Skocz do zawartości

zimowa dłubanina Piotra PGr

PGr1

Rekomendowane odpowiedzi

przecież on w zimę tylko struga  ;)

No nie cały czas w zimie, ale że w zimie czasu wiecej to fakt i tylko wtedy coś se zrobię.

Wyżej też masz przykład przewiercanych na wylot... tylko nie większym wiertełkiem a kamieniem wyfrezowane (albo wypalane :P ) u Ciebie w temacie coś tam o tym pisaliście ;)

Edytowane przez PGr1
  • Like 1

Ziemia się wygrzała, wiec wszelkie robactwo wyłazi :P chrząszcze, pędraki i stonki.
http://img826.images...28/wobkipgr.jpg wobkipgr.jpg
Korpusik ~33mm z drewna lipowego, capon, stelaż 0,8mm, biały akryl, farby drukarskie + akryle, oczy 3D, poliuretan, poliwęglan 1,5mm.
2 wersje wagowe, pływające i tonące. Mogły by nawet być bezsterowcami, pewnie w sezonie jeden ster usunę i sprawdzę jak ryby będą wtedy reagować...

Edytowane przez PGr1
  • Like 3

Ziemia się wygrzała, wiec wszelkie robactwo wyłazi :P chrząszcze, pędraki i stonki.

http://img826.images...28/wobkipgr.jpg wobkipgr.jpg

Korpusik ~33mm z drewna lipowego, capon, stelaż 0,8mm, biały akryl, farby drukarskie + akryle, oczy 3D, poliuretan, poliwęglan 1,5mm.

2 wersje wagowe, pływające i tonące. Mogły by nawet być bezsterowcami, pewnie w sezonie jeden ster usunę i sprawdzę jak ryby będą wtedy reagować...

Kurde Piotrek cudne te pędraki :D

śliczne dziewiątki, ciężkie?

DANKA.

Nie ważę wobków (brak wagi...), miały być lekko pływające (z takim tam przeznaczeniem ;) ) boleniówki, wyszły wolno tonące/neutral. Praca też nie do końca taka jak chciałem, jak wahadłówka, ale to przez wysoki środek ciężkości... może w sezonie pokombinuję jeszcze z ich pracą.

Podczas ustawiania znajomy zachwycił się nimi z myślą pod "szuwarowe szczupaki" i podobny jak ten z tyłu trafił do niego. 

Edytowane przez PGr1

Ale się Pan rozkręcił Panie PPL-Spin.. :)

No to bolenie dostaną po mordkach.

Napisz mi na kiedy dokładnie mam zrobić dla Was tego wobka na zawody "Drapieżnik Warty 2013" jako dodatek do nagrody za największego okonka:)

Chętnie się społecznie do takiej inicjatywy dorzucę-a może nawet dwa wobki zrobię heh

Edytowane przez bobesku

Ale się Pan rozkręcił Panie PPL-Spin.. :)

No to bolenie dostaną po mordkach.

Napisz mi na kiedy dokładnie mam zrobić dla Was tego wobka na zawody "Drapieżnik Warty 2013" jako dodatek do nagrody za największego okonka:)

Chętnie się społecznie do takiej inicjatywy dorzucę-a może nawet dwa wobki zrobię heh

Tak rozkręciłem, ale tylko z pokazywaniem tego co od grudnia robiłem ;) teraz "warsztat" już spakowany i rozkładać ten bałagan mi nie w głowie do grudnia  :P

Zawody 04.08.2013. ale tamto to jeszcze tajemnica B) była.

Jak będzie oficjalny komunikat to wtedy coś więcej napiszę o tablicy korkowej :D

Edytowane przez PGr1

Dzięki Rafał,

O przynęcie szczupakowej też wspomnę jak ruszy temat tablicy korkowej ;)

Uklejki dzisiaj zaliczyły 3 branka, największy szybko odjechał na środek warty, zaczął miło pulsować, zachciało mi się zadzwonić po "fotografkę" żeby pstrykała z holu i podbierania... wtedy spadł! Po chwili jednak zaliczyłem majówkę :) jak będę miał foty to coś w pychu wkleję. No i jedno branko na "ukleje 550 łusek", ale puste.

Spadam na 2 turę i

Pozdrawiam

Uszykuj mi kiedyś jedną taką uklejkę :).

z 8 takich (na tym korpusiku jeszcze 4 płotki i trochę zwykłych malowanek) zostały tylko 2 w moim pudełku, ale coś zaradzimy ;)

"Ukleja 550 łusek" ~75mm, trochę grubsza wersja niż zawsze,  dodatkowo kilka bardziej tradycyjnych malowanek na podkładzie akrylowym

19510091.jpg

o!masz Pan "Stajla" Super.

Dzięki Tomasz.

Ręcznych zimowych robótek ciąg dalszy. Tym razem SDRy 7,5cm wystrugane z olchy, stelaż 1mm (1 sztuka 1,2mm), alu ręcznie grawerowane, malowane pędzelkiem i palcem akrylami i drukarskimi.

Najpierw płyną kiełbie ;)

54632171.jpg

19219511.jpg

Edytowane przez PGr1
  • Like 7