PGr1 Opublikowano 3 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Kilka lat robali nie robiłem, był brak w pudełku, to zmotywowało do zrobienia. Tym razem bez rozczulania się nad kształtem (owalne) i bez nóżek, choć te by się przydały, nie tylko wizualnie, ale i do przygaszenia trochę...Jak już kleniowy klimat, to nie mogło zabraknąć standardu u mnie, "oczek".Bączki DR, około 20mm, całkiem przypadkowo powstały - jak czasem bywa.Kiedyś zostały kawałki balsy po wycięciu woblerów, odleżały swoje, a wiosną wpadły w rękę i wizja głębiej nurkującej kleniówki powstała.Uniwersalny wobek, na klenio-jazio-okonie. Stery i oczka różnią się osadzeniem, to głębokość i charakter trochę inny, ale czuję w nich potencjał C.D.N. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Jak zawsze bardzo estetycznie, ładnie i 'wedkarsko' wykonane woblery. Jak jakiejś rybie się nie spodobają, to znaczy że coś z nią nie tak i powinna udać się na terapię behawioralną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Mega robota [emoji4] kiełbie urywają jaja z korzeniami [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Dzięki Panowie Daniel oby nie Baryłeczki do łowienia z ręki, w płytszych partiach wody, uzbrojone po wąsatemu...że ma w miarę delikatną pracę, niwersalny na duże drapieżnikiTak testowi 1/3 nie dostała steruJa tam zadowolony z "pracy", będzie następny na wszystko wabikI kiedyś coś zrobiłem w poniższy klimacie, to powtórzyłem po latach okonia Zapomniał bym C.D.N. Edytowane 4 Września 2020 przez *Hektor* 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Niezmiennie można tutaj nacieszyć oczy, kapitalne wobki???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Niezmiennie można tutaj nacieszyć oczy, kapitalne wobkiPiotrze, cieszę się że z chęcią zagląda tu tak wprawna ręka i oko jak Twoje To teraz BOLENIOWONa początek sterówki, trochę inny ster. Tradycyjnie z tego samego szablonu od lat, ale jak to z drewnem różnie wyjdzie Malowanie też różnie, czasem doda się jakiś inny kolor, albo zmieni kolejność nakładania kolorów i już inaczej finalnie wygląda.BSy większego kalibru, do specjalnego zastosowania miały być, tylko chyba już sezon się kończy i za rok połowię nimi...Wyszło idealnie to co chciałem...I jak co roku stadko BSów No i uniwersalne (boleń, okoń, kleń) miniBSy stadko, zapomniałem im zdjęcia zrobić w tej gromadzie te w kartoniku na górze. C.D.N. Edytowane 5 Września 2020 przez *Hektor* 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 No to sobie postrugałeś...Piękna robota, jak zawsze zresztą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Piotruś, podzielisz się mini BSem? Bardzo lubię tą przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 No to sobie postrugałeś...Piękna robota, jak zawsze zresztą!No trochę tak, tylko zimę przespałem w tym roku Dziękuję . Piotruś, podzielisz się mini BSem? Bardzo lubię tą przynętęKuba, Ty "lubisz" takie około 50mm te chyba nawet nie mają 35. Praca podobna do tamtych. Jak by co, to z nich akurat coś by się znalazło... Często tak mam, że coś wpadnie w rękę i z tym kombinuje, tym razem korpusiki połówkowe co w stanie surowym czekały od 2019, w kiełbiki się zmieniłyOkoło 45mm, na granicy pływalności, tak z 1,2m zanurkująRóżaneczki też już w repertuar weszły, ciężkie, płaskie, drobiące.W dwie mniejsze kotwiczki uzbrojone C.D.N. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Piotrze, cieszę się że z chęcią zagląda tu tak wprawna ręka i oko jak Twoje Zaglądam z przyjemnością i zawsze ten sam efekt, po przejrzeniu kilku stron chce mi się stworzyć choć niewielką partię woblerów, motywujesz do działania i podnosisz poprzeczkę. W tym tygodniu siadam do jakiegoś drewna???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Miał bym jeszcze co wstawić z woblerów, sandaczówki w kolejce, ale nie, najpierw zdjęcia co dziś podesłał Vojt@s.Wojtek podczas niedzielnych zawodów LŚO zajął V miejsce, ale mi sprawił radość czym innym, na to piąte złowił bolasa 75cm, którego przechytrzył na moją sterówkę No i przy okazji jeszcze jeden, któryś z wcześniejszych, na ulubioną w tym sezonie przynętę Buczka Dzięki Wojtek i gratuluję. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Co prawda już zima, ale tak na ostatki, udało się ukończyć jeszcze sandaczówki Dziś szybka ustawka Uklejki już tradycyjnie Kiełbiki niby tez, tylko tym razem dostały dłuższy ster 3 krótsze, wygrzbiecone, wyszły z końcówek listewek do w/w 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Niezmiennie cieszę michę widząc nowy wpis w Twoim wątku, dziś ten sam efekt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Całe szczęście nastała zima a wraz z nią, mam nadzieję, powstaną bezsterowce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Ojej Przyznaje, że dawno tu nie zaglądałem Powoli dłubię korpusiki... Tylko zanim to, to może zaległości z grudnia: Życiówka Ryśka A ten był mały, listopadowy jeszcze, tylko po latach brodatych trafił się ogolony - to dodam ;P Edytowane 9 Lutego 2021 przez *Hektor* 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Aleś się zmienił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Ile mają długości te sandaczowe wobki. Wyglądają interesująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Fajnie połowione. Teraz trzeba czekać na kolejny sezon. Edytowane 9 Lutego 2021 przez wiwaldi1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ile mają długości te sandaczowe wobki. Wyglądają interesująco. Te akurat coś koło 13cm. Wyszło tak, że pod koniec sezonu złowiłem na takiego kilka ryb, na następny wypad kolega poszukał w swoich "zapasach" woba z tej samej serii i to był jego złoty strzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Jaziówek nie było na czas, boleniowych i szczupalowych też nie, to może choć sandaczówki zdążę Wkrótce coś więcej, bo akurat kiełżyki po kąpieli w caponie.Ostatnio łajzowanie po lasach z aparatem sporo czasu absorbuje, jeleni zdjęcia juz mi nie wystarczają...Lecę nad wodę, oczywiście poza wędka aparat też przy sobie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Kiełżyki zrobione:Około 16mmW dwóch tonacjach je umalowałem, bardziej "brudasy" i "pastelowe"Kolejne modele się działają... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Ile te malenstwa maja długosci i wagi?Bo sadzac po sterze to żaden wartki nurt im niestraszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Ile te malenstwa maja długosci i wagi?Bo sadzac po sterze to żaden wartki nurt im niestraszny.Jak wyżej wspomniałem około 16mm, bo one nie mają dokładnej i identycznej długości. Dokładnej wagi nie znam, brzuszki to śrucina ołowiana, szacuję że tak ~ 2 grama ważą. Ster zawsze można skrócić a przy takim przeciążeniu potrzebny większy... Nurt - różnie z tym jest; różnie wyjdą te maluszki to i czasem problematyczne się trafią. Płpteczki 13cm się robią.Tylko one się od września robią Po caponowaniu na kolor, zostało oczka z żywicy nadlać, z 2-3 warstwy lakieru, znów malowanie (bardziej cienie pernamentnie), około 8 warstw lakieru (zależnie od gęstości...), a jeszcze będzie trzeba zmienić stronę wieszaka (żeby równomiernie lakier spływał...), czyszczenie na gotowo, zbrojenie i ustawka. Teraz to już chyba z górki będzie. Edytowane 9 Maja 2021 przez *Hektor* 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Trzy imitacje około 13cm i waga wyszła ~40g przy smukłych korpusach, a ~50g przy wygrzbieconych.Tonące - tylko przez zalewanie ołowiem w wyfrezowaną przestrzeń... wyszły szybciej i wolno tonące.Praca - z tych płaskich jestem zadowolony, delikatne, naturalne wychylenia przy zwijaniu, reakcja na podszarpnięcia bez przesadnych zrywów, spokojne opadanie w poziomie (te cięższe szybciej); no a płocie 50/50, jak dla mnie takie "wahadła" zbyt się wychylające, miały być bardziej uniwersalne pod wszelkie duże drapieżniki.Na gotowo, przed zbrojeniem w odpowiedniki ST41KarasieOkoniePłocie 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Piękne malowanie ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi