Skocz do zawartości

pas biodrowy - opinie

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Hej!

Po ostatnich listopadowych lipieniach mam trochę problemów z kręgosłupem. :(

W związku z tym powracam do starszego wątku z zapytaniem -coś nowego w tej kwestii? Jaki model polecacie i czy nosicie pas na  śpiochy?

A gdy są neoprenowe - co zimą mnie szczególnie interesuje?.

Dziękuję za odpowiedzi,także Kolegów,którzy w wątku wypowiadali się wcześniej bo to istotne czy w Waszej ocenie coś się zmieniło.

• 1 rok później...

Odgrzewam, żeby nie tworzyć nowego wątku poświęconego pasom wędkarskim. 

Miałem trochę obaw, że taki system nie sprawdzi się podczas łowienia, ale miałem możliwość przetestować pas Simms i moje obawy się rozwiały. Niestety model, który używałem nie jest już dostępny, a nowe są dedykowane raczej dla kolegów muszkarzy, w związku z czym rozpocząłem poszukiwania. 

Podoba mi się pas Vision Mycket , który można nosić solo, lub w zestawie z małym plecakiem. Jest też możliwość przypięcia pasa do plecaka Aqua Day Pack  , dzięki czemu powstaje praktyczny zestaw na dłuższe wędrówki. 

Może ktoś z Was używał tych produktów Vision i mógłby się podzielić opinią ?

Pozdrawiam  ;)

post-59931-0-07706600-1473789292_thumb.jpg

post-59931-0-72039600-1473789293_thumb.jpg

post-59931-0-21100600-1473789295_thumb.jpg

post-59931-0-78196100-1473789296_thumb.jpg

Też się nad nim zastanawiałem, ale chciałem pozbyć się kamizelki żeby latem była jedna warstwa mniej. Dlatego kupiłem https://www.google.pl/search?q=simms+headwaters+chest/hip+pack&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_6cuWpI7PAhVBuRQKHc1vAK4Q_AUICCgB&biw=1170&bih=1005&dpr=0.9#tbm=isch&q=Headwaters+Guide+Hip+Pack&imgrc=BqwcSYuk5Wt1KM%3A Polecam jak najbardziej, wchodzą spokojne 4 pudełka muchowe i drobne rzeczy. Tak że z przynętami do spina też trochę zmieścisz.

Jeśli chodzi Ci o te małe kieszonki z materiału na przegrodzie to w jednej mam "żółwia" na agrafki, krętliki i takie tam.wtedy do tej przed nią można ewentualnie strunówkę z przyponami konicznymi włożyć. Jak porównuję tego Waypoint'a to na pierwszy rzut oka ma większą powierzchnię "przylepną" na froncie i ceną :D na stronie Simms'a podają pojemność większego 6,5l a Heagwaters ma 8l.

• Like 1

Używam od dwóch sezonów Vision Love Handless Military Green. Daje radę.

Jest całkiem pojemny. Spokojnie pakuję się w niego na kilku godzinne łowienie. Pakuję w niego średniej wielkości pudełko przynęt lub dwa, butelkę wody 0,6 L, odczepiacz, płyn na komary, ramkę fajek, coś do przekąszenia, i drobiazgi wędkarskie typu rozwieracz, dokumenty itp. Po dwóch sezonach intensywnego użytkowania trzyma się kupy. Jak chcesz pobrodzić głębiej to bez problemu można go przewiesić przez szyję i ramię - jak torbę. Leży wtedy fajnie na plecach. Ogólnie jest spoko.

Też się nad nim zastanawiałem, ale chciałem pozbyć się kamizelki żeby latem była jedna warstwa mniej. Dlatego kupiłem https://www.google.pl/search?q=simms+headwaters+chest/hip+pack&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_6cuWpI7PAhVBuRQKHc1vAK4Q_AUICCgB&biw=1170&bih=1005&dpr=0.9#tbm=isch&q=Headwaters+Guide+Hip+Pack&imgrc=BqwcSYuk5Wt1KM%3A Polecam jak najbardziej, wchodzą spokojne 4 pudełka muchowe i drobne rzeczy. Tak że z przynętami do spina też trochę zmieścisz.

Kilka dni temu kupiłem taki sam...mam nadzieję,że się sprawdzi i ogarnie bałagan,który z braku miejsca dosyć szybko pojawiał się w dotychczasowym pasie.

Rozglądam się za pasem biodrowym.Moją uwagę przykuły dwa modele: Umpqua Ledges (występuje w dwóch wielkościach 500 i 650)

oraz Patagonia Stealth Hip Pack ( również dwa rozmiary : 7 i 10L)  

https://www.youtube.com/watch?v=EM3krn4Mm6k

Może ktoś z Was posiada w/w modele i zechce podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Edytowane przez stone

Piórnik ma dokładnie 11x15x3, największe pudełko 19,5 x 11 x 4,5.  Bidon z Decathlon'u 0,8 l i wchodzi do specjalnej kieszeni pod spodem. W małych kieszonkach mam jeszcze jakieś drobne rzeczy. Co do Umpaqua to kumpel właśnie kupił 650 w sobotę zrobię fotkę porównawczą.

post-47387-0-19035100-1473879699_thumb.jpg

A to z kolei, to całkiem udana rzecz z półki ekonomicznej, ale przyzwoitej :) : http://www.decathlon.pl/torba-biodrowka-300-id_6028998.html

Dodam, że warto uważnie przeczytać opinie. O ile faktycznie kieszonka siatkowa jest trochę za płytka i przydałoby się jakieś górne zapięcie do butelki, o tyle świetnie nadaje się do przenoszenia dobrze zgniecionych puszek po piwie ;)

Nie ulega wątpliwości, że cena (w wersji zielonej, nie camo) wymiata! :o