Skocz do zawartości

pas biodrowy - opinie

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten z decathlonu tyle, że po "faceliftingu" bez siatkowych kieszonek na puszkę z browarkiem. Spełnia swoje zadanie. Żeby nie zjeżdżał trzeba zaciągnąć szlufki na pasku w stronę klamry i nic się nie luzuje.

Główny atut: cena,poprostu "lekko półśmieszna"

Edytowane przez marcin186

Pavko mnie wywołał do tablicy to odpowiem.

Fotki w weekend nie zrobił bo pewno mu się zapomniało.

Mam umpqua ledges 650, i powiem tak, strasznie duża torba. Wszystkie te rzeczy które u Pavka u mnie też bez problemu się zmieszcza. Nawet zostanie jeszcze sporo miejsca. Torba wygodna, fajnie się ją nosi, praktycznie zapominasz ze masz. Jedyny minus jak trzeba wejść po pachy do wody i coś w środku może zamoknac, ale wtedy zawsze na chwilę można ją zdjąć. Ogólnie materiał i wykonanie bardzo porzadne i dokladne. Po bokach miejsce na jakas butelkę z płynem. Jeszcze jeden minus to kiepsko przy tym się nosi podbierak. Można albo tak jak na filmiku, albo jest w pasku naramiennym miejsce na klips magnetyczny i wtedy podbierak jest tak jak w kamizelce na plecach.

W sumie chyba tylko design i cena. Bo ani jednego ani drugiego nie miałem w rękach przed zakupem. Widziałem sporo innych, ale tych akurat nie. Dla mnie np. Simms jest trochę jak mini walizka przez to, że jest usztywniony, ale dla niektórych jest to super zaleta. Obie torby są wygodne, mi się umpqua podoba, i fajnie się nosi, jest baaardzo pojemna i na prawdę przemyślaną konstrukcja wykończona b. dobrze w każdym detalu.

• Like 1

Rzeczywiście zapomniałem o fotkach, będą przy okazji. Dwie rzeczy na plus dla Simmsa wg. mnie - kieszeń na butelkę - wchodzi większa pojemność i butelka nie zawadza. I drugie najważniejsze - bardzo wygodnie leży pod głową jak się człowiek wyciągnie na brzegu w oczekiwaniu na wieczorną rójkę :)

Niedawno spotkałem się z czymś takim:

https://www.decathlon.pl/saszetka-na-pasku-duy-model-id_8331534.html

Duża jedna komora, która sporo zmieści i mniejsza z przegródkami zapinanymi na zamek,siateczkowe ze ściągaczem ,większe, mniejsze. Po bokach kieszenie na bidon, w kieszeni po pętelce-można zaczepić karabińczyk czy coś innego. Dobrze się trzyma na biodrach. Jeśli torba nie jest mocno zapakowana można ściągaczem ścisnąć by za bardzo się nie majtała. Nie jest to Simms ale za 90 zł to naprawdę fajna rzecz.

Rzeczywiście zapomniałem o fotkach, będą przy okazji. Dwie rzeczy na plus dla Simmsa wg. mnie - kieszeń na butelkę - wchodzi większa pojemność i butelka nie zawadza. I drugie najważniejsze - bardzo wygodnie leży pod głową jak się człowiek wyciągnie na brzegu w oczekiwaniu na wieczorną rójkę :)

Znając Ciebie, to Ty się i na kamieniu wyśpisz ;)

• Like 1

Również mogę polecić biodrówkę z decathlonu. Od jakiegoś czasu zastępuje mi kamizelkę, minusów nie widzę.

Wydaje mi się, że ten wątek początkowo traktował o pasach biodrowych mających na celu zmniejszenie bólu w okolicach lędźwiowych. Niestety również borykałem się z tym problemem i użwałem takiego pasa. Noszenie takiego ustrojstwa tylko pogarsza sprawę, ponieważ osłabia i tak już słabe mięśnie. Nic nie zastąpi ćwiczeń i wzmacniania mięśni brzucha i pleców. Jerzeli tylko zdrowie pozwala trzeba ćwiczyć.

• 2 tygodnie później...

Pas wydaje się być idealnym rozwiązaniem, widze w nim tylko jedną ale dla mnie znaczącą wadę, nie ma miejsca aby schować kurtke/bluzę/softshell. Pośrednim wyjściem jest plecako torba na jedno ramie coś jak Snowbee Sling Bag. Testował ktoś podobne torby lub znalazł sposób co zrobić ze zbędną bluzą?

Simms ma ciekawe rozwiązanie z paskami pod samym pasem jednak jest to dość drogi produkt, dlatego szukam czegoś innego.

(...)

Simms ma ciekawe rozwiązanie z paskami pod samym pasem jednak jest to dość drogi produkt, dlatego szukam czegoś innego.

Też szukałem, szukałem, szukałem i skończyło się na: https://www.simmsfishing.com/headwaters-guide-hip-pack.html

Ten model można dostać z drugiej ręki w całkiem znośnych pieniądzach. Trzeba być tylko czujnym jak ważka i obserwować komis JB i FFF.

Ja zrezygnowałem z kamizelki na rzecz https://www.aliexpress.com/item/30-14-17cm-ABU-GARCIA-Waist-Bag-Pockets-Fishing-Tackle-Bag-Free-Shipping/32696206857.html?spm=2114.40010508.4.24.KrznSc kupiłem kiedyś nówkę na alledrogo za śmieszne 40pln egzamin zdaje świetnie i kamizelki raczej już nie włożę :)

http://www.decathlon...id_6028998.html mam i polecam. Jak za te pieniądze ciężko znaleźć coś trwalszego.. Po 3 sezonach wszystko ok..

Mogę to samo przepisać ;)

I dopisać że na przodzie w mniejszej mieści standardowe pudełko, w większej kieszeni sporą śniadaniówkę z przynętami sumowymi, w bocznych większych kieszeniach aparat i mniejsze pudełka, w bocznych mniejszych drobne akcesoria (kieszenie1+1+2+2). Dodatkowo z jednej strony zapinka, z drugiej sakwa na mniejszy bidon/butelkę 0,5l.

Całość z bdb zapięciem i regulacją, świetnie spoczywa na biodrach.

3 sezony temu sprezentował mi to kolega i są sytuacje że zamiast kamizelki wolę ten pas.

Wybór padł na:
https://www.youtube.com/watch?v=gT0mjVAAbHM
Spełnia wszystkie moje oczekiwania :) Co do wytrzymałości się nie wypowiem, natomiast poprzez dołączone pudełka jest mega pakowana można zostawić jedno/dwie i napakowac full przynęt lub zastąpić je mniejszym piórnikiem i pierdołami. Także sprawdzi mi się na krótkei jak i dłuższe łowienie. Jest gdzie zamocować podbierak, kieszonka na kombinerki, otwiera się tworząc wygodny blacik.