MarcysTorun Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam, mam do bardziej doświadczonych koleg?łw pytanie, czy spotkaliście się kiedyś z wędka o tyle uniwersalną ?źeby nadawała się do łowienia na wisle przynętami na gł?łwkach do 30g ale nie będzie za sztywna do łowienia na jeziorach przynętami na gł?łwkach 5g, dodam ?źe bardziej intersekcja mnie wędki niezbyt wysokiej p?łłki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie. Gł?łwka 30 gram + guma 5-10 gram to prawie 40 gram.Komfortowo od 10 (gł?łwka 5 g. + przyneta 5g. ) do 40 g. przy castingu sie nie da. Tym bardziej, ?źe na rzece prąd.....Przy spiningu łatwiej to pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Przy spiningu łatwiej to pogodzić. Ja tam nie widzę wzmianki ?źe ma to być kij castingowy... No chyba ?źe ju?ź na oczy nie widzę przez tą p?łźną porę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie wspomnial tak?źe , ?źe to ma byc spinn. Na dwoje babka wr?ł?źyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Racja,zasugerowałem się tym ?źe gdyby chodziło o cast to temat byłby w dziale baitcasting... Pora na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Poradź coś Człowiekowi przed snem...Mo?źe Konger World Champion stara seria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 chodzi mi o zwykły spinning, nie cast. dodam r?łwnie?ź ?źe bardziej interesują mnie kije kt?łre mieliście i macie i wiecie ?źe taki model nada się do takiego łowienia, ale te?ź nie oczekuję ?źebyście doradzili jakiś kij na siłe, bo teoretycznie mogę kupić 2 kije gorszej kalsy jeden z z większym cw drugi z mniejszych, chocia?ź nie ukrywam ze bardziej zale?źało by mi na kupnie jednej wędki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jak się uprzeć, to znajdzie się kije, kt?łre to powiedzmy prawie pogodzą. Na rzekę chodzę czasem z Talonem 100MXF2 do 28 gram. Kij 3,05 m i trzeba się nastawić na długie kije, bo te mają większy zakres cię?źaru rzutowego. Poni?źej 2,7 m chyba nie ma co nawet kombinować.Rzeczony kij obsługuje mi, jak trzeba i gł?łwki 25 gram (i problemem nie jest tyle wyrzut, co op?łr jaki daje podbijanie takiej gł?łwki z niemałą gumą w nurcie) i 5 gram, choć tu lepiej zaczynać przy 7 g.Tyle, ?źe ten kij to ju?ź najtańszy nie jest. W segmencie popularnym mo?źe być problem. Między innymi ze względu na długość, bo o ile łatwo znaleźć dobre tanie kije do 2,7 m to dłu?źsze jest problem. Ekonomicznie, z zało?źeniem, ?źe trzeba będzie coś jednak z tych gram?łw przyciąć te?ź bym szukał coś z Kongera z serii World Champion. Bardzo udane kije.Tyle, ?źe nie wiem czy ma to sens. Bo jak chcesz na dwa r?ł?źne łowiska to naprawdę lepiej kupić dwa kije. Na przykład jedną u?źywkę za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 oo i zapomniałem dodać ?źe właśnie chodzi mi o kr?łtki kij do łowienia z łodki. Jak narazie łowiłem teamdragon silver edition 2,7 do 28g i spisuje się świetnie , ale przy podbijaniu przynęt na gł?łwkach 20g jest to ucią?źliwe bo po całym dniu boli ręka w nadgarstku, mam do wydania 300zl a napisałem ?źe szukam kija z ni?źesz p?łłki bo jak przeglądam giełdę to u?źywane kije ludzie sprzedają za blisko 1000zł i chciałem uniknąć takich propozycji:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 mo?źe dobrać kij bardziej na łowisko kt?łre częściej odwiedzasz bo z takim uniwersałem mo?źe być cię?źko.inna opca to sprzedaj lub zamień kij kt?łry posiadasz skoro jest przydługi i zainwest?łj w 2 kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Kolega w poscie wy?źej opisał mniej więcej zale?źności.Ja osobiście nie znam kr?łtkij wędki ,gdzie mo?źna pogodzić łowienie 5g jak i 30 g przynętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 noo to nie pozostaje mi nic innego ni?ź kupić 2 kije, ale jeszcze z nadzieją poczekam mo?źe ktoś jeszcze odwiedzi watek i będzie znał taka wedke:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Nie ma takiej opcji aby jeden kij obsłu?źył komfortowo taki zakres przynęt .Na ł?łdce u?źywam 2 kiji 5-20g i 10-42 i wtedy mo?źesz m?łwić o komforcie łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 dokładnie.w jednym kiju zawsze będzie ci czegoś brakowało.albo nie będzie się ładował albo będzie zbyt miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi