Yeah Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja długo zastanawiałem się jak ją wykonać, aż w końcu znalazłem cos takiego: http://xoomer.alice.it/cjbur/a_rattlin2.htm może komuś się przyda, rozumiem że to jest wykonane z jakiegoś bezpiecznika? może żarówki? znam to urządzenie ale nie moge skojarzyć skąd je wziąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 to zdecydowanie bezpiecznik... W sumie prosty i fajny sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 aha juz wiem, prof.google pomogl znowu http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fxoomer. alice.it%2Fcjbur%2Fa_rattlin2.htm&langpair=it%7Cen&h l=en&ie=UTF8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Niezły patent, zwłaszcza do małych wabików. Ja dotychczas stosowałem rurkę aluminiową (z anteny TV) i kuleczkę z łożyska. Pokryweczki (dowolny twardy i przyjemny w obróbce materiał) przyklejałem poxipolem. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 a powie mi ktos co to za bezpiecznik i skad moge go wziąć... w maluchach byly takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Nie wiem co to za bezpiecznik. Wiem, że to bezpiecznik. Szukałbym w elektryku... Znajdziesz różne rozmiary. Czy występuje w maluchu? -bardzo prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mam takie w listwie przeciwprzepięciowej. Nietrudno je dostać bo już raz musiałem wymieniać.Przy okazji - witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Można zakupić takie bezpieczniki w każdym sklepie z częściami elektronicznymi.A i pewnie w serwisach naprawczych urządzeń elektronicznych. W Olsztynie np. jest taki sklep na ul.Metalowej i nazywa się Interchip.W większych miastach napewno są takie sklepy a i na allegro widziałem sprzedających bezpieczniki. Ja robię grzechotki ze starych anten teleskopowych od radia.W takiej antenie każdy jej segment ma inną średnice i można robić grzechotki do różnej wielkości wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowym użytkownikiem i dlatego też puźno odpowiadam na ten temat.Jeśli chodzi o te bezpieczniki to występują one w kilku długościach np.45mm co można by wykożystać do woblerków o większy rozmiarach ,średnica to 5 mm.Jeżeli ma ktoś znajomości w naszej armi a konkretnie w wojskach rakietowych to nie powinno być problemu z załatwieniem tych rureczek ponieważ wala się tego tam bez liku (oczywiście przepalonych ).Osobiście podoba mi się ten pomysł i też pokombinuje tylko dorwę jeszcze jakieś łożysko na kulki. rymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witaj na forum @rymek, jeśli coś strugasz to pochwal się fotkami , miłego korzystania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Witaj na forum @rymek, jeśli coś strugasz to pochwal się fotkami , miłego korzystania Pozdrawiam Strugam tak jakoś od 2 lat początki były różne ale w tym roku trafiłem nawet trotkę na swój wyrób a szczupaczków to już nie liczę.Jak się dorobię aparatu to wyślę fotki.POZDRAWIAM>rymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Witaj rymek Widzę, że rośnie nam ekpia Indian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Podpowiem jak ja to robie grzechotki made in Tornado;biore połamaną antene od radia teleskopową,rozbieram i mam materiał na różne średnice grzechotek i dłógości, wkładam kulki z blachy konserwowej wycinam kólka na końce zalutowuje i gotowe do wtopienia w wobler. Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Tornado napisał:wkładam kulki z blachy konserwowej Mógłbyś przybliżyć nieco? Ja używam kuleczek z łożysk rowerowych, ale odgłos jaki wydają nie przekonuje mnie jakoś (zbyt twardy, metaliczny) Z czego skałdają się grzechotki w firmówkach? Rozgrzebywał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 wkładam kulki z blachy konserwowej Mógłbyś przybliżyć nieco? Ja używam kuleczek z łożysk rowerowych, ale odgłos jaki wydają nie przekonuje mnie jakoś (zbyt twardy, metaliczny) Z czego skałdają się grzechotki w firmówkach? Rozgrzebywał ktoś? wazne chyba zeby wydawaly, a jaki to juz chyba na drugim planie, ołowiane kuleczki nie wystarczaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Sorry brak przecinka.Kulki metalowe i twarde korale .Blaszki zamykające rurke . Widze że ktoś delikatnie chce mi dokopać myśle ze nie zdradziłem cudzego pomysła bo go sam wymyśliłem. Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Yeach! Ołów jest miękki, a więc cichy... Stal lepiej hałasuje, z tym że ja chciałbym uzyskać bardziej szeleszczący dźwięk (czyli musiałbym włożyć do grzechotki z 10 kuleczek o średnicy 0,5 mm) -teraz mam takie pojedyncze stuki-puki, bo mam tylko kulki o śrenicy około 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Rozumiem, może weź przykład z małych dzieci bawiących się grzechotkami i spróbuj zastosować plastikowe koraliki.(nie testowałem, tylko podsuwam pomysły ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 [quote title=Roch napisał(a) Z czego skałdają się grzechotki w firmówkach? Rozgrzebywał ktoś? Grzechotkę mozna podejżeć w woblerach półprzeźroczystych typu glass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj na forum @rymek, jeśli coś strugasz to pochwal się fotkami , miłego korzystania Pozdrawiam http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1996& ;prevloaded=1&&start=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 najlepsze grzechotki sa ze szkla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi