Piotr Gołąb Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Długo trzeba czekać, by móc nacieszyć oczy Twoimi woblerami, ale warto. Jak zwykle oglądam je z tzw. "rozdziawioną gębą" Łuska i jej malowanie na karaskach z ostatniego zdjęcia niesamowite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Trzeba dodać kolejną dłubaninę. Boleniowe sterówki około 7cm i z 9-11gram (robiłem 3 seryjki...).Jasniejsze pracują już przy średnim tempie, ale różnie, jedne wyraźniej mrygają, inne słabiej, dodatkowo niektóre jeszcze naprzemienne odjazdy.Drugie bardziej stonowany kolor z oliwkowo-złotawym refleksem na grzbiecie, te już do szybszego pociągnięcia żeby zapracowały, nie ma problemu z wyskakiwaniem przy ekspresie.Bezsterowe uklejki, mimo że dostały "dawcę" (podobny, najłowniejszy z przed kilku lat został rozebrany na półtuszki), coś nie tak poszło i 50/50 udane Tych nie powinienem pokazywać, bo tylko 3 dore, chyba za wysoko umieściłem obciążenie... spróbuję je reanimować jakoś w sezonie i będą do zadań specjalnych przy dnie... Ech! Ale byłem zły. I tak bywa. Sieczka boleniowa, tym razem oprócz jedno kotwicznych, połowa na 2 kotwiczki "10" z krótkim trzonkiem. Praca wyszła urozmaicona, bo w tak anorektycznym korpusie trzeba się nakombinować w anatomii Stery trzbea było docinać, wymieniać na większe, czasem szersze itp. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Jak zwykle rewelacja I duży plus za to, że nie boisz się napisać, że coś poszło nie tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ja osobiście zazdroszczę Ci anielskiej cierpliwości przy wyciskaniu tych łusek.Ładnych kilka tysięcy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja osobiście zazdroszczę Ci anielskiej cierpliwości przy wyciskaniu tych łusek.Ładnych kilka tysięcy....Momentami jak wejdziesz w pewien stan umysłu, to to wyciskanie staje się medytacją Coś mi się wydaje, że przez te lata ----> w tym sezonie przekroczyłem 1 000 000 Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak zwykle rewelacja I duży plus za to, że nie boisz się napisać, że coś poszło nie tak. Dziękuje po raz któryś Co tu się bać, każdemu się trafiają, a z takich "trzepniętych" (Ubik ostatnio takie określenie użył) wychodzą te najlepsze perełki... Z tymi banankami dzisiaj walczyłem, w poniedziałek się okaże. Przez lata uzbierał się zapas takich do przeróbek. 2 lata temu, najlepsza sandaczówka (najpierw jedna, a później wszystkie) na wysoką wodę, powstała z nieudanych boleniówek co przeleżały kilka lat Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez *Hektor* 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jeszcze kilka 13cm/18g sandaczówek z olchy, takie do zadań specjalnych I "oryginalne" pływki z balsy, około 10cm Dzisiaj powklejałem stery do jednych A jerki szczupakowe i smukłe 15 dostały ostatnie warstwy lakieru W poniedziałek ustawianie i pauza, trzeba dychnąć od tego i zacząć łowić Jeszcze standardowe sandaczowe 11 potrzebne, ale to w czerwcu se zrobię, no i może kiełży dorobię, bo znajomi dopytują. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jak zawsze robota pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak planowałem, dzisiejszego popołudnia zwodowałem kolejne ławice. Tym razem bez komplikacji, nawet u większości nie było co korygować. Okonie, takie około 13cm/45g, wolno tonące w poziomie, przy jednostajnym zwijaniu wąskie "S", bardzo dobra reakcja na jerkowanie, żywa ale bez nawrotek. Wykonane z olchy, z grzechotką w korpusie.Karasie, wszystko j/wPłocie, te około 13cm/35g, też olcha. Lotna konstrukcja, jednostajnie wąskie "S", mi najbardziej przypasowało szybkie agresywne prowadzenie (około 50cm) pod powierzchnią, wtedy niezły z tej poty wariat spanikowany. Poza szczupłymi i duży bolek powinien się nią zainteresować, a i obiecuje złowić na to sandacza. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Piękne robisz woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Piękne robisz woblery Dziękuję Piotrze.Do innych wątków tez czasem zaglądam i mimo ze odlewy to nie moja bajka, od pierwszych struganek zrobiłeś wielki postęp, a i malowanie w Twoim wykonaniu coraz piękniej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 To ostatnie kilka przynęt co w zimie powstawały, a przed majówką wodowania się doczekały. Sterowa boleniówka 70mm, na podobnym korpusie co wcześniejsze, tylko tym razem na płoteczkę umalowana: Kiełbik, też z 70mm, balsowy pływak; taka uniwersalna przynęta na większość drapieżników; przednie oczka jak i wklejenie steru różnie wyszło, to i praca urozmaicona: Potokowiec, w ten korpus co kiełbie wpisany, więc reszta j/w; większa pstrągówka/trociówka; a w nizinnej wszystko powinno się zainteresować: Było też kilka smukłych 15cm płotek ze sterem, takie na specjalne okazje... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ależ się Pan rozkręcił Teraz musisz jakąś przyczepkę kupić, by to zabrać nad Warte heh .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Piotrek serce rośnie jak patrzy się na Twoje woblery, bez zbędnej przesady ale to absolutny Top w dziale HM, nie przestawaj☺ Edytowane 2 Maja 2019 przez Piotr Gołąb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Piotrek serce rośnie jak patrzy się na Twoje woblery, bez zbędnej przesady ale to absolutny Top w dziale HM, nie przestawaj☺Wzajemnie Piotrze. Choć wydaje mi się że ja muszę się pomęczyć żeby tak wyglądały, a Ty masz rękę do naturalnego upiększania przynęt Przestanę na jakiś czas, ale jeszcze coś tam planuję zrobić na ten sezon więc czasem coś wstawię poza "zimową dłubanina"...Ależ się Pan rozkręcił Teraz musisz jakąś przyczepkę kupić, by to zabrać nad Warte heh .... Bo ja wiem czy rozkręcił, te na "trociowym" korpusie od grudnia robiłem, szczupakowych jerków kształtki w wrześniu powstały więc tępo takie standardowe Przyczepka jest, tylko auta odpowiedniego do wyciągania jej z wody brak Nad Wartę czasu nie było, pierwsze wziąłem je pierwszego na zawody, cały kubeczek, żeby poobławiać swoje nowe wabiki i skorygować, wyszło na to że na zawodach nie otworzyłem pudełka z przynętami, tylko z plątaniny w kubeczku wybierałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Coś tam wspominałem wcześniej że jeszcze w tym sezonie kiełżyków dorobię: No i że smukłe jedenastki potrzebne na sezon:Tradycyjnie w na ukleję i kiełbia Edytowane 2 Czerwca 2019 przez *Hektor* 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 A nie był bym sobą, jak pomiędzy etapami pracy nad w/w nie dostał bym weny na inne Karasie kolejne tarło odbyły Drewniaki kleniowe nie tylko mi w oko wpadły to...No i jeszcze kawałek ciemniejszego egzotyka na robala pocieniowany Małe "duszki" (przez ten białawy "makijaż" takie skojarzenie) z 45mm. Cztery stery do poprawki, potrzebny dłuższy i o innym kształcie... Większe z 10cm na kozę podcieniowane I stadko mini bolenióweczek 35mmJeszcze foto 45mm gdzieś mi się zapodziało, tylko z grubszą łuską kilka zrobionych... Jutro zrobię porządki w zapasie i pewnie coś na giełdę się znajdzie 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Skrzynka przepełniona. Jakby co jestem chętny na sandaczowki w obu kolorach;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Duuużych ryb, z dużymi zębami No i oczywiście dużo zdrowia na najbliższe Sto Lat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Stówencja Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zdrowia.. Najlepszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Wszystkiego Najlepszego Piotrze ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Taaaaakich ryyyyyb i mile spędzonego czasu nad wodą i przy struganiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 100 lat Piotrze Wszystkiego najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi