gazoon Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Od dwóch dni walczę z omotkami, ale mam problem z napinaczem nici a właściwie jego brakiem . Szczególnie ten drugi mi się podoba. Tylko jak to działa? Może któryś z kolegów coś mi pomoże. Może jakieś inne wynalazki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Gruba książka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Własne palce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zrób stojak z dwóch desek,jedna w pionie a druga w poziomie.Tą pionową przewiercasz i montujesz pręt gwintowany (fi 6) nakładasz podkładkę,szpulę,podkładkę,sprężynkę i nakrętkę (najlepiej motylek)przydałoby się jakieś ruchome oczko prowadzące nić.Postaram się wkleić jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Najlepiej napinacz widać u naszego kolegi,no i bardzo estetycznie wykonany! http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21050&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Proponuję nie kombinować tylko kupić.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 gazoonNa początku zabawy z rodbuildingiem zakupiłem to pierwsze ustrojstwo , a że z flyffishingiem też mam do czynienia to po 15 minutach nawijarka miała już nowe zastosowanie i tak pozostało do dzisiaj. Nawijarka moim zdaniem lepiej spełnia to zadanie. Jest wygodniejsza w użyciu.Na zdjęciach jakie zamieszcza się na forum widzę często bardzo duży prześwit między poszczególnymi nawojami omotki. Wygląda to to obciachowo. Mi sie to nie zdarza bo podczas nawijania od razu to niweluje przesuwając nawijarkę tak aby powstający nawój dociskał poprzedni. Dzięki temu omotka jest gęsto spakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nawijarka na drugiej fotce może bardzo dobrze spełniać to zadanie. Nie wiem tylko dlaczego nitka jest owinięta wokół pręta. Normalnie powinna iść ze szpulki prosto do rurki. a tu czyżby ktoś chciał w ten sposób zwiększyć naciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Gazoon nie kombinuj bo tylko zmarnujesz czas chyba że aż tak lubisz rękodzieło . Też kombinowałem ze sprężynkami i podkładkami w końcu kupiłem od Sergiusza gotowy napinacz Flexcoat ten z forty no 1 i po problemie działa i ułatwia zabawę, i nie wiem czy za ok 3 dzyszki jest sens kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Może mój pomysł pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No Polak potrafi Wrap machine jak talala .Egzamin zdaje jak złoto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Koledzy, sorry za odgrzanie kotleta, ale chcialem spytac jakiej sredncy powinien byc trzpien na szpule nici do omotek? W swojej owijarce uzylem srednicy 4 mm ale to chyba za malo... mam zamiar przerobic ale nie wiem jakiej srednicy trzpien wsadzic zeby mialo to rece i nogi. Paczka z BRC z nicmi do mnie idzie i zanim dojdzioe chcialbym miec juz gotowa maszynke, Dzieki i piozdrawiam. Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Koledzy, sorry za odgrzanie kotleta, ale chcialem spytac jakiej sredncy powinien byc trzpien na szpule nici do omotek? W swojej owijarce uzylem srednicy 4 mm ale to chyba za malo... mam zamiar przerobic ale nie wiem jakiej srednicy trzpien wsadzic zeby mialo to rece i nogi. Paczka z BRC z nicmi do mnie idzie i zanim dojdzioe chcialbym miec juz gotowa maszynke, Dzieki i piozdrawiam. Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalka Jak do wieczora nikt Tobie nie zmierzy, to jak bede w domu to podesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Bede wdzieczny. Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Koledzy, sorry za odgrzanie kotleta, ale chcialem spytac jakiej sredncy powinien byc trzpien na szpule nici do omotek?średnica w szpulce 7,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 dzieki czyli sruba 8mm! Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 dzieki czyli sruba 8mm! Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalkapodałem średnice w szpulce od nici , 8mm będzie za duża , ja mam trzpień do szpulek z śrubki 6mm( bez gwintu ) i jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 no tak moja pomylka Wysłane z mojego PMP5780D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 U mnie napinacz wygląda tak:Śruba M5, po 3 szt, podkładek na szpulę: pomiędzy dwoma instaluję szpulkę, trzecia mocuje sprężynę dociskową, a wszystko zamyka nakrętka motylkowa. Karetka ze szpulami i druga z przodu z trzema wodzikami są przesuwane po całej długości wrappera po aluminiowych prowadnicach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Łopata złota:) Jaką sprężynę stosujecie do budowy napinacza do nici? Wybór jest ogromny a nie chcę zamawiać kartonu różnych aby dopasować dwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Łopata złota:) Jaką sprężynę stosujecie do budowy napinacza do nici? Wybór jest ogromny a nie chcę zamawiać kartonu różnych aby dopasować dwie:)siłę sprężyny wyregulujesz dociskiem śrub nie utrudniaj sobie życia ,to nie lot w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jak sprężyna nie będzie choć trochę dopasowana (ugnie się bez blokowania szpulki) to mogę jej nie wkładać wcale:)Zamówiłem 3 różne. Zobaczymy co podejdzie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 W pasmanterii kompletny napinacz kosztuje 12 złotych. Nie jest wielka sztuką kupić - skonstruować samemu niepowtarzalny, to jest dopiero coś naprawdę oryginalnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Myślałem nad gotowcem jednak dusza majsterkowicza zwyciężyła. W czasie roboty poległa deska do krojenia z Ikea, aluminiowe profile do ledów (bo akurat zalegały), stare przelotki, kawałek sklejki i resztka podłogi (ładna, dębowa:). Robiłem jak mi się podobało. Cały wraper to zmiana jakościowa w porównaniu z ponacinanym pudłem i książką 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Można.. można! Bardzo pomocna może być - jest - odmiana z ostatnią przelotką umocowaną na wysokiej, elastycznej "wędce" stojącej od ciebie patrząc za blankiem. Spróbuj, a różnicę z mety zauważysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi