Skocz do zawartości

SKOKI 2018/2019

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy Pietrek da radę tak latać przez dłuższy czas czy zaraz zacznie śmieszki heheszki i będzie zamykał 30tki?

Fakt jest taki że medal olimpijski w drużynie przeszedł mu koło nosa, to go mogło zmobilizować do wyrośnięcia z głupoty.

Ciekawe czy Pietrek da radę tak latać przez dłuższy czas czy zaraz zacznie śmieszki heheszki i będzie zamykał 30tki?

Fakt jest taki że medal olimpijski w drużynie przeszedł mu koło nosa, to go mogło zmobilizować do wyrośnięcia z głupoty.

jednej "głupoty" co ma 2 nogi i blond czuprynę się pozbył, więc jakby to powiedział Mistrz Yoda: " na dobrej Pioter drodze jest"

• Like 1

Kto przeżywał w domu podobne zawirowania co Piotr raczej rozumie dlaczego zeszły sezon u niego był taki sobie. Jak głowa zajęta problemami rodzinnymi to naprawdę o skupienie i koncentrację nie jest łatwo. Miejmy nadzieję, że poukładał co miał do poukładania i teraz skupi się na robocie.

• Like 1

A pozostałych dwóch z mistrzowskiej drużyny na 11 i 12 miejscu. Stabilne, porównywalne skoki. Jestem wielkim optymistą patrząc na to, co reprezentują.

Skoki Japonii przeżywały od wielu lat regres. To, co teraz widziałem zapowiada koniec tego zastoju i nie zdziwię się, jeśli za kilka lat drużyna z tego kraju wróci do dobrego skakania. Lider lata w swojej własnej lidze, jak kiedyś Małysz, albo Stoch w końcówce ubiegłego sezonu :)

• Like 2

Pamiętam jak za szczeniaka oglądałem skoki. Funaki, potem Kasai. Małysz gdzieś tam się przewijał i rozwijał skrzydełka. Od zawsze miałem szacunek dla Kraju Kwitnącej Wiśni. Cieszy mnie bardzo, że choć narazie jednoosobowo, ale wracają do gry na najwyższym poziomie.

Piotrek mnie zaskoczył, Kamil ponoć nie czuje się w prłni formy. Sezon może być niesamowicie emocjonujący ????

Aha. Norwegom gatki w kroku się skurczyły?

Ano słabo Norwegowie, wezmą się jeszcze.

Ale mnie cieszy coś zupełnie innego, niż tylko wysokie miejsca Żyły/Stocha. Wolny-nareszcie po kilku latach posuchy, mamy w drużynie chłopaka, który jest w stanie dotrzymać kroku tym doświadczonym. Niby mieliśmy ostatnio mocną, równą drużynę, ale przez kilka lat nie pojawiał się nikt młody, dziura pokoleniowa niepokoiła mocno. Teraz jest dużo lepiej.

Chodziło mi o to, że w poprzednim sezonie Norwegowie ewidentnie "naciągali" kombinezony na belce i przy wietrze pod narty mieli ogromną przewagę- wiatr w plecy i "magia" przestawała działać.

O ile Johansson z tym swoim zawadiackim wąsiskiem i uśmiechem zawsze wydawał mi się fajny o tyle na Tandego patrzeć nie mogłem (kiedyś była podobna para Schmitt i Hannavald).

Kiedyś w naszej drużynie był Małysz długo długo nic i daaleko kilku zawodników, którzy we trzech zdobywali niewiele więcej punktów niż Adam. Teraz sytuacja drużynowa jest nieporównywalnie lepsza. Co ważne, Kamil i Piotr to zawodnicy doświadczeni ale do sportowej emerytury jeszcze im daleko, Dawid też swoje przelatał a duużo przed nim. Maciej jeszcze troszkę niepewny a Stefan mam nadzieję rozkręci się jak w ubiegłym sezonie. Wolny to moim zdaniem nasz czarny koń. Powoli, w tabeli zaistnieje, gdzieś się troszkę wybije potem jakaś mała wtopa i wystrzeli jak kiedyś Schlierenzauer.

W generalce Piotr drugi, Dawid trzeci. Tak dobrze to nigdy nie było :)

Powtórzę swoje wczorajsze spostrzeżenie - to jest niezwykle wymagająca technicznie skocznia. Drobny, minimalny błąd i nie ma zlituj. Koszmar dla skoczków, którzy nie mają ustabilizowanej formy. Dawid Kubacki po pierwszej serii 21 miejsce, bardzo przyzwoity drugi skok i awans na 11 :D Piotr - pierwsza kolejka, skok poprawny i dziesiąte miejsce, drugi skok "odpalił" i w efekcie awans na podium. Naprawdę spektakularny awans, podejrzewam, że na innych skoczniach mało realny. Kamil również maleńki awansik, z piątego na czwarte miejsce. W sumie występ całej czwórki należy zaliczyć na wielki +

Sezon się dopiero zaczyna, czeka nas jeszcze wiele fajnych konkursów. forma naszej czołówki (Piotr i Kamil) sporo tu zapowiada :rolleyes:

• Like 3