PGr1 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Piotr to co wyprawiasz z drewnem i aluminium , jak to mawia młodzież masakracja I wzajemnie Te Piotry G. już chyba tak mają bo znam kilku... To jeszcze kawał deski zdjęty z palety (wyglądała na lipę) na wypasione ukleje 13cm i pewnie z 40g przerobiłem. Tu już drut 1,2 zalany żywicą.Nawet jedną lepiej (dwójki ST41) dla siebie uzbroiłem i podczas ostaniach zawodów jak coś na środku Odry głośno zassało kilka minut połowiłem. Powinna wyjść z tego uniwersalna przynęta na większe drapieżniki. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Wow Piotrek robota pierwsza klasa rybki jak by nie kotwice to na pierwszy rzut oka wyglądają jak żywe W oklejaniu amelinium to chyba nie masz sobie równych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Ostatnio miałem dorzucić jeszcze większe BSy pod szczupłego i tak jakoś się przeciągało 13cm (korpus bez oczek) do jerkowania, wolno tonące z komorą powietrzną i śruciną w niej; do grzechotki temu daleko bo bardzo przytłumiony odgłos...Okonki przed ostatnim podmalowaniemI podczas ustawianiaNo i karasie złociste wpisane w ten sam korpusI na gotowoPlota 18cm podpowierzchniowa, niezły "wariat" z niejBrzany jeszcze bez steru i dopiero po ustawianiu zrobię fotki finalnych. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Ale piękne, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Sierpień, wrzesień ...-cisza.To musi mieć z dwa metry, to co teraz wyciągniesz z warsztatu na światło dzienne.Cokolwiek to jest, co tam szykujesz -klepnę jedną sztukę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Remik, zadbałeś żebym wątek odświeżył Robiłem zdjęcia woblerów przy ostatnim ustawianiu, ale aparatem i jakimś cudem ich jeszcze nie zgrałem.Na ten czas poszukałem kilka ujęć z nad wody:Nie śmiać się z tego fluorocarbonu 0,45 tak kłopot był "oczko" wydobyć 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Zgrałem te zaległe zdjęcia.Brzana 18cmDrewno lipowe, stelaż z drutu 1mm, poliwęglan 3mm, lany ołów i kleje żywiczneJak zawsze alu ręcznie dłubane i farbkami upypraneNo i przy okazji powstało kilka uklei sterowych 70mm, których nigdy nie za wiele 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Zgrałem te zaległe zdjęcia.Brzana 18cm DSCN4380.JPGDrewno lipowe, stelaż z drutu 1mm, poliwęglan 3mm, lany ołów i kleje żywiczne DSCN4384.JPGJak zawsze alu ręcznie dłubane i farbkami upyprane DSCN4387.JPGNo i przy okazji powstało kilka uklei sterowych 70mm, których nigdy nie za wiele DSCN4390.JPGPiotrze brzana wymiata jak wszystkie Twoje imitacje dopieszczona w kazdym szczegole widze ze tez masz PENN Squadron w travelu - swietna wedka pod duze woblery i nawet jerki, troche kluskowata jak to hamerykanin ale mialem na nia GT okolo 50cm i zabawa byla przednia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Piotrze brzana wymiata jak wszystkie Twoje imitacje dopieszczona w kazdym szczegole widze ze tez masz PENN Squadron w travelu - swietna wedka pod duze woblery i nawet jerki, troche kluskowata jak to hamerykanin ale mialem na nia GT okolo 50cm i zabawa byla przednia Z myślą o atlantyckich skałkach i przewiezieniu w samolocie travela nabyłem Trochę ciężki na długotrwałe łowienie z ręki. Świetnie z tego latają nawet lekkie wabie, mniejsze sandaczówki na pletce coś koło 0,25 daleko śmigają. Przez zapas mocy, zacząłem go zabierać na nocne łowy jak "boję się" kontaktu z sumem, a czasem specjalnie baryłkę założę. Mam jeszcze kijek do 100g, ale dla PENNa też znajdę zastosowanie w naszych realiach na jerkowanie klockami też przyjdzie czas...I nie tylko ta woblerowa brzana była podpięta na końcu tego wędziska, przed kilkunastu dniami nawet prawdziwa odrzańska baśka 72cm próbowała ponaginać, tylko tu zabawy nie było Edytowane 18 Września 2018 przez *Hektor* 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Wow, dopiero teraz zobaczyłem te brzanki. Piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wow, dopiero teraz zobaczyłem te brzanki. Piękne Odkopałeś mi wątek z jakiś czeluści i przez Twój komentarz "dzwoneczki" się pokazały Dziękuję! Trzeba by dodać foto jakie. przy dłuższej chwili galerię przeszukam za woblerkami w pysku.W końcówce sierpnia dostałem od MaG'a sklejkę balsy, trzeba by z podarunku dobry użytek zrobić. Natrasowałem trociówek i sandaczówek, miały być na początek roku, a że troć łowię epizodycznie, to z moim tempem jak na srebniaki uda się zrobić będzie dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU dla Wszystkich użytkowników i wielu okazów w 2019roku Zawsze miło poprzypominać sobie w zimowe wieczory, w przerwie między struganiem, co się łowiło w sezonie. "Kilka" zdjęć z jesienno/zimowych wypraw, moich i kolegów, z kawałkiem lipy w roli "drugoplanowej" PS.Miały być jeszcze jakieś opisy, tylko za chwilę zaczynają skakać na T4S i już raczej nie dam rady edytować... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Rybki zacne,gratuluję wyników ale zauważyłem jeszcze drobny szczegół,mianowicie chodzimy chyba do tego samego fryzjera Edytowane 1 Stycznia 2019 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU dla Wszystkich użytkowników i wielu okazów w 2019roku....Pięknie połowione!Życzę przede wszystkim, w tym 2019r, dużo czasu wolnego na nasze piękne hobby.Brawo Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) ...chodzimy chyba do tego samego fryzjera Piotrkowi zsunęły się na dół głowy Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Remicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 ...ale zauważyłem jeszcze drobny szczegół,mianowicie chodzimy chyba do tego samego fryzjera Od roku sam przycinam i "porządkuję" boki a tak serio, nie bylem wtedy zadowolony jak mi nadmiernie skróciła całość, podgoliła itd. Teraz wreszcie odrosła, tylko chustę muszę zakładać żeby zamkiem nie przytrzaskiwać Piotrkowi zsunęły się na dół głowy I niech już tam zostanie i niżej się nie zsuwa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Piotr gratuluję wyników , no i przy okazji można pooglądać twoje woblery w akcji, oby jak najczęściej, pozdrawiam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Piotr gratuluję wyników , no i przy okazji można pooglądać twoje woblery w akcji, oby jak najczęściej, pozdrawiam !Dzięki Piotr! No i wzajemnie Mało czasu na przeglądanie forum, ale właśnie zmotywowałeś żeby zobaczyć co tam w twoim drzewnianym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Zima pracowita była, czas kończyć tę zimową dłubaninę i trzeba pomyśleć o wędkowaniu.W czwartek kotwiczki dotarły, w piątek ustawienie najpilniej potrzebnego stadkaA w sobotę, kiłżyki wyłupiastookie się "porozłaziły"Przy chwili zrobię kolejne - w każdym razie kiedyś planuję Zapieprz żeby powykańczać wszystko do majówki, cała niedziela zeszła na pyndzlowaniu, właśni skończyłem oczka żywicować na różankach i BSach boleniowych...Jutro trzeba się przyłożyć do malowania kolejnych Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez *Hektor* 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Kiełżyki naprawdę ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ale zajebioza ! Petarda woby tyle mogę rzec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Dziękuję Panowie! Mimo że od dawna klepie wszystko podobnie, miłe słowo zawsze sympatycznie usłyszeć Dziś temperatura wreszcie odpowiednia, to wyszedłem na powietrze kłaść poliuretan Strasznie nawet przyjemne malowanie wyglądało, jak przez zimę tyle korpusików naszykowałem i ofoliowałem, ale powoli widać efekt końcowy, to miło na ten trud się patrzy. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Były dwa dniu ustawiania i przy okazji zdjęcia zrobioneNa pierwszy ogoń drewniane (choć u mnie wszystko drewniane) w kolorze drewnianym2 maluszki 35mm pocieniowane na robactwodłuższe jaśniejsze drewienko cienie kozie dostałoale większość uklejowataPływaki, długość od 35 do 90mm.Opalanie drewna jednak nie dla mnie... C.D.N. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez *Hektor* 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 To teraz 4 ławice maluchów: Kilkanaście różanek około 36mm, tonące-przeciążona, tylko przez boczne spłaszczenie to przeciążenie nijak ma się do lotności... "Oczko" kiedyś ktoś to nazwał, te takie bardziej w uklei barwach; też miały być 35mm ale trochę się wydłużyły przy obróbce. "Oczko", długość podobna jak wcześniejsze, tylko tym razem różankowo tęczówka oka i i boki (błękit/róż) podmalowane.Ja zbroję podobne konstrukcje na 1 kotwiczkę, ale można i podwójnie; teraz w "10" i są pływające; "8" bardziej chwytne, ale zacznie je łatwiej przytapiać; można też dać "10" na tył i śrucinę zaciśniętą na drucik do brzusznego oczka, wtedy wyjdzie lotniejszy tonący, praca przygaśnie. I takie większe od w/w, pływające karasie 40mm 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Te drewniane są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi