Skocz do zawartości

2 XII 2018 jeziorko Czerniakowskie - Zlot zakręconych baitcastingowców UL, L, XL oraz XXL oraz wszystkich innych

SlawekNikt

Rekomendowane odpowiedzi

Ul i l zlot to ja zorganizuję na swoich wodach w terminie dogodnym do łowienia i wymiany doświadczeń, ślinienia się na sprzęty różne i biesiadowania. Tak żeby noclegi były i sprzęt pływający dla chcących pływać ,ze trzy mety mam ale jest jeszcze czas i o tym w późniejszym terminie poinformuje.

• Like 7

• 3 miesiące temu...

Nie stęskniliście się za jeziorkiem Czerniakowskim? Ja tak. Więc zrobiłem dzisiaj jednoosobowy zlot pod tytułem "Test sprzętu nagrabionego przez zimę" :P

Byłem sam, ale wyglądało jakby było na kilku ;)  :D  :D  :D

(morsy jeszcze również były i kupry moczyły :unsure: :) )

post-52107-0-08505800-1552132807_thumb.jpg

post-52107-0-56165800-1552132813_thumb.jpg

post-52107-0-85317000-1552132821_thumb.jpg

Edytowane przez BOB
  • Like 8

Napisz coś więcej o kiju z żółtym blankiem  :)

Mówisz  tym z korkowym uchwytem? a nie tym "ciapatym"

Podpiąłem do niego Aldebarana BFS (choć najlepiej w konwencji pasuje stary Bantam z Availem ;) )

Autor kijka (Kamil) określił go do 10gr ale ja myślę, że ten szklak ogarnia do 8gr. Pogoda była wietrzna (co chwila z innej strony) więc nie szalałem, ale skupione 2gr latały całkiem przyjemnie. Kijek ma bardzo głęboka pracę i boczno dolne rzuty spod jajek są dla niego. Szperacze pstrągowi byliby zadowoleni (zapraszam na GS w marcu do Warszawy. Będzie do obmacania i ewentualnego zakupu ;) )

Edytowane przez BOB
  • Like 1

Mówisz  tym z korkowym uchwytem? a nie tym "ciapatym"

Podpiąłem do niego Aldebarana BFS (choć najlepiej w konwencji pasuje stary Bantam z Availem ;) )

Autor kijka (Kamil) określił go do 10gr ale ja myślę, że ten szklak ogarnia do 8gr. Pogoda była wietrzna (co chwila z innej strony) więc nie szalałem, ale skupione 2gr latały całkiem przyjemnie. Kijek ma bardzo głęboka pracę i boczno dolne rzuty spod jajek są dla niego. Szperacze pstrągowi byliby zadowoleni (zapraszam na GS w marcu do Warszawy. Będzie do obmacania i ewentualnego zakupu ;) )

Skoro będzie do ewentualnego zakupu znaczy się nie podszedł ;) :D

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 2

Obiecałam Ci, że zabiorę na GS do pomacania.

W testach na wodzie stosowałem raczej lotne obciążenie. Oliwka 60gr oraz jerki 115 i 145gr. Kij jest bardzo szybki. Szczyt bez problemu ciska 60 i 100gr. Na prawdę  głęboko ładuje się przy 145 i ciska w pi ... zdu i jeszcze dalej. Kij daje rade spoko ...ja niekoniecznie :D lekko unosiło mnie przy rzucie ;)

• Like 1