tom_mich_ Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Część panowie ! Mam zagwozdke mianowicie mam silnik tohatsu 6 km 2014 r . Silnik od nowości ze mną i mam problem bo na wiosnę wymieniałem olej wlałem tak jak wskazuje bagnet a teraz mam go za dużo ... Co może być przyczyną silnik normalnie pracuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 zobacz tu https://www.boats.net/catalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek25 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Jak znasz angielski, to mam serwisówkę do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Odgrzeje trochę temat.Kupiłem tohatsu 30 4t tydzień temu, pamiętam że sprawdzałem bagnet po zakupie i olej wyglądał ok. W tygodniu odpaliłem go z kumplem w beczce w celu sprawdzenia czy wszystko ok. Pochodził trochę w pozycji N i chwilkę (parę sekund na biegu). Dziś z nudów znów zerknąłem na bagnet i widać że olej rozrzedzony i czuć benzynę. Pamiętam że pompowalismy gruszka z 10 razy bo jakby słabo zaciagala paliwo. Czy to za dużo razy i moglo zalać wtryski i poszło do oleju czy ilość nacisniec gruszki nie ma wpływu? Proszę o pomoc bo to moja pierwsza spalinowka i jestem trochę zielony w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto7 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Tak się dziej nie tylko w tohatsu .Kiedyś w hondzie nowej też tak miałem ,aż gubił ciśnienie oleju a sam olej wypływał korkiem wlewowym . Oczywiście silnik aż stanął że nie szło obrócić i poszedł na serwis bo normalne że się zatarł . Serwis po 2 tygodniach zadzwonił że nic nie stwierdzono .Bo co mieli powiedzieć ? Dostaniesz pan nowy . Coś naprawili oczywiście olej nowy zalany ,pytam po co ? Przecież mówicie że nic nie stwierdzono . Mętnie tłumaczyli że to standardowa procedura a silnik nie do poznania ,gasł ,gubił obroty itp .Po olaniu ich gwarancji dalszej sam ustawiłem gażnik i już było bez problemu do końca ale zraziłem się do oszustów z autoryzowanego serwisu hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Odniosłem podobne wrażenie, kiedyś dzwoniłem z pytaniem czy rumpel od starszej 50hp będzie pasował do wersji na wtrysku. Dostałem odpowiedź "Nie, bo są różne poziomy sygnałów i działać nie będzie". Jako że elektryka w rumplu jest prosta jak budowa cepa, od razu wyczułem ściemę. Znalazłem schemat i okazało się, że różnica jest w braku kontrolki check engine, poza tym wszystko to samo. Ostatecznie i tak zamontowałem właściwy, ale niesmak pozostał. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo__20 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) Mogę napisać jak to było u mnie. Pacjent honda bf10 2017. Przyczyną wzrostu poziomu oleju była uszkodzona pompa paliwa, a dokładnie jej membrana, ktora przepuszczała paliwo. Po wymianie problem zniknął. Dzieje się tak dlatego, że powstaje cisnienie jak np.- pływamy z zakręconym odpowietrznikiem w zbiorniku,- przygnieciemy linię paliwową w trakcie pływani,- w moim przypadku było wypalanie do zera paliwa z gaźnika na koniec sezonu( powinno się je spuścić odkręcając odpowiednią śrubkę w gaźniku) Edytowane 7 Września 2022 przez pablo__20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto7 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W hondach ściemniają jak mogą np chcesz moc zwiekszyc to bajki mówią o np koniecznosci ingerencji w silnik. Tylko katalog wystarczy przejrzeć i okazuje sie że wałek rozrządu ma ten sam nr katalogowy. Trzeba patrzec czym zalewają silnik. U mnie po zatarciu gdy cos poprawili to zalali go kisielem 15w40 ordynarnym mobilem do starych aut. Pretensje że żyłka owinięta na walku sruby. To co mam Wisłę filtrować by wypłynac? Sciemniacze i tyle a do tego działają w porozumieniu miedzy sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tom_mich_
Część panowie ! Mam zagwozdke mianowicie mam silnik tohatsu 6 km 2014 r . Silnik od nowości ze mną i mam problem bo na wiosnę wymieniałem olej wlałem tak jak wskazuje bagnet a teraz mam go za dużo ... Co może być przyczyną silnik normalnie pracuje .
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi