Skocz do zawartości
  • 0

do czego służy

popper

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale mam lepsze zastosowanie dle ustrojstwa.Zału?źmy ,?źe masz mało czasu,a kumple ju?ź czekają pod chałupą bo jedziecie na sumy.Bierzesz ?źonie z lod?łwki kukurydzkę przeznaczoną do sałatki :mellow: Nad wodą kumple patrzą jak na czubka ,bo ty właśnie mocujesz ziarenko na tym mikrusku i zarzucasz wędzisko z kilowym korbolem na z g?łry upatrzoną pozycję.Mało tego ,rzucasz garstkę kukurudzki lub kulke zanentową prosto w korbola i czekasz.A zakończenie wiadome przeciesz ,jak w bajce o rzepce.Hi hi hi :mellow:

• 0

a tak powa?źnie,to podobny patent stosowałem na szczupaka,jak łowiłem na ?źywą rybkę.Stosując większego ?źywca,z przeznaczeniem na ...większą zdobycz zakładamy większy hak,wiadomo.A ten mały hak jest po to,?źeby to nim zaczepić przynętę,?źywca,pod ogon,za grzbiet,czy za wargę,albo w systemie z kotwicą,gdzie kotwica szła od grzbietu,a hak od pyszczka,ale rybkę przynętową mocuje się tym haczykiem.A wszystko dlatego,?źe du?źy hak mocniej uszkodzi rybkę,jest bardziej inwazyjny i skraca ?źywotność przynęty.

Taki karpik na sumka dłu?źej i swobodniej popływa zaczepiony tym małym haczkiem,ni?ź przebity samym du?źym hakiem :D

Do tego ,jak u?źywałem na szczupaka tego patentu,ale w mniejszej skali,to mały szczupak nie m?łgł poradzić sobie z tym hakiem,a więc łyknąć za głęboko ?źywca.A za to większy szczupak radził dobrze i hak tak się fajnie układał,?źe był zacięty zwykle w no?źyczkach,do tego pewniej,mniej spad?łw i wypięć było ni?ź przy pojedyńczym haku,a szczupak mniej poraniony ni?ź przy kotwicy.

Łączy zalety kotwicy (lepsze trzymanie przynęty,znaczy na kotwicy jak jednym hakiem zaczepimy rybkę,to mamy pewniejsze zacięcie mając dwa haki wolne ) i pojedyńczego haka,kt?łry mniej kaleczy drapie?źnika,jest mniej podatny na zaczepy.Ale przede wszystkim to ta ?źywotność ?źywca(a mo?źe tylko o to chodzi,a reszta to zalety wyimaginowane przeze mnie :lol:) ,przynajmniej ja po to u?źywałem tego patentu

• 0

http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.html

Ktoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego Embarassed

to są haki do zbrojenia du?źych ?źywc?łw, mniejszy hak wbija się w ?źywca a du?źy pozostaje luźny na zewnątrz

• 0

Że niby tem mały do kukurydzki nie pasuje :huh:

Dobra ,bo wyląduje za karę w sekcji sportowej :wacko:

Ale ten zezstawik bedzie chyba miał zastosowanie bardziej przy mocowaniu fileta lub np wątroby czy innej padliny ni?ź przy ?źywcu .To znaczy ja tego nie widzę .Bo jeśli ?źywiec ma być ?źywy i zachowywać się prawie naturalnie ,to po co mu ograniczać ruchy zachaczając jeszcze pod ogon czy brzuch.

• 0

Tak jak wspomniał @arrowana - haki do zbrojenia, a raczej do dozbrojenia. Podobne haki są r?łwnie?ź w małych rozmiarach do dozbrojenia np. gum. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, ?źe za pomocą tego małego haczyka łatwo umieścić go w dowolnym miejscu wbijając w przynętę.

• 0

http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.html

Ktoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego Embarassed

to są haki do zbrojenia du?źych ?źywc?łw, mniejszy hak wbija się w ?źywca a du?źy pozostaje luźny na zewnątrz

Jest dokładnie tak jak pisze arrowana (super nick btw) - mniejszym zbroi się przynęte (moze być te?ź zdechlak) większy jest na właściwą rybę. W uk podobnych u?źywa się do makreli?

• 0

Najprawdopodobniej mały hak słu?źy do zaczepienia gumki kt?łra trzyma du?źego ?źywca. Polecam obejrzenie filmu WMH - Operascja Samsum gdzie jest to pokazane dokładnie.

do takiego zbrojenia wystarczy hak lub kotwica, hakami z wątku dozbrajasz przynętę na wysokości linii bocznej i w okolicach skrzeli,

a tak og?łlnie to jest do przypon?łw wyposa?źonych w jedną bądź więcej kotwic,co w naszym kraju jest zabronione.

http://www.angelgeraete-wilkerling.de/catalogue/products/vie w/25075/174