Skocz do zawartości

zimowa dłubanina Piotra PGr

PGr1

Rekomendowane odpowiedzi

8 mniej, ale również Gratulacje :D

Już myślałem, że te imitacje rybki to tylko ozdoby pudełka mi zostanie. Próbowałem je ożywić, ale cały czas praca mi się nie podobała, więc mało nimi łowiłem... teraz wiem że coś tam można na nie złowić. Jeszcze jeden - w locie robią helikopter. Więc cały czas muszę kombinować z ich ulepszeniem...

Tak przy okazji, fotka z soboty :mellow:

http://imageshack.us/a/img542/6938/dscf7930.jpg

Kuba, tak upasionego jeszcze nie miałem :mellow: popalić też dał nieźle...

Tomasz, do tych zaporowych jesienią nie umiem się dobrać, nad Wartą nie wiem gdzie szukać zgrupowań (choć kiedyś przyłowiłem +70 na gumę w opadzie) :unsure:

Jesienią w 2011, nad zalewem jakiś gostek ubił 5sztuk, łowił na spore wahadło, szacuję że prowadził je z 1,5m pod powierzchnią... Wtedy też w tamtej okolicy próbowałem, ale nic z tego :angry:

• 4 miesiące temu...

W końcu się odezwał w swoich tematach:)

Super robotka...to na sumka na nasza Wartuchnę śmigamy jak będzie można? :D

Ile czasu miałem ją robić, podobne konstrukcje mnie zmotykowały do skończenia...  :P  nie było tak żle, na 6 stronie byłem...

Tak, ale ja również nie mam kija żeby tym łowić...

@biografi, szyszka "Twój wygląda jak potwór przedpotopowy - fajnie :)" przeszła metamorfozę, gdyby nie Twoje płocie pewnie jeszcze bym jej nie miał na takim etapie...

Jest tyle wątków w tym dziale, że łatwo przeoczyć to, gdzie fajnie jest popatrzeć na ciekawe wzory. Dopiero teraz tu zajrzałem i bardzo mi się podobają modele o pięciuset łuskach  :)

Jak szukałem swojego wątku, zauważyłem że wiele fajnych tematów "zakamuflowanych"  :huh:  nawet na 8stronce...

Kiedyś "550 łuska", robiłem stadko i jednego policzyłem ile trza razy wycisnąć :rolleyes:   pewnie+-50...

Podziękować. Ostatnio robiłem je 2 lata temu i znów muszę zrobić małe stadko :

dscf8402as.jpg

Na 2 sztukach sprawdzam/testuje niuanse... Tylko następny etap dopiero jak wystrugam jeszcze 3 rodzaje wobków (na razie

mam 7), wszystko tak etapami chcę robić. Raczej nie będzie takiego ciemnego koloru jak te o których piszesz, tylko ten z tamtego roku, z błękitnym odblaskiem...

• 2 miesiące temu...

Ostatnio taki "przemiał" w dziale, że nawet nie nadążam wszystkiego przejrzeć ;) To i ja sobie trochę odświeżę wątek :P

Od jakiegoś czasu tegoroczna zimowa dłubanina pokończona, tym razem bez wariacji, bardziej praktyczne i sprawdzone kształty. Lapek wysiadł, a na starym kompie męczarnia coś wstawiać... Maciej (kksm) pomógł i coś wrzucę.

Pestki 33-35mm, 2 wersje wyważenia, tonąca i pływająca. Ręcznie dłubane w lipie, stelaż 0,8mm, ręcznie zdobione i poliuretan na wierzch. Połowa pomalowana na złote żuczki, reszta rybki i oski.

90278994.jpg

http://imageshack.us/a/img822/4290/14300073.jpg

14300073.jpg

Edytowane przez PGr1
  • Like 1