Skocz do zawartości

zimowa dłubanina Piotra PGr

PGr1

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam i dzięki Karol, a to ty z Piotrem cały czas się kręciłeś ;)

No na Leszkowicach Mateusz (I miejsce) tego większego bolo też miał na mojego, takiego jak na 1 stronie wątku są...

Będziemy, będziemy, nawet już jutro na "rozpoznaniu" bo ostatnio to kilkanaście lat temu na Ścinawie "łowiłem"...

Tak to ja z Piotro i Krystkiem bajerowaliśmy :D

No fakt troszke się tam pozmieniało tz na Scinawie :)

Mnie nie bedzie bo mam 16.06 chrzściny ;)

Powodzonka życze i gratki serdeczne :) a wobki fakt faktem niezwykłej urody i najważniejsze że łowne :P

Chetnie upomne się o kilka sztuk jak bedziesz miał więcej czasu na dłubanie ;)

Wczoraj na wejściu do portu nic się nie działo, w ogóle nic się nie działo na płynącej, tylko woda spadała ( choć po przedwczorajszych deszczach wydawało by się że do góry pójdzie) i mnóstwo syfu niosła...

Co jakiś czas biły w porcie, ale tych ze stojącej mam dosyć i szukaliśmy ryb w korycie. Jednemu kumplowi udało się przechytrzyć rapę i esoxika ~śześćdziesiątaki. Ja niemrawe branko i po przejechaniu w inne rejony myślałem że znów jakieś trawy głucho "siadły" (na sieczce 3,5cm), a tam chwile poszarpał się taki okołomiarowy...

Ano nie zawsze czas pozwala, ale może na następną turę czasu będziecie więcej mieli i się spikniemy  ;) 

Edytowane przez PGr1

• 2 tygodnie później...

Fajnie, fajnie :) To mogę powoli szykować tablicę...

Niemów, że tylko w wannie mogę je przetestować :P

A co, chcesz coś wymyślić na wzór Czakuszka kontr Nurt? Jak woda opadnie to można by pomyśleć coś zrobić na tym odcinku Warty co mamy udostępniony (od ujścia Prosny do mostu kolejowego). Ilość osób by trza dograć, wylosować się w pary do poruszania się i sędziowania na wzajem, reszta zgodnie z regulaminem... Ja zagadam do swoich na zebraniu, Ty do swoich zagadaj i resztę na PW się ustali...

• 1 miesiąc temu...

PODZIĘKOWANIE DLA TWÓRCÓW

Chciał bym podziękować Kolegom, co byli skłonni uświetnić zawody "Drapieżnik Warty" 04.08.2013r. swoimi rękodziełami...

5t7b.jpg

Pomysł zrodził się przypadkowo, u Marka w wątku "wygrałem" boleniówkę (ile na talerzu...), że wolę łowić na swoje przynęty powiedziałem że dodam 1 swojego woba i dam na zawody za największego bolka, Marek jak to usłyszał to powiedział że podeśle 2 sztuki. Po kilku dniach urodziła mi się w głowie tablica z przynętami za każdy gatunek ryby... przy okazji innych rozmów zagadałem do 2 Jakubów czy by czegoś nie przysłali na taka inicjatywę... brakowało mi czegoś pod szczupłego i wtedy Rafał wstawił u siebie szczupaczki :) Na koniec zagadałem do Pawła, jak by to mogło być żeby na takiej tablicy nie było jego przynęty, zwłaszcza że to konińska Warta i odcinek znany Pawłowi.

pvyo.jpg

Największy szczupak zawodów 76,5cm

Największy okoń 31,5cm

Niestety żadnemu z zawodników nie udało się złowić klenio-jazia i co dziwi najbardziej bolenia, które we wcześniejszych latach "rozdawały" miejsca w czołówce. Na koniec okazało się że dwóch zawodników połamało wędziska w tym trudnym terenie i postanowiliśmy  te przynęty przekazać właśnie tym pechowcom.

20qu.jpg

Rybki dopisały, ale więcej szczegółów będzie w oficjalnej relacji na stronce klubu.

80kb.jpg

Marek, Rafał, Kuba, Kuba, Paweł, jeszcze raz DZIĘKI :)

Edytowane przez PGr1
  • Like 2