Skocz do zawartości

Czym kleić przynęty miękkie?

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...

To topienie mnie jakoś nie pasuje.

Cyanoakryle r�łwnie�ź.

W archiwach doszukałem się czegoś takiego:

http://archiwumallegro.pl/hit_klej_do_przynt_wdkarskichnowos c-1936999929.html

Ale miniaturka jest strasznie mała i nie spos�łb doczytać się co to za firma.

Ten z linku arch. allegro to bardzo dobry klej do gum, mocny, szybki i daje miękką spoinę. Używam do wszystkich moich dużych gum w Norwegii. Klei nawet metal z gumą więc kleję nim ciężkie główki z body przynęty.

Edytowane przez megavegapl
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Dopiero teraz zauważyłem ten temat.

Kilka lat temu wstawiłem filmik na Youtubca odnośnie naprawy i "tjuningu" gum.

Od lat stosuję ten sposób, choć ostatnio gumy są z różnych materiałów i sprawa nie jest taka prosta.

Poniżej link do filmiku:

Pozdrawiam.

Adam.

Tu można go zakupić:

https://przynety-swiata.pl/shop/akcesoria/klej-do-przynet-gumowych/

Do tej pory zadowalałem się super glue i tym podobnymi. Ale pewnie kiedyś przetestuję ten dedykowany.

Kupiłem powyższy klej. Jest na nim instrukcja w języku niemieckim. Mógłby ktoś to streścić w kilku punktach?

Jest tam coś o gumach ponad 16 cm.

post-48513-0-79321000-1459966657_thumb.jpg

Witam to teraz ja sie podłacze i troszke pomądrze. Osobiście do naprawy wszelkich gumiak�łw u�źuwam małej lutownicy transformatorowej i jak dotąd nie znalazłem nic lepszego. Bardzo łatwo i bezpiecznie. Powstała spoina jes mocna i nie zmienia pracy gumy, łączy trwale wszystkie rodzaje gum - nie wspominając o estetyce. Dowolnie mo�źna ciąć i ponownie sklejac ze soba r�ł�źne kolory gum , tym samym komponować własne i nipowtarzalne kompozycje. Za pomoca lutownicy mozna wygładzać powierzchnie, nadtapiac w celu zmiękczenia. U�źywałem r�ł�źnych klej�łw ale sie nie sprawdziły( powstawały przegrubienia i przesztywnienia, lub nawet rozpuszczały gumę) Klej ma tylko jedną przewagę nad lutownicą mo�źna go stosować dorźnie nad wodą ,lutownicy niestety nie. Troszke praktyki i po prostu bajka!!! unsure.png Sprub�łjcie sami ,ja to robię od kilkunastu lat!!! Aaaa i jeszcze jedno nie wyrzucajcie gum z urwanymi ogonkami, pogryzionymi korpusami bo po sezonie w długie nudne zimowe wieczory mo�źna fajnie sie pobawić i z tych odpad�łw posklejac fajowe gumki mellow.png Polecam.

Też jestem fanem od łatek - LUTOWNICY ;)  :)

• 9 lat później...

Odświeżę temat. Może są jakieś nowsze środki.

Czym naprawiacie gumy silikonowe uszkodzone przez hak? Chodzi o to że nie ma ubytków w materiale tylko jest wewnątrz poszarpany i zsuwa się z haka.

Najlepiej gdyby wpuścić do wewnątrz igłą lub cienką dyszą kropelkę kleju który związałby te wszystkie fragmenty do „kupy”.

Tylko jaki środek by się nadawał?

• Like 1

Odświeżę temat. Może są jakieś nowsze środki.

Czym naprawiacie gumy silikonowe uszkodzone przez hak? Chodzi o to że nie ma ubytków w materiale tylko jest wewnątrz poszarpany i zsuwa się z haka.

Najlepiej gdyby wpuścić do wewnątrz igłą lub cienką dyszą kropelkę kleju który związałby te wszystkie fragmenty do „kupy”.

Tylko jaki środek by się nadawał?

Ten klej jest doskonały i sprawdzony @Wojti potwierdzasz? https://halibutfishing.pl/pl/zrob-to-sam/7-klej-do-przynet-gumowych-fishingglue-gummifischkleber.html