Skocz do zawartości

2 XII 2018 jeziorko Czerniakowskie - Zlot zakręconych baitcastingowców UL, L, XL oraz XXL oraz wszystkich innych

SlawekNikt

Rekomendowane odpowiedzi

Pany napisze krótko i może troszkę pompatycznie. Bardzo, bardzo dziękuję, że byliście ! :)  Tym bardziej, że zdaję sobie sprawę, iż dla niektórych była to niekróciutka wycieczka z bloku na dzielnię  ;) I poświęciliście dużo czasu, który mogliście zagospodarować inaczej  :) Raz jeszcze dziękuję  :) 

• Like 2

...Bobie..a malinowy buziak był już z lekka degustowany?... ;)

...jeszcze nie

Panowie, mam nalot w domu kompletu wnuczek, syna i córki oraz synowej (o Rudej nie wspominam bo jest stałym elementem mojej zadymy życiowej) więc nie mam chwili spokoju na napisanie kilku słów relacji podpartych fotkami, ale jeszcze dzisiaj-obiecuję ;)

• Like 5

Pomimo że jezioro zamarznięte zlot super attachicon.gif upup.gif , ale następnym razem muszę mieć kierowcę bo mnie kilka atrakcji ominęło  :(, tak nie może być.

Sławku attachicon.gif 23_129_8.gif

Następnym razem ja będę kierowcą i niech to ja będę ten "poszkodowany".  :D

Sławek ukłony i szacun wielki za przygotowanie "gastronomiczne". W sumie to powinniśmy dorzucić się na jedzonko.

Dla wszystkich https://www.youtube.com/watch?v=c4lk9l-BJU0

Szczególne podziękowania, to już niech będzie prywata...

• Like 2

Panowie, szacun i podziękowania orgnizatorom- Sławek I Robert bo poprzeczkę ustawiliście wysoko. Kolegom zlotowcom, bo przeczytać można wszystkie internety i niewiele się człowiek dowie a jak sobie pomacha suzuką czy inna hjugą, porzuca abulcem, konkłeściakiem czy innym aldkiem lub alfasem to dopiero można coś wywnioskować... Dzięki Pany i do następnego razu.

P.s. Morświnki powinne być na stałe wpisane w ten zlot niezależnie od pory roku, także przed następnymi organizatorami zadanie nie lada... zapewnienie morświnek lub innych hostess????

Pozdro!

Edytowane przez vastus
  • Like 6

Łódź w domu. Tego nam trzeba. A czego zapyta ktoś? Ano, takich spotkań. Specjalnie podziękowania dla Sławcia Nikt. Ogarnął w pełni tą  imprezę. Szacun, Sławciu. Dziękuję innym kolegom  za pobyt i atmosferę. Przednio było. Byniek, ukłony.

• Like 5

My z Ryjkiem też dojechali. Dzieki Chłopaki za spotkanie. Sławek....szacun! Do następnego.

Ja niestety jak zwykle nie mogłem oddać się innym uciechom ale Ryjek zrobił to za nas obu.

Pozdro Pany i do następnego

Bartek robił robotę :D I jeszcze mi kit wciskał, że umiem castem rzucać  ;) 

Szanowne Koleżeństwo!

Zanim przejdę do relacji chciałbym z całą mocą podkreślić, że ojcem, matką, dziadkiem a na pewno motorem napędowym tej imprezy od samego początku do końca był tylko i wyłącznie SŁAWEK!!!

A jak to zrobił ci co byli wiedzą a ci co nie byli niech rzucą okiem i zazdroszczą :D

Było wszystko: jaja jak berety, lodzik, "morświnki" napoje i potrawy na ciepło i zimno. Sławek po raz kolejny kucharzył przy malutkim grilu i naprawdę nie ogarniam jak był w stanie wszystkich wykarmić?!

post-52107-0-32129500-1543772279_thumb.jpg

I tutaj należy od razu wprowadzić w klimat tego spotkania. Czegoś tak pogibanego to najstarsi Sadybienie nie pamiętają i wielu spacerowiczów przecierało oczy ze zdziwienia :blink:

Bo czy to normalne aby w jednym miejscu spotkać: wędkarzy próbujących łowić z lodu (to my), wędkarzy łowiących pod lodem (to ten gościu nad przeręblem)a grubość ludu oscylowała w okolicach 4-5cm :unsure: , nieustannie wymieniające się stada golasów na zmianę moczące tyłki w wodzie (to morsy) kiedy wszyscy inni byli zakutani w szale i czapy (nie zaliczam do tego grona Sławka, ale on miał sweterek od Babci więc jemu jakikolwiek mrozek jest obojętny :D )

Faktem jest, że dzięki morsom mieliśmy trochę otwartej wody gdzie mogliśmy przetestować pracę swoich nowych przynęt. Dacie wiarę, że kilka osób zapytało mnie czy ryby biorą!!! :P  :D  :D  :D

A kto pamięta kobietę, która po dłuższej obserwacji chłopaków niemiotających maleńkimi przynętami na lód swoimi UL, stwierdziła: bo wiecie Panowie, ja kiedyś jak łowiłam z lodu to miałam krótką wędeczkę i przynętę wrzucałam do dziury w lodzie. A wy łowicie rzucając przynętami usiłując dorzucić i wcelować do takiej dziury???!!! :o ... no jaja jak berety! :P  :D

Ale sami popatrzcie

post-52107-0-33138100-1543773364_thumb.jpg

post-52107-0-91411000-1543773399_thumb.jpg

post-52107-0-65279100-1543773412_thumb.jpg

post-52107-0-86238400-1543773427_thumb.jpg

post-52107-0-16460400-1543773444_thumb.jpg

Spotkanie przyniosło wiele pożytku. Można było pomacać i przetestować sporo sprzętu

post-52107-0-10850100-1543773576_thumb.jpg

post-52107-0-19648700-1543773589_thumb.jpg

I wiele dowiedzieć się o castingu:

- zobacz Piotruś, to jest multiplikator. To, że nie ma kabłaka nie oznacza , że jest popsuty... :lol:

post-52107-0-74345500-1543773719_thumb.jpg

Północny-wschód, jak zwykle nie zawiódł :rolleyes:

post-52107-0-29687200-1543773829_thumb.jpg

Ja, znane Wszystkim "dziecko szczęścia" dostałem taki oto prezencik (dzięki, super wymiata!) :)

post-52107-0-75411800-1543773952_thumb.jpg

Cała nasza nieliczna, ale śliczna grupa+moje kobiety (przez nie nie wiem jak się zakończyła impreza bo zabrały mnie do chaty :( )

post-52107-0-96880000-1543774045_thumb.jpg

Jeszcze raz wszystkim dziękuję :good:  :clappinghands:  :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 9

Wielkie dzięki i brawa dla organizatora - Sławka !  :clappinghands: Wszystkim uczestnikom podziękowania za wspaniałą (jak zwykle) atmosferę, w niecodziennym otoczeniu "morświnek" :D   Ps. Proszę mi przypomnieć, kto z Szanownego Towarzystwa dał blank , który mam przekazać Mekamilowi do uzbrojenia  ;)

Edytowane przez Pomuchel
  • Like 3

Pany dziękuję za słowa uznania, ale jak już wspomniałem to dzięki Wam impreza się odbyła i miała nad wyraz interesujący charakter za co raz jeszcze dziękuję :) Robert obfociłeś co trzeba było i bez Ciebie, a nawet Was to nie byłoby to  :) I dzięki Tobie będziemy mieli co oglądać jak prawdziwa zima do nas zawita  :) A tak przy okazji to chyba ona (pani Zima) wyczuła, że impra nad jeziorkiem będzie i z wczorajszych - 7 w dzień zaczarowała coś tam i zrobiła nam + 3, a w słoneczku nawet odrobinkę więcej w dniu spotkania  :) Dzięki i do zobaczenia w maju  ;)  :ph34r:

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 3

Sławek wierz lub nie a całą drogę powrotną mówił że Zajebiscie rzucasz. Gadał jak nawiedzony

Jak zwykle Robert dobra robota

Się deczko nie dziwię, jak bym rzucał tak jak on  :)  To też bym tak gadał :D

Edytowane przez SlawekNikt

I ja tam byłem,ducha posmakowałem, szacun dla Sławka oddałem /kaszanka wymiata/, z Nowisem się uściskałem,z przyiaciółmi przywitałem Hej.

pozdrawiam byniek

Ciebie było poznać miło (na żywo), gościć i porozmawiać ...  :)  Bo rozmowy i spotkania nie zastąpi nic :) Do następnego i zapewniam Ciebie, że będzie  :ph34r: 

• Like 1