Skocz do zawartości

Ryby w pułapce we Włocławku

DanekM

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dziś trafiłem na taki wpis dotyczący uwięzionych ryb przy ul. Piwnej we Włocławku.

Czy jest ktoś z tamtej okolicy chętny zweryfikować sprawę, ewentualnie odłowić/ zgłosić organom PZW czy SM celem przerzucenia ryb do rzeki? Wydaje się że mało ich nie ma...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=696405967407585&id=100011145638896

P.S. Jeśli wstawiłem w nieodpowiednim dziale, proszę o przeniesienie.

• Like 1

Niestety w takich przypadkach tylko nacisk opinii publicznej może coś zdziałać.

Miałem wczoraj chwilę to wysłałem info do tvp, polsatu, i tvn - nie żartuję.

Media lubią takie tematy.

Choć jakiś odzew już jest:

http://ddwloclawek.pl/pl/11_wiadomosci/31443_dramat_ryb_w_basenie_przystani_przy_piwnej_pracownicy_osir_oskar_ani_o_k_usownictwo.html

• Like 4

Pierd...ne urzędasy tylko się przebijają w "zawiadamianiu i powiadamianiu" kolejnych instytucji.. a ludzie co zakasali rękawy mogą mieć tylko kłopoty.. jak zwykle. Nie byłem nie widziałem ale z tego co napisał pod tekstem naoczny świadek było zgoła inaczej niż pani z WP komentuje.. Ja tylko sie pytam - gdzie jest lokalne PZW, PSR, SSR?

Pierd...ne urzędasy tylko się przebijają w "zawiadamianiu i powiadamianiu" kolejnych instytucji.. a ludzie co zakasali rękawy mogą mieć tylko kłopoty.. jak zwykle. Nie byłem nie widziałem ale z tego co napisał pod tekstem naoczny świadek było zgoła inaczej niż pani z WP komentuje.. Ja tylko sie pytam - gdzie jest lokalne PZW, PSR, SSR?

A co ma niby zrobić SSR, że o innych nie wspomnę?

Edytowane przez Delbanka

Należy niezwłocznie powiadomić prokuraturę, policję, straż miejską, koło gospodyń wiejskich, NIK, Sejm  oraz premiera. I media. Albowiem w takich przypadkach wędkarski świat zwykł umywać ręce.. :)

• Like 4

A co ma niby zrobić SSR, że o innych nie wspomnę?

Zakasac rękawy?

Ze niby tylko legitymacje spr moze? To niech zwola kolegow. Woda nie PZW? A zarybia ten odc rzeki PZW? To moze woda (ryby) nasze?

Edytowane przez Krzysiek P

• 3 tygodnie później...

Po prostu żal ..., a na koniec "my nie jesteśmy stroną" zero zainteresowania nawet, jakiejkolwiek choćby chęci minimalnej pomocy ... Ech ... Smutek i tyle, o pozostałych aspektach rozmowy nawet mi wspominać trudno w takiej sytuacji ...

• Like 1