Skocz do zawartości

SKOKI 2018/2019

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza czwórka będzie bić się o medale. Niemcy i Japończyk są obecnie za mocni, żeby "drużynowo" spaprać skok. Chyba wśród nich jest mistrz. Może ktoś spoza czwórki doskoczy do podium, ale 10 punktów to bardzo dużo. Peier byłby sensacją, Kamikaze zasłużył. O Niemcach się nie wypowiadam, bo nie jestem obiektywny.

• Like 2

Nic nie zmieni tego że będę nadal kibicował naszym.

Jednakże...trzeba uczciwie powiedzieć że był to słaby konkurs w ich wykonaniu a dla Kamila taki trochę sezon w pigułce.Bardzo dobre skoki regularnie przeplatane zdecydowanie słabszymi.Kamil zresztą(głośno brzmi to w jego wypowiedziach)wie że nie jest sobą i nie ukrywa tego.Co więcej,wiele razy mówił że nie za bardzo wie co nie gra.Przed konkursem brązowy medal brałbym w ciemno i medal ten byłby dla mnie niespodzianka-nie udało się,szkoda.

Drużynówka jutro-no cóż...Medal będzie jeszcze większą niespodzianką niż ten ewentualny dzisiejszy i szczerze mówiąc nic go nie zapowiada.

Nie zawsze można wygrywać(dotyczy to nawet Mistrza Stocha :) ),trzymac kciuki trzeba zawsze bo niezależnie od aktualnej dyspozycji nasi skoczkowie na ten doping na przestrzeni lat zasłuzyli :) .

Jeszcze uwaga "techniczna" co do dzisiejszego konkursu-skok Eisenbichlera w II serii dobitnie pokazał  w jakie głębie dupy można wsadzić uczciwość i sens tych "przeliczników" wiatru.Myślę że wszyscy wiedzą co mam na myśli.W zasadzie jako jedyny wg. przeliczników miał wiatr z tyłu a skoczył co skoczył.

Szkoda mi szczerze Ryoyu-taki sezon i brak medalu.Naprawde szkoda.

• Like 2

Japończyk może się odkuć na normalnej. Szanse Polaków na jutrzejszy medal są, szkoda że raczej nie na złoto. Po mistrzostwie z Lahti nikt nie będzie pamiętał srebra czy brązu. Reszta skacze piach i ciężko będzie uzbierać więcej niż trzech przyzwoitych skoczków. Choć trzeba przyznać, że Polacy też mocno się wykruszyli. Niemcy raczej poza zasięgiem. Pewnie dokooptują Leihe i wciągną resztę nosem. Norwegowie nie przekonują, Austriacy też, Japończycy średnio. Nie wydaje mi się, żeby szykowało się pasjonujące widowisko. 30-40 punktów przewagi liderów na półmetku dowiezione spokojnie do końca. To mój typ. Serce podpowiada coś innego. Dziś też podpowiadało...

• Like 1

Duża skocznia za nami.

128,5. Kto oglądał, ten wie.

:D

Apetyty były większe, jednak wyszło, jak wyszło. Super skoki Niemców, gdyby drużynówka była dziś, mieliby złoto w kieszeni. Czyli jutro będą startować z pozycji absolutnego faworyta. Pamiętać też należy, że Austriacy zajęli (o ile pamiętam) 11,12 i 13 miejsca, plus jedno miejsce w pierwszej dziesiątce. Czyli też przed nami, a dodatkowo skaczą u siebie. Realnie to możemy myśleć o walce o trzecie miejsce, ale tam będzie ciasno. Oprócz nas na "pudło" chrapkę mają Japonia, Słowenii też bym nie skreślał, więc od dyspozycji dnia, ba, od jednego zepsutego skoku może zależeć, kto na tym podium się znajdzie. Kuba Wolny rozchorował się w najgorszym możliwym momencie, Piotrek Żyła coraz bardziej rozregulowany, Dawid Kubacki stabilnie, ale w drugiej dziesiątce. Kamil Stoch super skoki oddaje, ale coraz rzadziej. Będę kciuki jutro trzymał jeszcze mocniej niż dziś i jeśli okaże się, że zdobędziemy brąz, uznam to za spory sukces. Rywale skaczą znakomicie i naprawdę to nawet nie nasze skoki są słabsze, tylko ich coraz lepsze. Potrafili bardziej się zmobilizować i chwała im za to. Nam kibicom pozostaje mieć nadzieję i dopingiem wspomóc naszą reprezentację :)

Niemcy 1001,6 pkt

Austria 971,7 pkt

Japonia 939,1 pkt

Polska 911,9 pkt

Słowenia 897,4 pkt

Szwajcaria 897,1 pkt

Norwegia 891,3 pkt. To dzisiejsza "drużynówka". Chyba studzenie entuzjazmu po Willingen było na miejscu. Nasza przewaga nad Niemcami odwróciła się dzień przed kluczowym konkursem. Nie przypominam sobie, kiedy to Szwajcarzy deptali nam po piętach. I to jeszcze na MŚ.