Skocz do zawartości

zimowa dłubanina Piotra PGr

PGr1

Rekomendowane odpowiedzi

Remik, świetnie Wam wyszła ta kompozycja i foto :) I fajnie ze ucieszyły.

Dodam tylko, że to wobki autorstwa kogoś innego (???) ja je ubrałem po swojemu. Łamańce przej...e się dekoruje i nigdy więcej.

No i przesyłka od Ciebie tez dotarła, dzięki.

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

wobki były mojego autorstwa :)...

To teraz mamy komplet informacji o autorach modeli do w/w zdjecia ;)

U siebie do lakierowania masz suszarke obrotowa? Balem sie na koniec, ze po wielu warstwach lakieru ( Remik wspominal ze poza kropkami szczupaki na nie lowi) stana sie jedna caloscia zamiast lamancami :P

Haha - fajnie że wyjaśniliście, znam woblery Szymona i na jego robotę mi to wyglądało. Piotrka o kopiowanie nie podejrzewałem i miałem zagwozdkę o co tu chodzi :)

@Remicki - teraz te łamańce z ich pracą i z fajowym ubrankiem od Piotra będą chyba wszystko kosić :)

Tak to na prawdę udana konstrukcja. Trochę miałem mieszane uczucia dając je Piotrowi do malowania bo prośba ta bliska nadużyciu była. Z jednej strony Szymon nie zadowolony że niby słabo maluje, z drugiej Piotr że niby słabo struga (: Haha. Dzięki panowie za ten Projekt!
  • Like 2

• 4 tygodnie później...

Tak to na prawdę udana konstrukcja. Trochę miałem mieszane uczucia dając je Piotrowi do malowania bo prośba ta bliska nadużyciu była. Z jednej strony Szymon nie zadowolony że niby słabo maluje, z drugiej Piotr że niby słabo struga (: Haha. Dzięki panowie za ten Projekt!

Na kózkę[emoji6] 229213d92c2fb9b024c28dda3323429c.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

post-53307-0-36540700-1495486838_thumb.jpg

Edytowane przez Perez.
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

@Perez, dzięki za zdjęcie, radocha jak ktoś łowi :) a z ładnej fotki podwójna :)

Dzisiaj też dostałem info że u kogoś w pudełku sterowa ukleja "BYŁA" podstawowym wobkiem boleniowo-sandaczowym...

Wszystkie takie informacje cieszą :)

Ja w tym roku mniej nad wodą to i ryb mniej, ale zaraz coś znajdę i wkleję.

Pływająca ukleja, minimalnie podciąłem boki steru i po chwili zaliczyła pierwszego większego w sezonie...

post-50134-0-95519000-1496344065_thumb.jpg

Klonki też mają swojego faworyta, jeszcze 3 cm brakuje w tym sezonie do pięćdziesiątki

post-50134-0-89484700-1496344277_thumb.jpg

Okonek zamiast klenia

post-50134-0-53076700-1496344609_thumb.jpg

Zaraz postaram się coś na szybko dodać z ostatnich małych uklejkowatych wabików

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 3

Jak pracują te małe uklejeczki?

Sterowe mini drgania polaczone z naprzemiennymi odskokami w boki. Nie do konca o to chodzilo, ale jest blisko...tak beda lowic.

Bezstery tez mogly by byc lepsze :P plytkie wahadelka, mrygajace w opadzie, da sie popracowac kijem na/przy powierzchni. Swoim (wybralem te zabyt mocno pracujace) dodalem kotwiczki z "ogonkiem" zeby przygasic i podniesc tylek...

post-50134-0-97212500-1496433549_thumb.jpg

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Fajnie ze jeszcze w watkach "dlubacze"se sla zyczenia ;) Dzieki Panowie.

Ostatnio zrobilem 10 uklejowatych korpusikow. Mialo byc skromnie, samo dziargane alu z mala iloscia kolorow

post-50134-0-50739900-1497640299_thumb.jpg

Jednak po trzech warstwach polmatu znow sie kolorowo zrobilo ;)

post-50134-0-25321500-1497640366_thumb.jpg

Tu zostaly stery, kotwiczki i ustawka; a na nastepnych wlasnie luseczki jedna po drugiej dziargam.

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 10

• 1 miesiąc temu...