kubaS 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Piotrek a jaka one maja prace bo steru u nich nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Piotrek a jaka one maja prace bo steru u nich nie widze.O pracy coś więcej powiem jak w rzece popływają Raczej będzie problem żeby szły prosto, to pewnie wina nóżek, może latem jednemu poobcinam, ale to będzie ostateczność...Za to dzięki krzaczastej budowie, nawet przy wolnym przeciąganiu idą pod samym wierzchem.Skrzydełka układają się wzdłuż tułowia, dzięki rzeźbieniu (rysaniu) skrzydełka wytłoczyły się jak wahadłówki, podczas przeciągania pulsując oddalają się od siebie i przybliżają, około 10mm ruchu, każda para niezależnie pulsuje... ale fala hydro-akustyczna mogła by być bardziej wyrazista...Gdzieś miałem krętliki potrójne, jak znajdę to coś jeszcze sprawdzę No i ona ma 4 oczka (piąte rozciąłem na szczeki), z tyłu na razie nie dam kotwicy, muszę jeszcze pokombinować z ciągnięciem za ogon...Przy krótkich przerwach zwijania i pulsowaniu za pomocą szczytówki (na razie reki)skrzydła fajnie bezwładnie ustawiają się w poprzek tułowia.Muszę z nimi pokombinować, w określonych sytuacjach mogą się fajnie zachowywać.Na razie to jest nieźle wyglądający eksperyment, anie przynęta, trzeba cierpliwie poczekać do lata.A się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 To czekanie jest najgorsze, ja juz nie moge doczkac sie do soboty kiedy z Patrykiem pojedziemy poganiac klonki moimi wobkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja jeszcze zimuję, ale przyjdzie kilka wiosennych dni i struganie pójdzie w zapomnienie Na początek tylko niektóre woblerki pójdą w ruch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja wiem czy zimuja?W styczniu udalo mi sie 2 wzdluz opaski przechytrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 ja zimuję, one pewnie nie Jutro jak wykombinuję jakieś skrzydełka to osy wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Waa pewnie ekstra beda.Juz nie moge sie doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek775 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 No no, nic dziwnego że wywaliłeś wszystkie komercyjne wobki, mając takie cuda w pudełku Piękne okazy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 No no, nic dziwnego że wywaliłeś wszystkie komercyjne wobki, mając takie cuda w pudełku Piękne okazy! Jarek,dzięki,czuję się zaszczycony, ponad 4 lata jesteś na forum a pierwszy post w moim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trzeba poczekać aż ta przynęta ważka ożyje. Na prawdę jest wierną imitacją ważki, ale trzeba rozgraniczyć między przynętą a modelem. Dlatego trzymam mocno kciuki aby ważki otrzymały stery i pięknie zaczęły pracować! Szacunek wielki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trzeba poczekać aż ta przynęta ważka ożyje. Na prawdę jest wierną imitacją ważki, ale trzeba rozgraniczyć między przynętą a modelem. Dlatego trzymam mocno kciuki aby ważki otrzymały stery i pięknie zaczęły pracować! Szacunek wielki...Jestem podobnego zdania co do rozgraniczenia... ster raczej nie, ale w inny sposób będę próbował... nogi jej przeszkadzają i pewnie z czasem jedna będzie miała stopniowo amputowane...jakaś pracę już ma, ale zdaje sobie sprawę, że do takiej naturalnej pracy (prób startu z powierzchni wody) jeszcze dużo jej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Mnie by wystarczylo gdyby taka ważka płyneła poziomo, bez jakiś bączków w nurcie, i spokojnie pracę nadać jej szczytówką. Ale nadal obstaje przy wersji pływającej i na takową czekam hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Ok.Ale to dopiero za rok taką zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 to juz sie pisze na jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) Osy miałem już gotowe od jakiegoś czasu, ale nie było motywacji na zrobienie jakiś skrzydełek, dzisiaj zrobiłem i wkleiłem, ale miały być całkiem inne i mocowane na kółeczkach łączeniowych, dzisiaj zakleiłem oczko grzbietowe...3 łamańce, od 30mm do 35mm, jedna oska trochę za duża wyszła Mają ochotę pokręcić tyłeczkami, ale chyba te nóżki skutecznie zakłócają pracę. Na testowej będę stopniowo obcinał kończyny...Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usCoraz bliżej wykończenia następne wabiki, ale tu jeszcze małe poprawki zostały i lakierowanie... Jak będą gotowe to je sfotografuje i coś wrzucę Uploaded with ImageShack.us Edytowane 23 Grudnia 2012 przez PGr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Orzesz co ty ul założyłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Szerszenie <_< Ta rybka ze zdjęcia na samym dole ,taka realistyczna to twojej roboty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Tak to Piotrka patent jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Wbił w ukleje drut z kotwiczkami i jakoś utwardził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Eee tam... ma chłop akwarium w domu i wyławia No jak to hand made to szacuneczek się należy i ukłony niskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Zbliżenie pliss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Kuba, w ulu to chyba pszczółki te oski mają gniazdo w wydrążonym pniu @wildriver, szerszenie brązowe by musiały być i plamki inne ale trochę jak na sterydach te moje oski Te na samum dole, to woblerki do skończenia, małe poprawki malowania i jeszcze poliuretan potrzebny. Jak bedą skończone to powstawiam lepsze fotki wszystkich stadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Piotr, wiosna idzie. Jak będziesz wietrzył mieszkanie to pozamykaj to owadzie towarzystwo w pudełkach bo odlecą w Polskę... Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Piotr, wiosna idzie. Jak będziesz wietrzył mieszkanie to pozamykaj to owadzie towarzystwo w pudełkach bo odlecą w Polskę... Piękna robota!Dzięki Karol W tym roku będę musiał uważać żeby mnie nie zdyskwalifikowali za stosowanie naturalnych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jak nie będą bzykać ( te owady ) to się nie skapną ( sędziowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi