Skocz do zawartości

SKOKI 2018/2019

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, wydaje się że chłopcy zakończyli już sezon. I paradoksalnie uratował go jeden dziwaczny dzień na normalnej skoczni. Bo, umówmy się, że puchar narodów to ważny jest, ale chyba tylko dla zwycięzców, którzy nic innego nie wygrali. Teraz oglądamy zjazd w klasyfikacji generalnej i bycie wyprzedzanymi przez kolejnych skoczków, którzy kondycyjnie wytrzymali do marca. Pamiętamy takie sezony w wykonaniu Małysza i Stocha. Nie zrzędzę, broń Boże. Mistrzostwo Świata 2019, Olimpijskie Złoto 2018 i jak tu narzekać? Jedyne czego można się czepić to mocna pozycja w jednej tylko zimowej dyscyplinie i to tej bardzo niszowej.

A mi się podobało.

Piotr najlepszym z Polaków. Dawno tego nie widziałem :)  Dawid znów miał tylko jeden bardzo dobry skok. Przy dwóch mógłby walczyć o podium... Ryoyu kolejny raz latał w swojej własnej lidze - aż milo popatrzeć. Ma facet talent!

I przepiękne pożegnanie Stiernena, który po fatalnym upadku przed drużynówką w Lahti, postanowił zakończyć swoją karierę. Dziś oddał swoje dwa ostatnie, fantastyczne skoki, którymi zdobył bezapelacyjnie drugie miejsce w konkursie. Koledzy i rywale przygotowali mu szpaler z nart, a nawet chłodna norweska publiczność zgotowała mu gorący aplauz. 

Przed nami loty, uwielbiane przez skoczków i publiczność. "Nasi" mogą skakać bez jakiś wygórowanych oczekiwań kibiców. Ich aktualna forma to druga dziesiątka. Jeśli złapią trochę luzu i będą po prostu cieszyć się lotami, to może być jeszcze lepiej, czego niniejszym im życzę. 

Byle pogoda dopisała, a WH nie skrewił z belką. Będzie uczta, bo to skocznia jedyna w swoim rodzaju. Wielbiciele Letalnicy może będą oponować, a dla mnie Vikersund w lotach to jak Gran Derbi w piłce. Kulm, Obersdorf to nie ta liga, Harrahov się rozpada. To w Norwegii najłatwiej zrobić życiówkę. Fajny weekend się szykuje.

Byle pogoda dopisała, a WH nie skrewił z belką. Będzie uczta, bo to skocznia jedyna w swoim rodzaju. Wielbiciele Letalnicy może będą oponować, a dla mnie Vikersund w lotach to jak Gran Derbi w piłce. Kulm, Obersdorf to nie ta liga, Harrahov się rozpada. To w Norwegii najłatwiej zrobić życiówkę. Fajny weekend się szykujJa natomiast

Ja natomiast najbardziej lubiłem starą Planicę.Mówimy oczywiście o atrakcyjności.Wiem że zdecydowały wzglądy bezpieczeństwa i z tym w ogóle nie dyskutuję.Mamuty poprzebudowywano tak żeby można było latac jak najdalej ale bezpiecznie,czyli nisko(stosunkowo) nad zeskokiem.Na starej Planicy,kiedy skoczkowie latali po bardzo wysokiej paraboli-swietnie to wyglądało.

Cokolwiek by nie powiedzieć-trzeba dziękować niebiosom za jedyny w swoim rodzaju konkurs na normalnej skoczni na MŚ.gdyby nie to sezon trzeba by nazwać nieudanym.

I tak jakoś dziwnie i z mała łezką w oku się ogląda(i będzie oglądać do końca sezonu)Kamila nie walczącego  zasadzie o nic.Mam nadzieje że,zwłaszcza na mamutach,on i reszta chłopaków się zmobilizuje i po prostu postara się znależć radośc z latania,przede wszystkim dla siebie.

(...)

I tak jakoś dziwnie i z mała łezką w oku się ogląda(i będzie oglądać do końca sezonu)Kamila nie walczącego  zasadzie o nic.Mam nadzieje że,zwłaszcza na mamutach,on i reszta chłopaków się zmobilizuje i po prostu postara się znależć radośc z latania,przede wszystkim dla siebie.

Kamil - o ile mnie pamięć nie myli - prowadzi wciąż w rankingu lotów, więc o Małą Kryształową Kulę wciąż walczy ;)

• Like 1

Dokładnie.. a Kamilowi brakuje do kolekcji tej małej kryształowej. Nasi ostatnio na większych skoczniach skakali zdecydowanie lepiej więc będzie dobrze.

5 konkursów, chyba te 470pk przewagi w pucharze narodów wystarczy

Edytowane przez shavt

Kamil - o ile mnie pamięć nie myli - prowadzi wciąż w rankingu lotów, więc o Małą Kryształową Kulę wciąż walczy ;)

No niby tak...Ani nie jest to trofeum o które jemu samemu chodziło,ani terażniejsza dyspozycja i nastawienie optymizmem przed dalsza walką nie napawa...

Nie chcę wyjść na malkontenta bo nim nie jestem.Kibicuje niezależnie od zajmowanych miejsc i aktualnej formy,kibicuje sercem ale czasami staram się właczyc w to rozsądek i obiektywizm,oczywiście w miarę możliwości bo często jedno drugie wyklucza.

Poza tym,ja widzę Stocha jako zawodnika który zawsze stawia sobie najwyższe cele i sam od siebie wymaga maxa.Jak dla mnie widać że z tym co się dzieje nie czuje się za dobrze i nie ma co owijać w bawełnę.Za to tez go szanuję i (aby rozluznic sytuację)-Kamil jest Król skoczni tak jak szczupak jest Król Wód :D .

Nie załamujta się chłopacy. Złoto i srebro MŚ wobec posprzątanej zawczasu Kryształowej Kuli to powód do zadowolenia. Za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał nieistotnych incydentów w rodzaju czwartego miejsca w drużynówce w Vikersund. To już bardziej boli brak medalu w drużynie w Innsbrucku. Kubacki Mistrzem Świata. Sezon na plusie.