PGr1 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Na ten czas jedno foto, bo Kamil sie stresuje czy dotarlo C.D.N. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Co "to" ta tablica Piotrze? I po co? i dlaczego? I czemu ja nic nie wiem?Coś może bym wystrugał z plastisolu...? Edytowane 2 Października 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Co "to" ta tablica Piotrze? I po co? i dlaczego? I czemu ja nic nie wiem?Coś może bym wystrugał z plastisolu...?Kiedyś wygrałem uklejkę w konkursie ile na talerzu w wątku Marka Rzenno.Marek przysłał 2 wobki boleniowe.Że ja łowię tylko na swojaki postanowiłem coś dodać od siebie za największą rybę na zawody co wtedy organizowaliśmy (Drapieżnik Warty)A może zagadam do znajomych Twórców i za największe ryby w kilku gatunkach ?...latka leciały...tamtych zawodów już nie ma, ale moja/nasza tablica nadal gościnnie na różne zawody co roku.To tak w ramach przypomnienia i wyjaśnienia tym co nie wiedzą Edytowane 3 Października 2017 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Teraz już wiem, że na czas dotarło ;]Wybacz,że tylko jedna sztuka ale poprzedni rok był bez strugania;/ Mam nadzieję, że w tym roku zimową porą trochę nadrobię i na następną tablicę podeślę więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ale dawno tu nie zaglądałem postanowienie noworoczne powstawiać zaległości A dziś chciałem wszystkim zaglądającym życzyć szczęśliwego Nowego Roku!I foto kilku petard z wczoraj 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Uwinąłeś się ekspresowo z tymi popkami Najlepszego w Nowym Roku a zwłaszcza nowej, szczupakowej życiówki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Uwinąłeś się ekspresowo z tymi popkami Najlepszego w Nowym Roku a zwłaszcza nowej, szczupakowej życiówki!!!One jeszcze potrzebuja lakieru, tylko niech ten sie utwardzi, zmatuje i przy okazji lakierowania innych wobkow z3-4 warstwy, utwardzanie, papier i kolejne 3-4; maja byc wytrzymale.Tak juz w nie poszly dwie strzykawki (podwojne) kleju, cala poxylina i rozpracowaly puszke domaluxa Edytowane 5 Stycznia 2018 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Z potrzeby nietypowe przynęty powstały...Wyszły mi trochę cięższe (65,66,66,67,68,69 gram) niż planowałem, ale i takie się przydadzą.Popkowate multikolorki:Bardziej ciężkie ślizgacze niż poperki, choć przy szybszym tempie potrafią fajniejszy odgłos dać, na szarpnięcie zwrot wykonać; wolniej to podpowierzchniowe wahadełko. Szprotowate bezstery:Praca podobna j/w, tylko dodatkowo lustro w opadzie. Do tych 17centymetrów nawet sumowe kotwiczki wielkościowo pasują Edytowane 13 Stycznia 2018 przez *Hektor* 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Te popki to na jakieś morskie potwory? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 A ja strzelę, że na bolenia.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To rybia luska czy malowanie bo wyszło super Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Te popki to na jakieś morskie potwory?A ja strzelę, że na bolenia....Janek trafil.Przeznaczenie to skalki atlantyckie na wlasne potrzeby... po tym moga trafic do innych pudelek.Nie wiem tylko czy na potwory mimo ze staralem sie zrobic z dbaloscia o moc i wytrzymalosc, Mociej G. w rozmowie cos wspominal ze to inaczej, na kretlikach sie robi...Romek, bolka pod zestaw 100g tylko raz widzialem tak wydaje mi sie ze takie cos kleniami 30-35 sie delektuje. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To rybia luska czy malowanie bo wyszło super Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaBez zmian, taka jak na pierwszych stronach watku (wtedy tez cos pisales), nic nowego przez te latka nie wymyslilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Te gramatury tam u gory w (...) to tak jak bym chcial chyba wpisalem wyszlo o 10g wiecej i maja 7na przodzie wszystkie, nie 6. Nawet na foto gdzies tam widac 77 mazniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Widać że zima i wątek szybko ginie w czeluściach działu To trza coś wstawić, co się w zimowe wieczory wydłubało: Tak bez planowania, przypadkowo w rękę wpadł kawałek cienkiego okrąglaczka. Wyszedł smukły korpus owadzi 35mm. Przy malowaniu planowałem grafitowo-niebieską osę. Przyszło do wklejenia skrzydełek i jak przeglądałem co za piórka w pudle schowane (przed molami), zaczęło się gdybanie że może te co znalazłem przed kilku laty nad Odrą wreszcie się doczekają użycia. Miały być 2 pary skrzydeł jak u motyli, skończyło się na jednej... Nóżki też miały być inne, tylko przy przeglądaniu gratów,kawałek jasnej linki nośnej z przewodu się trafił i wykorzystałem go.Raczej tylko do spławiania i rzucania z wiatrem, mimo że dałem pojedyncze skrzydełko będzie hamowało...z wiatrem latawiec.Przyjdzie czas co zrobię z takiej ĆMY odpowiedni użytek. Edytowane 11 Lutego 2018 przez Jano 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Wow,Piotrek robactwo pierwsza kala Ale dałeś mi do myślenia z tymi skrzydełkami-pięknie się to prezentuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Wow,Piotrek robactwo pierwsza kala Ale dałeś mi do myślenia z tymi skrzydełkami-pięknie się to prezentuje Bez pomysłu, przypadkowo poskładane z tego co miałem pod ręką, to ujdą Fajnie że mogłem wzbudzić jakieś inspiracje O kolorystykę tego pierza chodzi, kształt, czy "latawca"?Tak jak pisałem, nawet przymierzyłem 4 pióra do jednego korpusu, po motylowemu; na głowie kropki zrobiłem do nawiertu, żeby "radary" ćmy wkleić, lecz w końcu odstąpiłem, wystarczy tego przesytu. Nogi chciałem z czarnej dratwy rymarskiej, ta gdzieś się zapodziała i spontanicznie wkleiłem co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Bez pomysłu, przypadkowo poskładane z tego co miałem pod ręką, to ujdą Fajnie że mogłem wzbudzić jakieś inspiracje O kolorystykę tego pierza chodzi, kształt, czy "latawca"?Tak jak pisałem, nawet przymierzyłem 4 pióra do jednego korpusu, po motylowemu; na głowie kropki zrobiłem do nawiertu, żeby "radary" ćmy wkleić, lecz w końcu odstąpiłem, wystarczy tego przesytu. Nogi chciałem z czarnej dratwy rymarskiej, ta gdzieś się zapodziała i spontanicznie wkleiłem co było.Głównie chodziło mi kształt wlepionych piórek od razu wpadają w oko i bardzo ładnie się prezentują Mam takie pierze w domu,kiedyś stosowałem je do imitacji muchy ale dawałem tylko jedno i podcinałem na środku tak by wyglądały jak dwa.Teraz widzę że trochę kaleczyłem ten temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Mialy byc w miniony weekend,Wlasnie po pierwszych lakierach,Teraz czyszczenie oczek,Pdmalowanie i cieniowanie,No i koncowe warstwy poliuretanu... CAM00098.jpgJak zwykle niewyrobka Tak mi sie podobaja Pana woblery boleniowe , ze rozkminiam jak tak pomalowac aby moje wobki tak ladnie wygladaly. Ale dluga droga mnie czeka . Naprawde gratuluje talentu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Tak mi sie podobaja Pana woblery boleniowe , ze rozkminiam jak tak pomalowac aby moje wobki tak ladnie wygladaly. Ale dluga droga mnie czeka . Naprawde gratuluje talentuJa nigdy nie "rozkminiałem" i na inne mało patrzałem Kiedyś mało kto oklejał alu, a jak już to na gładko, bez tłoczenia, chyba ze z margaryny tłoczone alu. Jedyna inspiracja, to jednorazowo dłubane łuski w leszczu Pawła Brzuskiewicza ( tak to oklejał margaryną) i "rekinek" Dominika Leszczyńskiego (jeden z protoplastów radełkowania faktury łuski) też jednorazowy epizod z innego forum...Od początku patrząc na zdjęcia rybek dodawałem to pokrywy skrzelowe, to linie boczną, czasem płetewki i pyszczek, najlepszą inspiracją była natura.Z kolorami i cieniami podobnie, do dziś dzień lubię sobie jakieś zdjęcie ryby wygooglować i podglądać."Moje ALU" przez praktykę ewoluowały do czegoś takiego jak pokazałeś, z czasem coraz ciężej było coś poprawiać i nowe dodawać... Jeszcze jedno - Piotrek a nie Pan Zdjęcie z pierwszej strony wątku, co zniknęło, ale w sieci na nie kiedyś trafiłem: Edytowane 20 Marca 2018 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Słyszę że czasem tu ktoś zagląda i zdziwieni że "cisza w wątku" Zimą coś tam postrugałem w lipie i buku, ale jakoś tak nie zbierałem się do wykończenia...Żeby "szewc w dziurawych butach nie chodził";Ostatnio potrzebowałem na zawody boleniówki sterowe (została mi OSTATNIA!), to zrobiłem sobie 6 w expresowym tempie przez tydzień takie do szybszego pociągnięcia"oczka" miałem 3ostatnie w pudełku, tylko z nimi byłem spokojny, bo 10 czekało od dawna już oklejone i powyciskaneOski z 2 miesiące czekały kiedy skrzydełka im wkleję, uzbroję i przetestuję. Miały być pływaki, wyszły na granicy pływalności. Takie też się przydadzą, można się fajnie pobawić przy znoszeniu przez nurt...Kiełbiki pewnie jeszcze w grudniu kilkanaście wystrugane podobnie jak "oczka" czekały na malowanieMusiałem zrobić eksperyment i kilka dostało szerszy przesunięty w przód ster Aaaa... obiecałem sobie że w tym roku bez gotowych oczek, na ten czas to się udaje Edytowane 15 Maja 2018 przez *Hektor* 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Wow panie, jak zawsze robota pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ta łuska to wychodzi Ci świetnie Do tego jeszcze to malowanie w naturalnych kolorach. Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Boleniówki miodzio! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Gęba mi się ucieszyła gdy zobaczyłem Twój wpis, piękne zabawki jak zwykle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi