panpawel85 Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Mamy jesień, krótkie dni, trzeba szukać zajęcia na coraz to dłuższe wieczory... Od dawna nosiłem się z zamiarem kupna travelka pod multik, czaiłem się i czaiłem, w końcu na giełdzie wylądował budżetowy spining mikado w 5 składach o długości 270 cm, opisany do 30g...pomimo tego ma podobną charakterystykę do mojego ukochanego majorcraft corrza ml/m opisanego do 9g Od rau zapaliła się lampeczka, że wystarczy wyrzucić dolny skład, a pozostałe cztery oskrobać i oszlifować, uzbroić i zapieprzać z nim nad wodę, bo co w tym trudnego, skoro naprawiałem połamane wędki, wymieniałem przelotki i robiłem wklejanki z połamanych spinów Zacząłem kilka dni temu, usuwając stare przelotki, omotki i farbę z blanku. zdjęcie przedstawia pomalowany fabrycznie blank i oszlifowany już skład 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Omotkowanie... chciałem spróbować bardzo popularnego w stanach wrappingu, metoda trudna i pracochłonna, ale sprawi, że nikt inny nie będzie miał takiej wędeczki. Zacząłem próby, najpierw na jakimś starym blanku zwykłymi nićmi do szycia, żeby poznać zasady takiego owijania, wyszło to tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Po czasie prób nadejszła wiekopomna chwila, aby zacząć kręcić na właściwym blanku, postanowiłem, że cały dolny skład będzie zakryty, jeśli nie uchwytem i pianką (której ma być jak najmniej) to nićmi i zacząłem owijąć w nylon Edytowane 21 Listopada 2018 przez panpawel85 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Wygląda rewelacyjnie. Pytanie. Mam ulamanego dam microflex, jakieś 5 cm od góry. Cw 2-10 g.Dało by go rady przerobić i uzbroić i w taki sposób wykończyć? Jak to cenowo by wyglądało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Wygląda rewelacyjnie.Pytanie.Mam ulamanego dam microflex, jakieś 5 cm od góry. Cw 2-10 g.Dało by go rady przerobić i uzbroić i w taki sposób wykończyć?Jak to cenowo by wyglądało?Witaj.Cieszę się, że Ci się podoba.Jeśli chodzi o naprawę, przeróbkę i przezbrojenie to ogranicza nas tylko wyobrażnia, czas i $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Po czasie prób nadejszła wiekopomna chwila, aby zacząć kręcić na właściwym blanku, postanowiłem, że cały dolny skład będzie zakryty, jeśli nie uchwytem i pianką (której ma być jak najmniej) to nićmi i zacząłem owijąć w nylon nie jestem fanem wyplatanek i nie mam do nich cierpliwości...ale ta mnie się podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 nie jestem fanem wyplatanek i nie mam do nich cierpliwości...ale ta mnie się podobaDzięki, takie słowa cieszą Na dolniku wylądowało około 25 000 zwojów nici, jest pracochłonne niezwykle, ale jestem pewien, że drugiej podobnej wędki nie będzie nad rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Nie jestem fanem ozdóbek ale: To coś ty Pawle "nawywijał' jest ładne bardzo stonowane no i masz cierpliwość!!!pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Wygląda ciekawie, ale jak napisał Hubertus to musi się podobać. Mnie niekoniecznie jednakże doceniam ogrom pracy w to włożony ☺ Edytowane 22 Listopada 2018 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Dzięki za opinie Dolnik gotowy na pierwsza warstwę flexcoat-a, która prawdopodobnie jutro wyładuje na kiju. Pozdro! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Podziwiam cierpliwość Zapowiada się ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Pierwsza warstwa lakieru wygląda zacnie... niech się kręci... A w tak zwanych międzyczasach zmontowałem uchwyt wraz z minimalnym foregripem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Bez spiny i pośpiechu, ale do przodu, teraz widać, że coś z tego będzie Miłego dzionka! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Kozak ta wyplatanka Edytowane 24 Listopada 2018 przez Tomek Scyzor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Finalny efekt Długość - 220 cm, 115 g wagi, jest szybki, ubrany w przelotki fuji SiC i czeka na weekend, może da sfotografować się z rybą Nie jest to droga wędka, nie jest idealna, nie trafia we wszystkie gusta, ale mi się podoba... jest moja Dolnika nie fotografowałem już, bo miał on swoją osobną sesje w finalnej wersji w towarzystwie młynka z którym będzie współpracować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Pawelku jest sliczna, w moje gusta rowniez trafia z milosci do travelkow no i ta wyplatanka.... kozak Co do weekendowych testow to mozesz na naszych bajorach zastac tafle lodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dzięki Areczku ja też sie tego obawiam, jednak wierze że ten cienki lód odpuści i da rade potestować wędeczke przy weekendzie, jak nie na naszych bajorach, to wybiorę sie gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Ojjj Pawelku ten tydzien nie wrozy polowów, za to nastepny ma byc deszczowy i „dodatni” mysle ze przetestujemy (licze na to ) Dasz pomachac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Jasne, ale 2 rzuty max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Trafiła do mnie sakura, kolegi @hose4ras piękny kijek, niestety ma jedną wadę - to spin... ale to niedługo się zmieni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Piękne te twoje wyplatanki. Masz jakieś dobre linki z filmami na których bazowales? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Zgadza sie to moja sakurka To jest kolejne stadium choroby ultralightowo-castingowej oddajac nowy kijek za blisko 1000pln-ow hehe ale wedka sama w sobie zajebista! Specyficzna, 2+1 czyli dwie czesci i zdejmowany dolnik. Kijek 6lb dzieki wklejce z pelnego wegla, bardzo szybka, dolna czesc z mega powerem jak na „ul” wyglada jak 10-12 lb badyl. Nie mam obaw, znam Pawelka od lat, wierze w jego zdolnosci manualne. Całą reszte doczyta na jerku jako lekture ....juz zbieram na torzity bedzie kocór!!!! Edytowane 4 Grudnia 2018 przez hose4ras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Piękne te twoje wyplatanki. Masz jakieś dobre linki z filmami na których bazowales? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalkafilmików na YT jest mnóstwo, szukaj cross wraps- ów, ja obejrzałem kilka filmików różnych autorów, aby poznać zasadę działania, później to już tylko praktyka, zwykłe nici, kawałek starego blanku i ogień 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Kilka fotek z placu boju, głównie ze względu na oryginalność tej wędki, dolny skład wraz z zakończeniem to monolit, jeden kawałek węgla, nigdzie indziej takiego nie widziałem... ale to nic w porównaniu z kolejnym składem ( środkowym ), ten jest dopiero dziwny tosz to składak z trzech ( nie licząc wklejonej "męskiej" części spigotu ) na początku myślałem że to po prostu naklejka pokryta lakierem, ale jednak nie. są to trzy osobne elementy połączone ze sobą na stałe. Piszę o tym jedynie w formie ciekawostki, czegoś nie spotykanego gdzie indziej... Pozdrawiam i dobrej nocy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Travel Mikado po pierwszych testach okazał się świetnie pracującą wędeczką, jest szybki i "elektryczny", używałem gum 10- 12,5cm uzbrojonych w maksymalnie 5cio gramowe główki, ciężar wyrzutowy opisany jako 30g jest w mojej opinii dość rzetelny.Sprawdziłem go na zaczepie, "jak ma jebn.ć niech t o będzie teraz" pomyślełem i wyjąłem kawał zatopionego krzaka, giął się po samą rekojeść, nie dając żadnych niepokojących oznak. Pod rybą pracuje bardzo płynnie, niedopuszczając do spadów nawet nie dużych rybek. Miejscowym pajkom się spodobał na tyle, że chciały obejrzeć go z bliska Sakura... Leży taka naga i czeka na nowe szaty Kolejny projekt: przeróbka casta Dragon Magnum Ti 213cm, 10-35g, ma być to budżetowy hm, przelotki zostają te same, gumowy "korek" zmieniamy na pianki, ruchomy foregrip, no i nie może być taki... niebieski Miłego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi