Skocz do zawartości
  • 0

Na planie „Taaakiej Ryby” - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Ostatni weekend był dla nas niezmiernie pracowity. Wraz z Sebastianem (Rognisem) wybraliśmy się na nietypową wyprawę wędkarską. Już od kilku tygodni czekaliśmy na te, szczególne dla nas, dwa dni. Wraz z redakcją programu wędkarskiego „Taaaka Ryba” planowaliśmy zrealizować cykl filmów edukacyjnych na temat metody jerkowej, z której nasz portal słynie na całą Polskę. Zapraszam serdecznie do artykułu opisującego naszą przygodę z kamerą. Jednocześnie zapraszam do telewizji Puls i programu Taaaka Ryba. Szczegóły w relacji.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Panowie, robicie dobrą atmosferę na j.pl jak ... na Wiejskiej w Naszym Sejmie :)Jeszcze nie widzeli a już VETO <_<

@Gromit

Tylko niektórzy Koledzy mieli uwagi. Myślę, że będzie super, a na podstawie pierwszych sukcesów będzie można pomarzyć o więcej.

Gratuluję,

Kryst

• 0

Ja napisałem, że DesignFishing zrobił to w dwa dni a nie, że miałem na to dwa dni. Gdyby dokładnie się temu przyjrzeć to po moim telefonie na następny dzień wszystko (linki, przypony, kołowrotki, wędki) mieliśmy dostarczone pod nos. Tak jak powiedziałem przygotowania trwały znacznie dłużej.

Bieganie po sklepach pozostawiam bez komentarza.

Pozdrawiam

Remek

.

Remek i oto chodzi, jedno zdanie dziekuje firnmie DF za pomoc.... i niebyło by mojego pytania na początku tego wątku..

Po sklepach biegają często nawet naczelne wysokonakładowych magazynów, praktyka bardzo powszechna przy produkcji nawet najwiekszych materiałów do publikacji..

pozdrawiam jerzy

• 0

Cóż, ja bym najpierw ustalił z kim trzeba, czy to aby legalne :unsure:

Jeżeli będzie to udostępnione tylko dla znajomych to chyba nie ma problemu, nie wiem jak by to wyglądało przy udostępnieniu dla ogółu.

A program już niedługo... wygląda na to że uda mi się go dziś obejrzeć :D

• 0

heheheheh ale mieliscie pewnie ubaw przez ten weekend. Szkoda ze nie moglem sie z wami wybrac. Trzymalem kciuki i bylem z wami duchowo!

Pozdro dla Rognisa, Remka, Gromita, Tomaszka i Xaviego

Juz sie nie moge doczekac filmiku :D. Proponuje zgrzac go przy malym conieco hehe

• 0

Chlopaki gratuluje ! A każdemu kto krytykuje filmy wedkarskie , tych czy innych producentów polecam zmierzenie sie z tym tematem.. kamery dzis taniutkie , zobaczymy jak zmienia sie Wasze poglady w tym temacie <_<

Jerzy kiedys dyskutowalismy na temat zdjeć wedkarskich , Twierdziles , ze nie jest to takie trudne ... Twoje zdjecie z okoniem jakby temu zaprzecza , sam widzisz , ze nasze z pozoru błache hobby jest bardzo niewdzięcznym tematem w fotografii , a w filmie trudność ta sie potęguje , wiem bo kiedys mialem zakusy na krecenie , ale jak po dwoch dniach biegania z kamera mialem 5 minut filmu , a moze i mniej w dodatku bardzo statycznego, dalem sobie luz , na naszych rybnych wodach , każda próba nakręcenia jakiegoś materiału jest godna uwagi ... co innego zrobić krótki fimik kilku sekundowy z holu ładnego szczupaka ,a co innego materiał na choćby kiepskie 10minut ... do tego dochodzi trema i wiele innych czynników ... Pamiętam kiedyś z Jackiem kręciliśmy dla TVP3 krótki programik o wędkarstwie , pokazującym je jako miłe i niewinne hobby i akurat wtedy pierwszy i jak na razie ostatni raz zaczepiłem kaczke w locie ... pełny profesjonalizm <_< <_< <_<

• 0

Na zdjęciach Okumy VS widać, że plecionka jest nierówno nawinięta - 'górka' z prawej strony. Ten typ tak ma czy tak po prostu wyszło? Na mniejszej szpuli (nawinięta żyłka) nie miałem tego problemu, natomiast z plecionką na większej też nie udało mi się równo nawinąć.

Jak szczerość to szczerość. Tak wyszło. Później to wyprostowaliśmy ale kamera wzięła chyba krzywo nawiniętą :D

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Nos miałem czerwony jak burak bo było tak zimno, że trudno było powstrzymać gile z nosa :D Chyba później będzie jeszcze śmieszniej.

W każdym razie jestem otwarty na krytykę i śmiech z mojej osoby. Nie ma co się obrażać. Zobaczymy co będzie dalej :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Trudno jest cokolwiek skrytykować lub wystawiać opinie nt. około 1-2 minut materiału... Oj poskąpili czasu, poskąpili :angry: . Za to mieli go wystarczająco dużo, żeby zaserwować kilkunastominutowe ujęcie nudnego jak flaki z olejem ważenia pojedynczych wypierdków z zawodów na ZZ i bredzenie P. Zielińskiego nt. łowienia tamże 15kg karpii na sandaczowe kopyto oraz okoni z brzegu na 2-3g główki.

Myślę, że taki program powinien być interesujący dla szerszego grona wędkarzy, a w przeważającej części nie był. Skąpy merytorycznie i realizacyjnie, mało metody, mało ryb, kompletny brak myśli przewodniej... Ja w każdym razie nic z niego nie wyniosłem, no może z wyjątkiem tego, że zobaczyłem moją wodę oraz siebie (z 1,5 rocznym synkiem) w telewizji :mellow: .