popper Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.htmlKtoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Bedziesz musial poczekac Waldku na jakiegos specjaliste od przynet naturalnych przy sumach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dąbek 111 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Tooo chiba coś jak kosz z boku matocykla .Obok du?źej glizdy mo?źna posadzić glizdeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Tooo chiba coś jak kosz z boku matocykla .Obok du?źej glizdy mo?źna posadzić glizdeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Sie qurna znalazł informator. Na glizdeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dąbek 111 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ale mam lepsze zastosowanie dle ustrojstwa.Zału?źmy ,?źe masz mało czasu,a kumple ju?ź czekają pod chałupą bo jedziecie na sumy.Bierzesz ?źonie z lod?łwki kukurydzkę przeznaczoną do sałatki Nad wodą kumple patrzą jak na czubka ,bo ty właśnie mocujesz ziarenko na tym mikrusku i zarzucasz wędzisko z kilowym korbolem na z g?łry upatrzoną pozycję.Mało tego ,rzucasz garstkę kukurudzki lub kulke zanentową prosto w korbola i czekasz.A zakończenie wiadome przeciesz ,jak w bajce o rzepce.Hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dąbek 111 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ale jaja a jeszcze nie rozpocząłem piątkowego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrzanek Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 a tak powa?źnie,to podobny patent stosowałem na szczupaka,jak łowiłem na ?źywą rybkę.Stosując większego ?źywca,z przeznaczeniem na ...większą zdobycz zakładamy większy hak,wiadomo.A ten mały hak jest po to,?źeby to nim zaczepić przynętę,?źywca,pod ogon,za grzbiet,czy za wargę,albo w systemie z kotwicą,gdzie kotwica szła od grzbietu,a hak od pyszczka,ale rybkę przynętową mocuje się tym haczykiem.A wszystko dlatego,?źe du?źy hak mocniej uszkodzi rybkę,jest bardziej inwazyjny i skraca ?źywotność przynęty. Taki karpik na sumka dłu?źej i swobodniej popływa zaczepiony tym małym haczkiem,ni?ź przebity samym du?źym hakiem Do tego ,jak u?źywałem na szczupaka tego patentu,ale w mniejszej skali,to mały szczupak nie m?łgł poradzić sobie z tym hakiem,a więc łyknąć za głęboko ?źywca.A za to większy szczupak radził dobrze i hak tak się fajnie układał,?źe był zacięty zwykle w no?źyczkach,do tego pewniej,mniej spad?łw i wypięć było ni?ź przy pojedyńczym haku,a szczupak mniej poraniony ni?ź przy kotwicy. Łączy zalety kotwicy (lepsze trzymanie przynęty,znaczy na kotwicy jak jednym hakiem zaczepimy rybkę,to mamy pewniejsze zacięcie mając dwa haki wolne ) i pojedyńczego haka,kt?łry mniej kaleczy drapie?źnika,jest mniej podatny na zaczepy.Ale przede wszystkim to ta ?źywotność ?źywca(a mo?źe tylko o to chodzi,a reszta to zalety wyimaginowane przeze mnie ) ,przynajmniej ja po to u?źywałem tego patentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arrowana Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.htmlKtoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego to są haki do zbrojenia du?źych ?źywc?łw, mniejszy hak wbija się w ?źywca a du?źy pozostaje luźny na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.d.wobler Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie bardzo to widzę ale dzięki za światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie bardzo to widzę ale dzięki za światełko w tunelu To zdejmij te okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dąbek 111 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Że niby tem mały do kukurydzki nie pasuje Dobra ,bo wyląduje za karę w sekcji sportowej Ale ten zezstawik bedzie chyba miał zastosowanie bardziej przy mocowaniu fileta lub np wątroby czy innej padliny ni?ź przy ?źywcu .To znaczy ja tego nie widzę .Bo jeśli ?źywiec ma być ?źywy i zachowywać się prawie naturalnie ,to po co mu ograniczać ruchy zachaczając jeszcze pod ogon czy brzuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 angler1212 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Tak jak wspomniał @arrowana - haki do zbrojenia, a raczej do dozbrojenia. Podobne haki są r?łwnie?ź w małych rozmiarach do dozbrojenia np. gum. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, ?źe za pomocą tego małego haczyka łatwo umieścić go w dowolnym miejscu wbijając w przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.htmlKtoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego to są haki do zbrojenia du?źych ?źywc?łw, mniejszy hak wbija się w ?źywca a du?źy pozostaje luźny na zewnątrzJest dokładnie tak jak pisze arrowana (super nick btw) - mniejszym zbroi się przynęte (moze być te?ź zdechlak) większy jest na właściwą rybę. W uk podobnych u?źywa się do makreli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 patent podpatrzony z wedkarstwa sandaczowego, nazywa sie to ryderhaken i sluzy do polowu na trupa ... z ta roznica, ze mniejszy hak jest obrocony o 90? w stosunku do duzego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 to są haki do zbrojenia du?źych ?źywc?łw, mniejszy hak wbija się w ?źywca a du?źy pozostaje luźny na zewnątrzDokładnie.A przy okazji, dopisz się do wątku o naszych nick'ach - Arowana srebrna – osteoglossum bicirrhosum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wonton Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 w latach 90 tych-- w katalogach chyba Cormorana były takie haki i jeszcze takie dziwne kotwice z małym hakiem... pisali ?źe na sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam takie male sprzed laty na sandacza co kat miedzy oboma grotami ( malym, a duzym) wynosi 90stopni. Zawsze mnie zastanawialo jak tym zbroic bo przeciwstawne groty wydaja mi sie sensowniejsze i bardziej chwytliwe (jak te na suma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cru5h Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Najprawdopodobniej mały hak słu?źy do zaczepienia gumki kt?łra trzyma du?źego ?źywca. Polecam obejrzenie filmu WMH - Operascja Samsum gdzie jest to pokazane dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 tak, jak pisze moj poprzednik - maly hak w miecho a duzy dla zdobyczy docelowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arrowana Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Najprawdopodobniej mały hak słu?źy do zaczepienia gumki kt?łra trzyma du?źego ?źywca. Polecam obejrzenie filmu WMH - Operascja Samsum gdzie jest to pokazane dokładnie. do takiego zbrojenia wystarczy hak lub kotwica, hakami z wątku dozbrajasz przynętę na wysokości linii bocznej i w okolicach skrzeli,a tak og?łlnie to jest do przypon?łw wyposa?źonych w jedną bądź więcej kotwic,co w naszym kraju jest zabronione. http://www.angelgeraete-wilkerling.de/catalogue/products/vie w/25075/174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
popper
http://allegro.pl/hak-na-suma-cormoran-big-cat-no-8-0-5szt-p romocja-i2096224263.html
Ktoś mo?źe mnie uświadomić? Chodzi mi o ten haczyk na plecach du?źego
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi