Skocz do zawartości
  • 0

Na planie „Taaakiej Ryby” - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Ostatni weekend był dla nas niezmiernie pracowity. Wraz z Sebastianem (Rognisem) wybraliśmy się na nietypową wyprawę wędkarską. Już od kilku tygodni czekaliśmy na te, szczególne dla nas, dwa dni. Wraz z redakcją programu wędkarskiego „Taaaka Ryba” planowaliśmy zrealizować cykl filmów edukacyjnych na temat metody jerkowej, z której nasz portal słynie na całą Polskę. Zapraszam serdecznie do artykułu opisującego naszą przygodę z kamerą. Jednocześnie zapraszam do telewizji Puls i programu Taaaka Ryba. Szczegóły w relacji.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

powiem tak:

towarzystwo takie sobie wybraliście...

Program, w którym kłusuje się przy jazie (był taki!), rzuca boleniami (leszczami i innymi) z nabrzeża na kamienie, przynosi do wagi ryby w reklamówce - nie koresponduje zbytnio z propagowana przez Jerkbait.pl ideą C&R...

Niemniej jednak, może warto uszknąć trochę z cnoty by popularyzować właśnie swój sposób widzenia świata... Przy okazji również i castingu :D

• 0

Przecie napisałem, że może warto stracic cnoty ciut aby przesłanie swoje przemycic...

Ot, takie mięszane odczucia...

Co do namiarów na Wilsona to chyba w liście płac po emisji sa dane strony www :D

Poza tym

Andrzej Turski (obecny i tu i na multiplikatorze) w wywiadzie jakimś powiedział, ze Jego marzeniem jest... poprowadzić PROFESJONALNY magazy wedkarski

• 0

ostatnio widzialem jakis program bodajze rapa- beznadzieja, wole taaaaaaaka rybe :D

czy sa jeszcze jakies programy wedkarskie oprocz tych dwoch wymienionych powyzej?

na discovery travel cos czasem leci, ale nie moge go zlokalizowac:)

jakis czas temu byl odcinek z Polski.

co do takiej ryby, to zycze powodzenia, i oby fajnie to zmontowali

ale pametajcie

TELEWIZJA KŁAMIE <_< <_< <_<

• 0

Cześć,

Dziękuję za wszelkie uwagi. Są bardzo cenne.

Ponieważ pojawiły się dwie wypowiedzi, które mnie zaniepokoiły, a związane są z wyrazami kryptoreklama oraz chłam chciałbym poprosić Was o pomoc. Jeśli ktoś może dostarczyć mi dane firmy, która jest w stanie, w dwa dni, dostarczyć sprzęt ze swojej oferty do prezentacji metody jerkowej (chodzi mi o przynęty jerkowe - glidery, twitchbaity, pullbaity, stickbaity, przypony stalowe, fluorocarbonowe oraz tytanowe, plecionki, wędziska jerkowe castingowe i pod kołowrotek o ruchomej szpuli, multiplikator niskoprofilowy oraz okrągły) chętnie skorzystam z oferty. Dlaczego wymaganie jednej firmy? Chciałbym uniknąć sytuacji, w której firma X powie mi, że nie chce z Y, a Y, że z firmą Z. Czekam na oferty.

Jeśli chodzi o tematykę C&R to jerkbait reprezentuje stałe podejście do tego tematu. Podczas programu kilkakrotnie o tym wspominamy.

Zapraszam serdecznie! Konkurs związany z programem ogłoszę jutro.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remek,

Jesli masz na przygotowanie się do materiału dwa dni to nie oczekuj, że zrealizujesz perfekcyjny program. Rozumiem, że mając tak mało czasu musisz ograniczyć zarowno ofertę sprzetową jak i programową. Jesli jest faktycznie jak mówisz, że realizacja tego filmu była tak szybka to znaczy, ze zespół realizujący ten program uprawia partyzantkę, a to z kolei tłumaczy niepochlebne opinie na temat całej serii programów taaakiej ryby wyrazanej przez wedkarzy tu na forum. Skoro przygotowywujesz film o jerkowaniu to po prostu prosisz dystrybutorow o dostarczenie wytypowanego przez Ciebie sprzętu. Nikt nie bedzie się dąsał, ze kolowrotek X bedzie przyczepiony do wędki Y, bo jak sie nie zgodzi to po prostu jego sprzetu nie będzie na wizji. Jesli jednak z różnych pozamerytorycznych powodów bedziesz zmuszony do korzystania z oferty jednego producenta, ktory jak zapewniasz nie był współsponsorem produkcji, to nie pokazujesz dokładnie jakim sprzetem poslugiwaleś sie na wizji i w takim przypadku nikt nie bedzie zarzucał kryptoreklamy. tak to widzę...

pozdrawiam jerzy :D

• 0

Cześć,

Dziękuję za rady. Jurku, przykro mi to stwierdzić ale realia te, które Ty opisujesz są może prawdziwe w innych krajach ale nie w Polsce. To co opisałeś to sytuacja idealna, z którą się nie spotkałem. Myślę w ogóle, ze rozmawiamy zupełnie na dwóch częstotliwościach. Ja wiem co mówiłem podczas realizacji programu, a Tobie się wydaje, że wiesz. Proszę poczekaj do oceny kryptoreklamy po programie. Wtedy bardzo chętnie posłucham Twojego zdania na ten temat. No i czekam z niecierpliwością na ten moment.

Co do realizacji programu to na prawdę od strony TV wygląda to tak prosto i zawsze mamy coś do powiedzenia. Wiem to doskonale bo sam wielokrotnie komentowałem różne filmy. Z drugiej strony wygląda to zupełnie inaczej. Przygotowania trwają długi czas by nagrać kilka minut programu ale kogo to później interesuje :( i tak wszyscy wiedzą swoje. Walczysz wtedy z ograniczeniami: ogromny zakres tematyczny i limity - czasowy i kosztowy.

Idea naszego cyklu jest prosta. Zachęcić ludzi do jerkowania. Zaprosić ich na naszą stronę i ... zaszczepić bakcyla nowoczesnego wędkarstwa, w którym rządzi C&R, etyczne i nowoczesne łowienie ryb. Odcinanie się od jakiegokolwiek programu to głupota. Chętnie skorzystam z oferty innego programu ale który w Polsce jest lepszy? Dlaczego np. TVP nie realizuje czegoś takiego? Może w ogóle zrezygnować? Podsumuję to tak. Przykro mi słuchać takich wiadomości bo wiem ile kosztowała nas realizacja tego cyklu. Wiem jakie są ograniczenia związane z emisją jakichkolwiek reklam w TV bo przerabialiśmy to dokładnie przed realizacją. I tak np. mieliśmy ogromne problemy z tym by pojawił się gdzieś tam napis jerkbait.pl ale kto by się nad tym zastanawiał.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Do wszystkich!

Embarassed Ale się naszym aktorom dostało, ile rad, pomysłów, rozwiązań. A prawda jest taka, że to Oni nakręcili te filmy, a nie Szanowni Krytykanci. Chwała Bohaterom, chciałoby się powiedzieć, ale nie, nie u nas w Polsce. Nikt z nas nie widział tego materiału i chyba powinniśmy, tylko z uprzejmości, poczekać na emisję,

A swoją drogą czuję się trochę zawiedziony, że nie będzie DVD, i zostaje mi wieczór z King of the Jerkbait, z PePe w roli głównej.

Pozdrawiam,

Kryst

• 0

Remek,

Piszesz, ze mialeś dwa dni na zebranie całego ekwipunku na plan zdjęciowy i sugerowaleś, słusznie, że to nie wiele. Co do pojecia o realizacji programów, sesji etc. to nie odzywałbym się gdybym nie wiedzial jak tego typu przedsięwzięcia wyglądaja od kuchni. Zrealizowałem (w zespole) w ciągu ostatnich kilku lat kikadziesiąt materiałów i wiem ile trzeba sie naganiać, zeby w finale było kilkanascie sekund albo dwa zdjątka. Co do idealnej sytuacji z pozyskiwaniem sprzetu do realizacji medialnych. Jesli jest tak jak mówisz, ze pan iksińskiz firmy X stroi fochy bo nie zyczy sobie żeby jego sprzet był przyczepiony do sprzetu firmy Z to poprostu dzwonisz do sklepów wedkarskich ewentualnie znajomych, wypożyczasz potrzebny ci sprzet a w stopce artykułu piszesz podziekowania dla sklepu takiego a takiego. Masz do tego prawo, a panowie z firm dystrybujących sprzet mogą ci na sko czy ć !! Biorąc pod uwagę fak, ze mieszkasz w Warszawie to w dwa dni zebrałbyś co trzeba.

A teraz najwazniejsze

Ja nic nie mowiłem o TWOIM czy ROGNISA wystepie w tym programie bo go nie widzialem. To po primo. Ja ustosunkowałem się do informacji, a sciślej zdjęć, opublikowanych na stronie j.pl, gdzie można zobaczyc niemalże wyłacznie produkty jednej firmy. takie przedstawienie sprawy sugeruje, ze w programie TV są one przedstawione w tę sam sposób. tak to odebralem. Jeśli film tak nakręcono, ze nie widać znaków szczególnych, to prosze o wybaczenie.

pozd JW

• 0

@All,

Dziękuję za dobre słowo. Jest mi niezmiernie miło, że jesteście z nami swoim sercem. :D

Jednak, po przeczytaniu kilku postów jest mi także przykro.

Szczególnie, że włożyliśmy wiele wysiłku w nagranie tego programu... a przecież nie nagrywaliśmy tego dla siebie, tylko dla was.

No cóż... my jedziemy dalej (Dziękuję Jerry :D )

p.s.

Dzięki firmom, które pojawiły się w nagraniu mogliśmy w ogóle to zrealizować. Niestety bez tego nie byłoby to możliwe.

• 0

Mysle ze trzeba Remka i Rognisa zostawic w spokoju , nie udzielac im za bardzo rad i czekac na wynik ich przygody z Filmem . Ta Przygoda to ciekawe i fajne doswiadczenie ...niech sie wiec bawia , my se to poogladamy , najwyzej sie troche posmiejemy :mellow: . Rekwizyty sa wazne ale ukazanie istoty swiata jerkingu , metoda CR , swiezego spojrzenia [ sadze ze takie mamy ] jest najwazniejsze . Przyjdzie czas na pokazanie i tego sprzetu z topu i tego z dolnej polki . Podjecie sie tego wyzwania jakim jest prezentacja na zywo swiadczy dobrze o Was ...trzeba isc do przodu . Wielu z nas ma swoje zdanie i wizje roznych tematow z wedkowaniem zwiazanych . Mozemy je tu przedstawiac . Musimy pamietac o tolerancji . I o optymizmie...to pcha dyscypline do przodu :mellow:

jerry - filmowy krytyk :lol:

• 0

panowie, nie znacie warunkow i ograniczen produkcji, nie znacie kontraktow sponsorskich i nie znacie efektu koncowego, czyli tresci materialu a jak milo sie po kims skacze, prawda?

panowie, przyhamujcie troche z wasza krytyka prosze, bo pomalutku robi sie z tego farsa z invidia w roli glownej

• 0

Do wszystkich!

A swoją drogą czuję się trochę zawiedziony, że nie będzie DVD, i zostaje mi wieczór z King of the Jerkbait, z PePe w roli głównej.

Pozdrawiam,

Kryst

Hmm, Kryst - czy mam rozumieć, że jesteś zawiedziony oglądaniem King of the Jerkbait?? B)

• 0

Piszesz, ze mialeś dwa dni na zebranie całego ekwipunku na plan zdjęciowy i sugerowaleś, słusznie, że to nie wiele.

Ja napisałem, że DesignFishing zrobił to w dwa dni a nie, że miałem na to dwa dni. Gdyby dokładnie się temu przyjrzeć to po moim telefonie na następny dzień wszystko (linki, przypony, kołowrotki, wędki) mieliśmy dostarczone pod nos. Tak jak powiedziałem przygotowania trwały znacznie dłużej. Bieganie po sklepach pozostawiam bez komentarza.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Hmm, Kryst - czy mam rozumieć, że jesteś zawiedziony oglądaniem King of the Jerkbait?? B)

@Efex

Zawiedziony? :huh: Wręcz przeciwnie! :mellow: Suuuuuuuuuuuuuper film! Jeden z najlepszych od WMH! Pepe daje taki przykład, że szczęka szoruje po dnie łodzi.

Wiele miłych słów przeczytałem o Remku i Sebku, ich profesjonaliźmie i umiejętnościach posługiwania się multikami. Chciałem zobaczyć akcję.

Pozdrawiam,

Kryst

• 0

Wiele miłych słów przeczytałem o Remku i Sebku, ich profesjonaliźmie i umiejętnościach posługiwania się multikami. Chciałem zobaczyć akcję.

Widzę, że oczekiwania rosną ale zapewniam ze spokojem panowie :D bo to krótkie odcinki po 10 minut, a nie film, który był kręcony 2 tygodnie z kilkunastoma powtórkami jednej sceny. :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

No i wychodzi polske piekiełko. Zamiast cieszyć się z tego, że koledzy zaniosą w końcu kaganek oświaty wedkarskiej do większej rzeszy ludzi to staramy się znaleźć dziurę w całym. Zastanawiam się czy to malkontenctwo czy zwykła zazdrość i frustracja? Obejrzyjmy, a potem podyskutujmy. I to nie o duperelach typu logo na kijku, tylko o merytorycznej wartości przekazu.

W naszym kraju gdzie grono wędkarzy jest chyba tak liczne jak w żadnym innym w Europie istnieje szedrokie pole do stworzenia programu wędkarskiego z prawdziwego zdarzenia. Taaaka ryba tego pola nie wypełnia. Może wartoby zainwestować parę złotych stworzyć odcinek autorski oraz napisać scenariusz na cały cykl, a potem próbować się przebić, do którejś ze stacji telewizyjnych. Są agencje, które w takich rzeczach dopomogą. Moim zdaniem jest szansa na to iż ktoś to kupi. Zobaczcie ile jest programów kulinarnych i wszystkie mają się dobrze. Inaczej my tu sobie we własnym sosie w paru nawiedzxinych będziemy prawić o no-kill i C&R, o wypuszczaniu okazów, o kłusownictwie, miernocie sprzętowej i pirnikach na Twardej, a gumofilc (nie mylić z Gumo :D ) będzie sobie kłusował i karmił rybami kota.

Wydaje się, że pierwszy krok został właśnie uczyniony.