Dawido Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jeśli koniecznie chcesz, podpowiem odpowiednim osobom, żeby miały Cię na oku. Zresztą na miejscu życzliwie poinstruuje w razie niepomyślnych rezultatów KM. Czekam, gdy w końcu Twoje nowe wobki coś zakolczykują, więc może byś się ruszył? - Weekend idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jeśli koniecznie chcesz, podpowiem odpowiednim osobom, żeby miały Cię na oku. Zresztą na miejscu życzliwie poinstruuje w razie niepomyślnych rezultatów KM. Czekam, gdy w końcu Twoje nowe wobki coś zakolczykują, więc może byś się ruszył? - Weekend idzie. Jest taki jeden... co po %%% mógłby się pomylić Spokojnie Dawidzie, wiosna czeka aż woblerki pokończę w ten weekend może wyskoczę,ale to bardziej poustawiać i potestować ostatnie dni popracuję nad wabikami i zacznę myśleć o wędkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Dzisiaj podczas ustawiania przynęt zrobiłem kilka zdjęć robaczków.6 ciężkich, tonących maluszków, 19-20mm, oklejonych folią. Tu były potrzebne małe korekty steru...i 8 jakiś uniwersałów owadopodobnych, 30mm. Miały być pływające lecz po założeniu kotwiczek zaczęły tonąć, ale na szczęście pracują przy samej powierzchni... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usJeszcze takie na tle rzeczki Uploaded with ImageShack.usI przy okazji zrobiłem zdjęcie okonka którego już kiedyś wstawiałem Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Wiało dziś trochę.Jak robaczki latają w takich warunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Wiało dziś trochę.Jak robaczki latają w takich warunkach ? Ja schowałem się za skarpą, to mnie nie przewiało Byłem 3h nad Prosenka, tylko na jednej miejscówce, mało rzucałem, oddane szło by policzyć na palcach przeważnie przytrzymywałem wabiki na przelewie, lub przeprowadzałem przez zastoisko długością kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Piotrek widze ze szalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Piotrek widze ze szalejesz A co tam, przez trzy miesiące w roku można poszaleć Ja przeważnie tak jak skoczkowie, sezon zaczynam jak oni GP zaczynają i razem kończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Ja tak jeszcze co najmniej miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Mam przed sobą 5 korpusików do szlifowania i jakoś zabrać się za nie nie mogę w tygodniu je zrobię i później wykończenie to już z górki będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Wreszcie zrobiłem sesje moim ukleją Ukleja (Alburnus alburnus)sztuk: 4długośc: 58-62mmmateriały: drewno lipowe, drut niklowo-kadmowy 0,8mm, ołów, poxipol, capon domalux, folia aluminiowa, poliwęglan, farbki drukarskie, domalux poliuretanowy.praca: odpowiednia, ster zbędny. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ciekawe uklejeczki:)Już szykujesz na maj tak? Tylko uważaj na snajpero-esoxy;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ciekawe uklejeczki:)Już szykujesz na maj tak? Tylko uważaj na snajpero-esoxy;p Szkoda że do maja jeszcze tak daleko Szykują się 3 kolejne uklejasy i 3 zeszłoroczne naprawiają się Tylko zapomniałem, że moje bolasy gustują w płoteczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ooo Kozackie wykończenie Jak żywe!Wstaw filmik z pracą może jak masz możliwośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Tak oryginalnej konstrukcji dawno nie widziałem.Bardzo mi się podoba-pomysł i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Dzięki Panowie U mnie z filmikiem będzie ciężko, na razie jedyny z połowów, obrabiał mi i wstawiał siostrzeniec Miałem je raz nad wodą, trochę pobawiłem się nad przelewem, praca drobna, o dużej częstotliwości, okiem prawie pracy nie widać, ale czuć drgania na kiju, przy słońcu w wodzie widać krótkie błyski boków. Przed wklejeniem płetw, jak w wannie testowałem kształt i obciążenie... praca była jeszcze ciekawsza.Do maja nie chcę za bardzo z nimi kombinować, po co ma się jakiś przypadkowy uwiesić i jakiś urok rzucić <_< Wydaje mi się że mogły by iść z 10cm płycej ale teraz nie gdybam, za 40 dni się okaże Dzisiaj nad Wartą popróbowałem następne, zaraz przetrę rozpuszczalnikiem... i dam ostatnie warstwy poliuretanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Rybka (?) 80mm.Raczej ozdoba pudełka, bo żal będzie urwać Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Myślę że spokojnie możesz napisać kiełb. Bardzo fajne wykonanie, ukleje też, ciekawe jak praca bo to jest najważniejsze.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Uważaj na hakery bo Warta szybko tego kiełbika pochłonie i nie odda:PŁadnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Super woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Aj Piotrek suuuper kiełbik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Muszę przyznać, że kiełbiki @bobesku mnie zainspirowały @wujek,kiełbik bardzo szybko głęboko nurkuje, nawet problem później go wyrwać z wody, prace wyraźnie, mocno czuć na kiju, dość duża częstotliwość, w wodzie wygląda to jak krótkie zamiatanie ogonkiem + delikatne błyskanie bokami w X. Wydaje mi się idealna ta praca, nawet nie spodziewałem się, że tak fajnie yo się uda O pracy uklei już coś napomknąłem, na razie nie chcę kusić przedwcześnie... ale powinny coś tam złowić@bobesku, jak testowałem w Warcie, to byleby snajpero-esox nie ustrzelił (nie miałem wolframu).W planie on miał orać dno i odbijać się od kamieni DZIEKI za miłe słowa Edytowane 23 Grudnia 2012 przez PGr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Przepiękne wobki. te uklejeczki palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Muszę przyznać, że kiełbiki @bobesku mnie zainspirowały Moje już Warta pochłonęła...Zrobiłem 3 kiełbiczki- nie mam nic..... Ale za to żadnego okonka jeszcze nie nie urwałem w tym roku heheh:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Muszę przyznać, że kiełbiki @bobesku mnie zainspirowały Moje już Warta pochłonęła...Zrobiłem 3 kiełbiczki- nie mam nic..... Ale za to żadnego okonka jeszcze nie nie urwałem w tym roku heheh:D jak mi by miał się zerwać <_< to niech nikt nie podchodzi Uzbroję go w jakieś bezpieczniki, słabsze kółeczka lub kotwiczki druciaki i myślę zapinać do pletki 13kg Ok. zerwałeś, ale wcześniej coś wyłowiły?Kurde, chyba te kiełbie lubią się chować po krzaczorach Mój okoń płytko schodzi, więc z nim też problemu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 trzy takie 40mm. Zdobienie podobne jak ostatnio.Nie miałem drutu i musiałem użyć stare stelaże (został zapas z 50ugiętych...), ten do góry oczko ma za blisko steru, ale w niczym to nie przeszkadza, nic się nie haczy.Poliwęglan też już się pokończył i u dolnego (F2) ster za mały... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi