Skocz do zawartości

Ręce opadają...

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety przeczytałem. Może kiedyś tego nie będzie. Liczę na to.

• Like 1

Widocznie podpadziocha była, to Ci wyżej, swinią ich..

Co niemniej źle chłopcy robili.. I w padli..

Nie nakrecajcie się tym, kto bardziej kumaty ten wie że wszędzie się taki typ znajdzie...i to się poprostu dzieje..

Edytowane przez Greg #2
  • Like 2

Nie ma dziwne. Pazerność w naszym narodzie na rybę jest straszna i wpisana w naszą narodową naturę i kulturę. Wyssana z mlekiem matki, krąży we krwi i spokoju nie daje. Moim zdaniem nie ma dla nas nadziei jeśli chodzi o zmianę nastawienia do rybich stworzeń. Może za kilkadziesiąt lat, ale wtedy mnie już nie będzie :) Niektórzy młodsi, owszem, ryby wypuszczają, trzymają się okresów, ale standardowy Kowalski żywemu nie przepuści. Tu nad Bugiem, gdzie łowię od lat 80- tych nigdy nie widziałem aby ktoś wypuszczał niewymiarka. W każdej rodzinie, wsi są kłusownicy. Jeżdżę sporo po wsiach lubelszczyzny, widzę te siateczki suszące się na opłotkach, tajemnicze uśmieszki gospodarzy na mój pytający wzrok, "a to na rybki panie, co się mają marnować"..... 

Edytowane przez Herman
  • Like 9

Dlaczego lepiej nie czytać?

I czym się tu denerwować?

W kole w zarządzie byli kłusownicy. Mało, komendant lokalnego SSR chciał pod dywanik zamieść. Ale się wydało i jest robiony porządek. I to się dzieje w PZW. Czyli okazuje się, że PZW zaczyna czyścić swoje brudy, zaczyna rozwalać układziki.

Oczywiście bez hurraoptymizmu, bo to jeden przypadek i dotyczy jednego okręgu. Ale Ten okręg ma szansę pokazać innym jak się powinno robić. Tylko czy inni będą chcieli brać przykład? Ano czytając raptem kilka postów powyżej, nie jestem tego taki pewien.

• Like 6

Wydaje mi się że delikwenci nie zostaną usunięci z koła bo wiedzą coś na temat innych członów, a w razie robienia problemów owi członkowie dzielą sie informacjami na temat reszty. Ręka rękę myje i tak do usranej śmierci za przeproszeniem. Lustrzane odbicie naszych kochanych polityków.

• Like 2

Dlaczego lepiej nie czytać?

I czym się tu denerwować?

W kole w zarządzie byli kłusownicy. Mało, komendant lokalnego SSR chciał pod dywanik zamieść. Ale się wydało i jest robiony porządek. I to się dzieje w PZW. Czyli okazuje się, że PZW zaczyna czyścić swoje brudy, zaczyna rozwalać układziki.

Oczywiście bez hurraoptymizmu, bo to jeden przypadek i dotyczy jednego okręgu. Ale Ten okręg ma szansę pokazać innym jak się powinno robić. Tylko czy inni będą chcieli brać przykład? Ano czytając raptem kilka postów powyżej, nie jestem tego taki pewien.

Ani hurraoptymizm, ani tyci tyci nie wystarczy Kolego.

To system jest zły i nienaprawialny.Jak swego czasu ustrój w naszym kraju(też go reformowano)

Wszystko nasze - czyli niczyje. Kto chce to bierze, byle nie dać się złapać. A jak złapią to i tak włos z głowy nie spadnie. A jak spadnie - to nielicznym jednostkom.

W artykule jest wspomniane, o zawodach dla SSR.

Takowe się chyba odbywają w każdym okręgu.

Swego rodzaju podziękowanie za pracę społeczną.

Społeczna Straż Rybacka - ha haaaa... czemu nie wędkarska? Taaa.. zapis w ustawie...

No dobra - niech sobie będzie rybacka. A skuteczność działania? Znikoma. Bez policjanta w patrolu to patrol może sobie ... nic nie robiąc wypisać kwit, że kontrolował.

Zarybiania... cuda na kiju...

Afery finansowe... 

Po co ZG skoro okręgi są jednostkami gospodarczymi?Aby mu haracz płacić? a on i tak niewiele może?

Itp itd... Sporo także na tym forum można znaleźć.

Jaki wspólny cel ma spławikowiec i muszkarz? 

Co dostaje wędkarz w zamian za składki?

itd itp....

• Like 4

Ani hurraoptymizm, ani tyci tyci nie wystarczy Kolego.

To system jest zły i nienaprawialny.Jak swego czasu ustrój w naszym kraju(też go reformowano)

Wszystko nasze - czyli niczyje. Kto chce to bierze, byle nie dać się złapać. A jak złapią to i tak włos z głowy nie spadnie. A jak spadnie - to nielicznym jednostkom.

W artykule jest wspomniane, o zawodach dla SSR.

Takowe się chyba odbywają w każdym okręgu.

Swego rodzaju podziękowanie za pracę społeczną.

Społeczna Straż Rybacka - ha haaaa... czemu nie wędkarska? Taaa.. zapis w ustawie...

No dobra - niech sobie będzie rybacka. A skuteczność działania? Znikoma. Bez policjanta w patrolu to patrol może sobie ... nic nie robiąc wypisać kwit, że kontrolował.

Zarybiania... cuda na kiju...

Afery finansowe... 

Po co ZG skoro okręgi są jednostkami gospodarczymi?Aby mu haracz płacić? a on i tak niewiele może?

Itp itd... Sporo także na tym forum można znaleźć.

Jaki wspólny cel ma spławikowiec i muszkarz? 

Co dostaje wędkarz w zamian za składki?

itd itp....

Itp itd ... ręce opadają...

Masz rację - mnóstwo na Tym Forum można tego znaleźć. 

Czyli błota wymieszanego z gnojówką wylewanego na wszystko bez refleksji. Coś się dzieje złego - oblać gnojówką, coś dobrego - obrzucić błotem, bo to i tak bez sensu. Bo login na tym forum daje taką cudowną moc wszystkowiedztwa, gównoróbstwa i nawszystkonarzekajstwa.

• Like 1

Nic a nic nie zrozumiałeś...mogę pomyśleć, że jesteś albo młodym idealistą, albo starym działaczem, który broni w ten sposób status quo.

System jest zły...

To jest istota mojej wypowiedzi.

Gdy idę powędkować na prywatnym stawie,  nie obchodzą mnie zebrania, rejestry połowu, limity i co tam jeszcze nasi dzielni biurokraci wymyślili.

Idę wędkować - za to płacę. A jak rybka nie bierze, to mogę ją kupić.

Ale mam też świadomość, że gdybym rybkę próbował ukraść, to będzie to mój ostatni raz na tym łowisku.

Proste i jasne zasady... bez tego wszystkiego co jest w organizacji a nijak nie jest wędkarstwem.

Edytowane przez eRKa
  • Like 2

Panowie, nie ma się czemu dziwić, przecież tak jest w każdej dziedzinie życia społecznego w naszym nieszczęśliwym kraju, wystarczy spojrzeć na wyniki ostatnich wyborów. Tego typu patologia jest wszędzie obecna i nie ma się co łudzić, że ktoś przyjdzie i za nas to załatwi. Pytanie tylko, czy chcecie zmian, czy tak  sobie piszecie ?

• Like 3

Jeżeli ktoś jest zainteresowany poczynaniami chłopaków z Grupy Specjalnej, to dziś mieli kolejną akcję. Można sobie o niej przeczytać na profilu facebook'owym: 

Co Nowego W Okręgu PZW Bielsko-Biała 

Naprawdę polecam się zapoznać z tematem, akcja gruba z pogróżkami i łapówką w tle. 

Kopiować tekstu tutaj nie będę, nie mam pojęcia czy mogę i czy wypada. 

• Like 4

BRAWA :clappinghands:  dla Wojciecha Duraja i całej Grupy Specjalnej SSR Bielsko -Biała !!
  Widać,  że znalazło się kilku chłopaków co mają w tym samym czasie wolne, odwagę i chęci !  
Tu jest chyba najwiekszy problem , wolne w tym samym momencie u kilku chłopaków, bo samemu to strach "patrolować". Ale zawsze można zwrócic uwage albo dzwonić..tylko to jeszcze nie jest modne..

Edytowane przez Krzysiek P