy swoje zawody na żywej rybie, więc myślę wyjść z propozycją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tym razem chciałem przyjechać ;( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Wczoraj wreszcie mogłem odkurzyć (dosłownie, nad wodą obcierany kurz, który nagromadził się od tamtego roku ) ciężki spin i pierwsze zwodować moje "smużaczki". Byłem ciekaw co z nich wyszło, kolega który próbował je pierwszego dnia sezonu, mówił że za płytkie i za agresywne...Branie kijanki z powierzchni coś pięknego smuga wobka rozcina rozjaśnioną powierzchnie rzeki, dwa takie se podszarpnięcia które wydały fajny odgłos, wynurza się łeb za woblerem i donośne "UUUŁŁŁŁŁ...." niesie się echem ! Pierwszy raz takie widowiskowe i głośne branie sumka zaliczyłem 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 no ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Szacun. Świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Dobre Łup i dobra ryba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Wiem, w tytule "zimowa dłubanina" ale czasem w trakcie sezonu wędkarskiego uda się coś dłubnąć zwłaszcza że niektóre korpusy od grudnia czekały... Standardowe "oczka" były potrzebne, mi mało zostało i kilku znajomym też były potrzebne. Zrobione aż 20sztuk (jak na mnie to "masówka" ) nawet do ustawiania nie dotrwały wszystkie Dziesięć odchudzonych (lżejsze) uklejek szóstek, do fotki za pozowało przetrzebione stadko: Narybek obiecałem komuś dopiero na wiosnę, ale że inne robiłem to i dziesięć takich czwóreczek powstało: Cyk-uklejka została jedna w pudełku, to dorobiłem cztery (2moje) bo chyba ktoś dopytywał w czerwcu... Do zdjęć pozowały w okrojonej ilości. Nadal w drewnie strugane i bez zmian łuski dłubane, pędzlem i palcem malowane 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie przejmuj się tytułem, proszę. Zawsze jeszcze jest edycja, pomogę A poważnie - uprzejmie proszę o większą wylewność. Wizualnie fantastyczny wątek, czyli jest na co popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie przejmuj się tytułem, proszę. Zawsze jeszcze jest edycja, pomogę Zmiana nie wchodzi w grę, tak nazwałem przed laty jak powstała moda na własne wątki i tak ma zostać no chyba że kiedyś pójdę w kierunku "fabryki woblerów", to wtedy będzie musiał być bardziej medialny wątek, z częstymi relacjami z pracowni A poważnie - uprzejmie proszę o większą wylewność. Wizualnie fantastyczny wątek, czyli jest na co popatrzeć Co tu więcej "wylewać", wszystko bez zmian robione, wiele razy pisane co i jak, przed rokiem przez LF2016 było trochę "fajerwerków", a teraz tak jak lubię rybkowato, Długość podaję orientacyjną, wagi nigdy nie używałem bo mi to nie potrzebne, wystarczyło: lekki, ciężki, b.ciężki, lotny, pływający, wolno tonący itp. No może dodam że przy wylęgu nie obciąłem okapników, na 4 z nich uwiązałem ogonki z piórek, tylko 2 takie wylądowały u mnie w pudełku (wczoraj pierwsze brania i spad fajniejszej ryby) i po jednym u kolegów.Z górnym oczkiem uzbrojone ciężej na brzuch (kotwica 6RH) i praca bardziej cykadowa. To o czym Robert często wspominał przy swoich przynętach, sposób i wielkość rozmieszczenia kotwic wymusza pożądaną w danym momencie pracę. Wieczorem wstawię smukłe dziesiątki i może jakieś fotki z rybkami wybiorę Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Malowanie poezja!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Smukłe kiełbie i ukleje, 10cm. Przyznam że planowałem zrobić pływające, ale z mocniejszymi kółeczkami i kotwicami kilka wolno tonących wyszło. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi